social fb social inst social yt

mylostentes

«Εμφύλιος» στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων: Συνεδρίαση για παράταση lockdown στην σκιά των δηλώσεων Κοτανίδου

«Εμφύλιος» στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων: Συνεδρίαση για παράταση lockdown στην σκιά των δηλώσεων Κοτανίδου

Αναψαν φωτιές οι αναφορές για «χαμένο βηματισμό» – Εξαδάκτυλος: Δεν βοηθά αυτή η συζήτηση, γίνονται προτάσεις από ορισμένους που θα μας οδηγούσαν σε τραγωδία – Κόπωση αναγνωρίζουν οι επιστήμονες –

«Να βγει μπροστά ο Τσιόδρας» ζητά ο Δερμιτζάκης - Καθαρά Δευτέρα με πέταγμα χαρταετού εντός δήμου και SMS 6 στο 13033
Στην σκιά εσωτερικών αψιμαχιών και κριτικής συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων προκειμένου να αποφανθεί για την επιδημιολογική εικόνα στην χώρα και να εισηγηθεί, όπως όλα δείχνουν, παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική.

Για μία ακόμη ημέρα, ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού παρέμεινε χθες υψηλός, με 2.570 περιστατικά σε όλη την επικράτεια. Η επιδημιολογική εικόνα σκιαγραφεί ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό πλαίσιο για τη διαχείριση της κατάστασης τις επόμενες ημέρες. Οι διασωληνωμένοι δε, έσπασαν το φράγμα των 500, φτάνοντας τους 506.

Έτσι, όλα τα στοιχεία πλέον «δείχνουν» παράταση του σκληρού lockdown στην Αττική. Την πιθανή παράταση, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου, αναμένεται να ανακοινώσει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και το ποιες περιοχές παραμένουν ή εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο».

Ωστόσο, εν τω μεταξύ η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων καλείται να λύσει εσωτερικά ζητήματα τα οποία είχαν ξεκινήσει να συζητιούνται εδώ και μήνες, αλλά βγήκαν τα τελευταία 24ωρα στην επιφάνεια. Η βασική κριτική που ασκείται είναι ότι μία επιτροπή από επιστήμονες ιατρούς καλείται να λάβει αποφάσεις που αφορούν και την οικονομία της χώρας.

Αυτό, είπε, μεταξύ άλλων και το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.
«Από την εμπειρία μου σε εκατοντάδες Επιτροπές, μερικές από τις οποίες έχω προεδρεύσει, μπορώ να πω ότι Επιτροπές που έχουν μια ειδικότητα και είναι 30-40 άτομα δε λειτουργούν. Όταν υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις για το ίδιο θέμα είναι πρόβλημα. Στην πρώτη φάση οι αποφάσεις ήταν απλές, έπρεπε μόνο να αποφασιστεί αν θα κλείσουν οι δραστηριότητες ή αν θα ανοίξουν, ενώ υπήρχε πολύ πιστή εφαρμογή των μέτρων από τους πολίτες. Η πολυπλοκότητα από το καλοκαίρι και μετά ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να λειτουργήσει μια Επιτροπή που έχει μόνο γιατρούς. Είναι μια στιγμή που πρέπει να πούμε ότι αυτή η Επιτροπή κουράστηκε, πέρασε ίσως το σημείο που μπορεί να λειτουργήσει. Ίσως κάποια μέλη της θα μπορούσαν να συνεχίσουν να είναι χρήσιμα, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι διεπιστημονικότητα, δηλαδή πολλές διαφορετικές ειδικότητες και λίγοι άνθρωποι, πέντε όχι 30», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης.

Μάλιστα πρότεινε να δημιουργηθεί μια πενταμελής Επιτροπή από διαφορετικές ειδικότητες και να βγει ξανά μπροστά ο Σωτήρης Τσιόδρας, τον οποίο εμπιστεύονται οι πολίτες και στο παρελθόν μπόρεσε να επιτύχει συστράτευση του κόσμου.


Σχετικά άρθρα

Πέτσας: «Καμία σχέση το φετινό Πάσχα με αυτό που βιώσαμε πέρυσι»

Πατέρας ο προπονητής της Κηφισιάς, Νίκος Κούστας

Novibet: Υποψήφια για Sports Betting Operator της χρονιάς

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35