social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Θέμα soccerlive I Κοντά σε Βενάκη το Μοσχάτο

Θέμα soccerlive I Κοντά σε Βενάκη το Μοσχάτο

Ο Σήφης Βενάκης θα είναι ο εκλεκτός της διοίκησης Φαναρίτη για να αντικαταστήσει τον Σωτήρη Τζουμερκιώτη στην τεχνική ηγεσία της ΑΕ Μοσχάτου.

Ο νεαρός προπονητής που βρίσκονταν από την αρχή της σεζόν στον πάγκο του Αχαρναϊκού και έλυσε τη συνεργασία του πριν από μερικές ώρες βρίσκεται προ των πυλών και σύμφωνα με το soccerlive.gr αυτό που απομένει είναι η επίσημη τοποθέτηση του συλλόγου.

Πρόκειται για έναν ταλαντούχο προπονητή που βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετών ομάδων ωστόσο το Μοσχάτο ήταν εκείνο που κέρδισε την υπογραφή του.

Πέρυσι θεωρήθηκε ως ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς αφού με την παρουσία του στην Αγία Παρασκευή κέρδισε το πρωτάθλημα στην Α' ΕΠΣΑ και στη συνέχεια την άνοδο στην Γ' Εθνική.

Όσον αφορά το βιογραφικό του, τη σεζόν 2007-2008 ξεκινάει η προπονητική του εμπειρία για λογαριασμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ από το 2006 έως το 2008 ήταν παράλληλα προπονητής και στα αναπτυξιακά τμήματα των Αγίων Αναργύρων. Από τη σεζόν 2009 έως το 2011 εκτελούσε καθήκοντα προπονητή στις υποδομές του Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών, ενώ από τη σεζόν 2012 έως το 2017 ήταν τεχνικός στις υποδομές του Φωστήρα Ταύρου και του Άγιαξ Ταύρου. Την περίοδο 2010-2011 ξεκίνησε να εργάζεται σε ανδρικές ομάδες από το πόστο του βοηθού προπονητή όντας στην ομάδα του Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών. Το μεγάλο άλμα στην καριέρα του από το πόστο του assistant coach έγινε τις περιόδους 2011-2012 και 2012-2013 όταν στο πλευρό των Κώστα Ψυρόπουλου και Θύμιου Γεωργούλη πανηγύρισε δυο ανόδους με τον Φωστήρα από την Δ' Εθνική στην Γ' και από την Γ' Εθνική στην Football League.

Ανάλογη διάκριση είχε και στο πρωτάθλημα της Football League 2 στο πλευρό του Τζάκι Ματάισεν, όπου ο Φωστήρας συμμετείχε στα Play-off ανόδου για την SL1.

Για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής εργάστηκε τη σεζόν 2017-2018 στο πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΑ και συγκεκριμένα στον Άγιαξ Ταύρου. Η ομάδα τερμάτισε στην 2η θέση και πήρε το εισιτήριο της ανόδου.

Την περίοδο 2018-2019 μετακινήθηκε στον Άρη Πετρούπολης όπου κατάφερε να διατηρήσει το σύλλογο στην Α' ΕΠΣΑ, ενώ από τη σεζόν 2019 έως και σήμερα άνηκε στο τεχνικό επιτελείο της Αγίας Παρασκευής ως πρώτος προπονητής. Την πρώτη σεζόν στη συγκεκριμένη ομάδα, τερμάτισε στην 4η θέση φτάνοντας μέχρι και τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΑ, ενώ την επόμενη σεζόν λόγω covid δεν πρόλαβε να δείξει τις αρετές του.

Παρ' όλα αυτά μετακινήθηκε για λίγες αγωνιστικές στον Φωστήρα κάνοντας ντεμπούτο και στις εθνικές κατηγορίες ως προπονητής.

Φέτος ο κ. Βενάκης διέγραψε την καλύτερη στιγμή στην προπονητική του καριέρα αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΑ στον 1ο όμιλο, δημιουργώντας ένα σύνολο που κατά κοινή ομολογία έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Αθήνα, κερδίζοντας στη συνέχεια σε διπλά μπαράζ την άνοδο στην Γ' Εθνική.

Έχοντας συνεργαστεί με προπονητές όπως ο Τζάκι Ματάισεν, ο Δημήτρης Τερεζόπουλος και ο Θύμιος Γεωργούλης δείχνει πως πρόκειται για έναν τεχνικό με αρκετές εμπειρίες και γνώσεις.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35