social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

ΕΠΣΑΝΑ: Το ενδιαφέρον... έγειρε

ΕΠΣΑΝΑ: Το ενδιαφέρον... έγειρε

Στριμώχθηκαν στον 2ο όμιλο της Α' Κατηγορίας τα φαβορί της ανόδου, στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος τα σπουδαία - Αναλυτικά όλα τα προγράμματα σε Πρωταθλήματα και Κύπελλο στην Ανατολική Αττική

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ" Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θεοδώρου

Στο «κατώφλι» μίας σεζόν που κρίνεται μεταβατική εξαιτίας των ανατροπών που προκάλεσε η πανδημία, ούτως ή άλλως θα ήταν επικίνδυνο να διατυπωθούν δογματικές απόψεις για τη λειτουργικότητα ή την ανταγωνιστικότητα ενός εντελώς νέου τρόπου διεξαγωγής Πρωταθλήματος. Ωστόσο, κάποιες πρώτες σκέψεις είναι εφικτό να κατατεθούν, έπειτα από τη χθεσινοβραδινή κλήρωση για την Α' Κατηγορία (αλλά και τις υπόλοιπες κατηγορίες) της ΕΠΣΑΝΑ στο «Pallini Arena». Ο διαχωρισμός των είκοσι ομάδων σε δύο ομίλους βρήκε τα φαβορί της ανόδου να «στριμώχνονται» στον 2ο όμιλο, του οποίου το επιμέρους πρωτάθλημα συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον. Είναι ενδεικτικό πως όλες οι ομάδες που συμπλήρωναν την πρώτη πεντάδα την περασμένη σεζόν, πίσω από τον πρωταθλητή Αστέρα Βάρης (Άρης Βούλας, Τριγλία Ραφήνας, ΑΟ Κορωπίου, Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου), βρέθηκαν όλες στον 2ο όμιλο. Μαζί με αυτές, θα πρέπει να συμπεριληφθεί και ο Θησέας Ν. Μάκρης, που αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως υπολογίσιμος αντίπαλος τη νέα σεζόν. Κατά τα άλλα, ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος (η πρώτη θα διεξαχθεί σε δύο γύρους των εννέα αγωνιστικών), όπου οι πρώτες πέντε ομάδες κάθε ομίλου θα συνθέσουν το «μίνι πρωτάθλημα της ανόδου» και οι πέντε τελευταίες κάθε ομίλου το «μίνι πρωτάθλημα της σωτηρίας». Σε αυτή τη φάση θα γίνει μόλις ένας γύρος εννέα αγωνιστικών σε καθένα «ειδικό πρωτάθλημα» με τις πρώτες πέντε ομάδες να δίνουν πέντε αγώνες στην έδρα τους και τις πέντε τελευταίες να δίνουν τέσσερις αγώνες ως γηπεδούχοι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκομιδή με την οποία θα μπουν οι ομάδες στη δεύτερη θέση θα προκύψει με διαίρεση της συγκομιδής τους από την πρώτη φάση με τον αριθμό «3». Τέλος, η έναρξη των πρωταθλημάτων Α' και Β' κατηγορίας ορίζεται το σαββατοκύριακο 12-13/9, ενώ της Γ' Κατηγορίας το επόμενο σαββατοκύριακο (19-20/9).

 

