social fb social inst social yt

mylostentes

Ολυμπιάδα Υμηττού: Η θέση του συλλόγου για την αναδιάρθρωση

Ολυμπιάδα Υμηττού: Η θέση του συλλόγου για την αναδιάρθρωση

Η θέση της γυναικείας ομάδας της Ολυμπιάδας Υμηττού για το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Αναλυτικά

Η υποχρεωτική, για λόγους δημόσιας υγείας, πρόωρη παύση των πρωταθλημάτων, στέρησε τη δυνατότητα στις ομάδες, όλων των κατηγοριών, να κυνηγήσουν έως τέλους τους στόχους τους, αφήνοντας ημιτελή την προσπάθεια.

Με τη λήξη και επικύρωση των βαθμολογιών, ως είχαν την χρονική στιγμή της διακοπής, αυτόματα και αθέλητα δημιουργήθηκαν προβλήματα και αδικίες.
Σύμφωνα με τις αρχικές προκηρύξεις και τις ειλημμένες αποφάσεις αναδείχτηκαν τόσο οι πρώτοι όσο και οι τελευταίοι. Γνωστοποιήθηκαν οι πρωταθλητές όπως και οι ομάδες που ανεβαίνουν κατηγορία ή υποβιβάζονται.

Η αναδιάρθρωση πλέον κρίθηκε αυτονόητη και αναγκαία ώστε να αυξήσει το αίσθημα της δικαιοσύνης και να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του αθλήματος.
Όσο δίκαιο είναι να παραμείνουν στην κατηγορία ομάδες που όδευαν στον υποβιβασμό τόσο άδικο είναι να μην ανέβουν οι πρώτοι της μικρότερης κατηγορίας, που ναι μεν άγγιξαν το όνειρο αλλά το απομάκρυναν οι συγκυρίες.

Στην προτεινόμενη, από την Επιτροπή του ποδοσφαίρου γυναικών, αναδιάρθρωση υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από ορισμένες ομάδες και παράγοντες.

Το ποδόσφαιρο γυναικών είναι ερασιτεχνικό. Οι ποδοσφαιρίστριες είναι συνάμα, εργαζόμενες, φοιτήτριες, μαθήτριες έχοντας το άθλημα που αγαπούν σε δεύτερη μοίρα.
Ο κίνδυνος του κορονοϊού παραμένει με ορατό το ενδεχόμενο να επηρεάσει τις δραστηριότητες της επόμενης περιόδου.
Άμεσα εμπλεκόμενοι, πέραν εκείνων των διοικούντων που προτάσσουν κατά κύριο λόγο τα οικονομικά ζητήματα, είναι οι αθλήτριες, οι προπονητές, οι γονείς, οι φίλαθλοι.
Ο αθλητισμός πρεσβεύει αξίες βιολογικές, εκπαιδευτικές, κοινωνικές πολύ σημαντικότερες από μια νίκη.

Με την επικείμενη αναδιάρθρωση αποδίδεται σχετική δικαιοσύνη.
Μειώνει τους κινδύνους και διασφαλίζει σε μεγαλύτερο βαθμό την ολοκλήρωση και διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος.
Με ισχύ ενός έτους, δίνει τη δυνατότητα ανασχεδιασμού, χωρίς βιαστικές κινήσεις, ώστε με προτάσεις και μελέτες να αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρο γυναικών.
Οι μετακινήσεις των ομάδων θα είναι μικρότερων αποστάσεων άρα και λιγότερο κοστοβόρες.
Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων υπήρχε και θα υπάρχει. Ο φετινός πρωταθλητής (ήταν γνωστός πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα) στις 14 αγωνιστικές διατήρησε το απόλυτο νικών με τέρματα 75 - 1 !!! Αν το πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν στις 22 αγωνιστικές στατιστικά θα έφτανε στα 118 επιθετικά γκολ έχοντας δεχτεί 1 ή 2 !!!

Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΥΜΗΤΤΟΥ, αντιμετωπίζοντας τις εξελίξεις με λογική και ψυχραιμία, λαμβάνοντας υπόψη τα θετικά δείγματα των τελευταίων χρόνων και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ και στο πρόσωπο του κ. Χατζησαρόγλου, θα σεβαστεί και θα ακολουθήσει τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Το ποδόσφαιρο γυναικών δικαιούται καλύτερες μέρες και σ' αυτή την κατεύθυνση πρέπει να βοηθήσουμε όλοι !!!

Από το Δ.Σ. του Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΥΜΗΤΤΟΥ


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35