social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Μία πολύ δύσκολη μέρα έχει ξημερώσει για τη χώρα μας που βρίσκεται στο επίκεντρο μίας πραγματικής τραγωδίας.

Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση επιβατικής (εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη) με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τη Λάρισα, στο σημείο Ευαγγελισμός των Τεμπών, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής και να πάρουν φωτιά. Τις ώρες που έχουν ακολουθήσει μέχρι και τώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν άνιση μάχη για τον απεγκλωβισμό των επιβατών, με τις ενημερώσεις αυτή τη στιγμή (10:30 π.μ.) να κάνουν λόγο για 38 νεκρούς εκ των οποίων αρκετοί είναι φοιτητές. Οι επιβάτες που απεγκλωβίζονται, παραλαμβάνονται από το ΕΚΑΒ και διακομίζονται στα νοσοκομεία της Λάρισας, όπου συγγενείς και φίλοι περιμένουν να μάθουν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων. Δεκάδες είναι οι τραυματίες από τη φονική σύγκρουση, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν στην επιβατική αμαξοστοιχεία περίπου 350 επιβάτες.

Σημειώνεται πως με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35