Γιαρένης: Μακάρι να συνεχίσουμε τις παροχές

Πριν από την έναρξη των κληρώσεων, την οποία διενήργησε ο επικεφαλής της Επιτροπής Πρωταθλήματος, Γιάννης Νάκας, ο Δημήτρης Γιαρένης προλόγισε τη διαδικασία, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις αποφάσεις ανακούφισης των σωματείων που έχουν ληφθεί σε μία δύσκολη περίοδο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ τόνισε: «Η έναρξη της νέας περιόδου μάς βρίσκει με τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας. Είχαμε συνηθίσει σε διαφορετικούς χώρους, πιο πολυτελείς, όλες οι ομάδες μαζί, όμως σεβόμαστε το έργο που κάνετε και θέλουμε να είμαστε άψογοι απέναντί σας. Τηρούμε το πρωτόκολλο και κάνουμε τη διαδικασία σε αυτό τον φιλόξενο χώρο. Ας έχουμε μία καλή χρονιά, με ηρεμία, όπως συνηθίζουμε να έχουμε στην ΕΠΣΑΝΑ. Εύχομαι υγεία και να μην μας... κόψει τα πρωταθλήματα η πανδημία. Ήμασταν ίσως η πρώτη Ένωση που ανακοίνωσε μέτρα ανακούφισης για τα σωματεία. Βρέθηκε μία Ένωση και συγχαρητήριά της (ΕΠΣ Λάρισας) να δώσει κάτι παραπάνω. Όσο για τα δικά μας σωματεία, δεν πληρώνουν παράβολα συμμετοχής ούτε για το πρωτάθλημα ούτε για το κύπελλο, ενώ σας παρέχουμε από οκτώ μπάλες υψηλής ποιότητας, τις αγοράζετε σε πολύ προνομιακή τιμή. Επίσης, από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα πηγαίνετε στην Ένωση και θα παραλαμβάνετε τα θερμόμετρα, τα οποία θέλαμε να υπάρχουν στα γήπεδα για να γίνεται η θερμομέτρηση. Έχουμε κινήσει τις διαδικασίες για να εξασφαλίσουμε και το οξυγονόμετρο. Συνολικά, ξεπερνούν τις 18.000 ευρώ οι παροχές, παρότι είμαστε μία μικρομεσαία Ένωση. Ρισκάρουμε γιατί πρέπει να σας βοηθήσουμε όσο γίνεται και αυτό πρέπει να το εκτιμάτε. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές δεν θα πληρωθούν ο διαιτητής και ο παρατηρητής. Μακάρι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις παροχές».

 

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΑΝΑ

Τα ζευγάρια της α' φάσης

 

Ενδιαμέσως των κληρώσεων για Β' και Γ' Κατηγορία και εκείνης για την Α' Κατηγορία, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία από την οποία προέκυψαν τα ζευγάρια της πρώτης φάσης του Κυπέλλου. Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή στον θεσμό 42 ομάδες, ωστόσο στην πρώτη φάση εξαιρέθηκαν οι ομάδες της Γ' Εθνικής (Μαρκό, Θύελλα Ραφήνας, Αστέρας Βάρης), οκτώ ομάδες από την Α' Κατηγορία (Κρυονέρι, Ολυμπιακός Αγ. Στεφ., ΑΟ Ατλαντίς, ΑΟ Κορωπίου, Άνοιξη, Παλλαυρεωτικός, Παλληνιακός, Αχιλλέας Κ. Αχαρνών), έξι από τη Β' Κατηγορία (Παμπαιανικός, Μαύρος Αετός Πολυδ., Νικητές Ανθούσας, ΠΑΣ Ωρωπός, Πρωτέας Π. Φωκαίας, Ολυμπιακός Βάρης) και δύο από τη Γ' Κατηγορία (ΑΕ Μενιδίου, Δόξα Κορωπίου). Όλες τους, βεβαίως, προκρίνονται στη δεύτερη φάση χωρίς αγώνα. Όσον αφορά στα παιχνίδια, είναι νοκ άουτ και θα γίνουν το ερχόμενο σαββατοκύριακο (5-6/9).

Αναλυτικά, τα ζευγάρια της πρώτης φάσης: Ολυμπιακός Λαυρίου-ΑΕ Πικερμίου, Θησέας Ν. Μάκρης-Αχαρναϊκός, Κουβαράς-ΑΟ Αυλών, Δόξα Αγ. Άννας-Τριγλία Ραφήνας, Ραμνούς Γραμμ.-Σαρωνικός Αναβ., ΑΟ Παιανίας-ΑΠΟ Νικολακάκης, Δόξα Άνοιξης-Άρης Βούλας, Λαυρεωτική-ΑΟ Άρτεμις, ΑΕ Γέρακα-Βουλιαγμένη, Νίκη Δροσιάς-ΠΑΟ Καλυβίων, Διόνυσος-ΑΟ Σταμάτας, Κεραυνός Κερατέας-Γλυκά Νερά, Γιάννης Παθιακάκης-Μάχη Μαραθώνα.

 

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35