social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Νίκος Μακρής: Ο Κορυδαλλός έγινε η δεύτερη οικογένεια μου

Νίκος Μακρής: Ο Κορυδαλλός έγινε η δεύτερη οικογένεια μου

Μία από τις ομάδες που ξεχωρίζουν στην Β' ΕΠΣΠ είναι και ο Κορυδαλλός.

Η ισtορική ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου μαζί με τον Περαμα'ι'κό έχοντας 48 βαθμούς και προβάλλει σαν ένα από τα φαβορί για την άνοδο.

Ενας από τους βασικούς συντελεστές αυτής της πορείας είναι ο Νίκος Μακρής. Ο έμπειρος αριστεροπόδαρος μπακ χαφ, με θητεία πολλών χρόνων σε Εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Κερατσινίου, αλλά και με σημαντική θητεία σε αρκετές άλλες ομάδες, μίλησε στο Soccerlive και στον Θανάση Ζαχάκη και μας είπε πολλά ενδιαφλεροντα πράγματα. Αε τα δούμε.

-Νίκο καλημέρα. Φέτος πραγματοποιείτε μια αξιόλογη πορεία όντας πρώτοι στην βαθμολογία και από ότι φαίνεται και προς τα έξω με πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Πιστεύεις ότι θα καταφέρει η ομάδα να επιστρέψει στην Α Κατηγορία;

Η ομάδα παρότι έπεσε πέρυσι κατάφερε να κρατήσει ισορροπίες σε όλα τα επίπεδα και όλο αυτό να τη βρει ακόμα πιο δυνατή από ότι ήταν στην Α Κατηγορία. Έμεινε όλος ο βασικός κορμός και μαζί με τις μεταγραφές που έγιναν οι οποίες ταίριαξαν απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία της ομάδας ξεκίνησε μια χρονιά που όλα έδειχναν πως θα κυλήσει θετικά για την ομάδα μας. Οπότε ναι πιστεύω πως η ομάδα θα γυρίσει και μάλιστα ως Πρωταθλήτρια στην Α Κατηγορία.

-Λες ως Πρωταθλήτρια. Αυτοί τη στιγμή είστε ισόβαθμοι με τον Περαμαϊκό. Πιστεύεις ότι όταν με το καλό γίνει το ντέρμπι στον Κορυδαλλό θα κριθεί και το ποιός θα κόψει πρώτος το νήμα;

Αν με ρωτούσες πριν γίνει όλο αυτό με τον Κορονοϊό η απάντηση μου θα ήταν πως ναι. Τώρα τα δεδομένα αλλάζουν σημαντικά αφού επί της ουσίας όταν γίνει και αν γίνει αυτό το παιχνίδι θα βρισκόμαστε σαν σε πρεμιέρα πρωταθλήματος. Τον Περαμαϊκό τον σέβομαι καθώς ξέρω όλη του την πορεία στο ποδόσφαιρο του Πειραιά αλλά και εγώ αντίστοιχα έχω αγωνιστεί 20 χρόνια στο Κερατσίνι οπότε το να αντιμετωπίζω ομάδες με άλλη βαρύτητα ήταν μια σταθερή κατάσταση.

-Εχοντας για πολλά χρόνια σε υψηλότερο επίπεδο θέλω να μας πεις πως αποφάσισες να πας στον ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ και πόσο μάλλον να συνεχίσεις και στην Β Πειραιά;

Ο λόγος που ήρθα στην ομάδα ήταν η παρουσία του Τάσου Μάρθα καθώς μας ενώνει ας το πούμε μια οικογενειακή σχέση. Στην πορεία δέθηκα πάρα πολύ με το σύνολο της ομάδας και ο Κορυδαλλός έγινε κυριολεκτικά η δεύτερη οικογένειά μου. Στο τέλος της χρονιάς δε σκέφτηκα λεπτό να μη συνεχίσω στην ομάδα. Μπορεί να είπα πως ο λόγος είναι να επιστρέψει η ομάδα στην Α Κατηγορία, αλλά οι λόγοι ήταν πως απλά περνάω καλά εδώ και ήθελα να τιμήσω ανθρώπους που έδωσαν όλο τους το είναι με ότι μπορούσαν για εμάς όπως ο περσινός πρόεδρος Γιαννης Λεκάκης.

-Φέτος η χρονιά ξεκίνησε με νέο τεχνικό τον Μανώλη Πράσινο. Ένας προπονητής που έχει περάσει ξανά από την ομάδα και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής. Πιστεύεις ότι αυτό έκανε πιο εύκολο το να προσαρμστει και αυτός αντίστοιχα στο κλίμα της ομάδας;

Κοίτα Θανάση. Εγώ ξέρεις πως πάντα αποφεύγω τις τυποποιημένες απαντήσεις. Η αλήθεια είναι πως όποιος προπονητής και να ερχόταν έχοντας αυτό το σύνολο αλλά και το ήδη καλό κλίμα θα είχε εύκολο έργο συγκριτικά με το να έβρισκε άλλες καταστάσεις. Η σχέση μου με τον κόουτς πέρασε μια μικρή περιπέτεια ωστόσο με γνώμονα το καλό της ομάδας όλα έγιναν όπως πρέπει στην συνέχεια. Βέβαια δε μπορώ να μην αναγνωρίσω την πολύ καλή διαχείριση του β' προπονητή Μανώλη Καραντινού ο οποίος είναι κοντά μας και μας τονώνει όταν κάτι πάει να μας ρίξει. Όπως μια κακή προπόνηση ή ένα κακό αποτέλεσμα.

-Η διοίκηση έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αρμονκή αυτή λειτουργία της ομάδας που αναφέρεις;

Η διοίκηση αποτελείται κυρίως από γονείς παιδιών των ακαδημιών μας που αριθμούν 250 παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι καταναλώνουν πολλές ώρες σε αυτό το κομμάτι και η αντρική ομάδα έχει πραγματικά δίπλα της μόνο τον κύριο Λεκάκη. Είναι αυτός που οπότε χρειαστούμε κάτι λύνεται την ίδια στιγμή. Είναι ένας ιδιαίτερος παράγοντας και πραγματικά κίνητρο για μένα προσωπικά. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια φόρμουλα να είναι περισσότερα άτομα κοντά στην αντρική ομάδα γιατί είναι αυτή που θα υποδεχτεί τα παιδιά των ακαδημιών και θα τα σπρώξει προς το ποδοσφαιρικό τους ταβάνι. Εγώ προσωπικά ασχολούμαι πολύ με τους μικρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας γιατί είναι κάτι που με ευχαριστεί και πραγματικά πιστεύω ότι έχω βάλει το δικό μου λιθαράκι στη διαμόρφωση της υπάρχουσας ποδοσφαιρικής τους παιδείας.

-Πλέον οδεύοντας στα 34 και έχοντας μια αξιοσημείωτη ποδοσφαιρική πορεία με ανοδους στην παλιά Γ Εθνική, 4 πρωταθλήματα Α Κατηγορίας αλλά και 4 τελικούς κυπέλλου με 2 κατακτήσεις, τι σκέφτεσαι για την επόμενη χρονιά είτε η ομάδα επιστρέψει στην Α Κατηγορία είτε όχι;

Τα τελευταία δύο χρόνια έχω ταλαιπωρηθεί απίστευτα με μυικούς τραυματισμούς. Παρόλα αυτά ξέρω πως αν αφιερώσω τον απαραίτητο χρόνο στο σώμα μου θα μειωθούν σημαντικά. Στην ομάδα υπό κάποιες προϋποθέσεις θα παραμείνω είτε ανέβουμε είτε όχι. Έχω μάθει να κυνηγάω τις διακρίσεις αλλά πλέον κυριότερο για μένα είναι να περνάω καλά και αυτή η ομάδα μου το παρέχει στο μέγιστο. Τέλος Θανάση μια και μου δίνεται η ευκαιρία θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συμπαίκτη μου τον Δημήτρη τον Διονυσόπουλο, καθώς ήρθε στην ομάδα για μένα και μου έδωσε μεγάλη χαρά που ένα παλιό ποδοσφαιρικό μου ίνδαλμα βρέθηκε ξανά συμπαίκτης μου και έγινε η ψυχή των αποδυτηρίων μας.


Σχετικά άρθρα

Σπουδαία κίνηση με Ντομπρίν ο ΑΣ Ποντίων

Τα εισιτήρια διαρκείας της Προοδευτικής

«Ξένοι» διαιτητές σε εντός έδρας αγώνες του Αστέρα Κερατσινίου

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35