social fb social inst social yt

mylostentes

Αφιέρωμα της εφημερίδας «ΩΡΑ των σπορ» στον Πανναξιακό

Αφιέρωμα της εφημερίδας «ΩΡΑ των σπορ» στον Πανναξιακό

Ο προπονητής του Πανναξιακού φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «ΩΡΑ» των σπορ και μίλησε για την υπεροχή της ομάδας του στο Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων ενώ έγινε και εκτενή αναφορά στο σύλλογο.

Αναλυτικά

Τη δυναμική παρουσία των Κυκλάδων τα τελευταία χρόνια στην Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία έρχεται να τονώσει ακόμη περισσότερο ο Πανναξιακός με τη δική του επανεμφάνιση στο προσκήνιο. Έξι χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση μπρος σε φίλαθλο κοινό ευρείας κλίμακας, σφράγισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας και, συγχρόνως, την άνοδο στη Γ' Εθνική. Πρωτεργάτης της προσπάθειας από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και ανέλαβε τα ηνία, είναι ο Δημήτρης Σκούνας, ο οποίος ξεκαθάρισε μέσω της «ΩΡΑΣ των σπορ» πως η ομάδα του ήταν εκείνη που έκανε την κατάκτηση του τίτλου να μοιάζει εύκολη υπόθεση.
«Από την ημέρα που συζητήσαμε με την ομάδα, συμφωνήσαμε πως θα έπρεπε να δουλέψει με νεαρούς ποδοσφαιριστές, να αναδείξει παίκτες, ούτως ώστε να έχει μέλλον η ομάδα και να χτιστεί σε γερές βάσεις. Ειδικά αυτή την εποχή το οικονομικό είναι ένα σημαντικό ζήτημα, συνεπώς θα έπρεπε η ομάδα να στηριχθεί σε δικά της παιδιά. Συγχρόνως, όμως, ο πρόεδρος και τα παιδιά του συμβουλίου ήθελαν και την άνοδο. Εξάλλου, ό,τι κι αν κάνεις, θέλεις πάντα να κερδίζεις» σχολίασε στην εισαγωγή του ο 59χρονος προπονητής και συνέχισε: «Προσπαθήσαμε, λοιπόν, με τα δικά μας παιδιά, αλλά και με τρεις ποδοσφαιριστές που επέλεξα εκτός νησιού για να έρθουν, να φτιάξουμε ένα σύνολο το οποίο θα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις μας. Από τη στιγμή που δουλέψαμε πολύ καλά, αγωνιστικά ήμασταν δύο... κλικ πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Θεωρώ πως δίκαια πήραμε το πρωτάθλημα, το οποίο θα έλεγα πως ήταν καλύτερο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, έτσι όπως οργανώθηκε από την ΕΠΣ Κυκλάδων. Υπήρχαν αρκετές δυνατές ομάδες και ανταγωνισμός». Σε εκείνο το σημείο, ο Δ. Σκούνας συμπέρανε: «Δεν ήταν τόσο εύκολο το πρωτάθλημα, όπως λένε κάποιοι. Εμείς το κάναμε να φαίνεται εύκολο με την αγωνιστική μας παρουσία. Κάναμε δυνατή και ποιοτική ομάδα που έπαιζε δημιουργικό και όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτό έφερε και το πρωτάθλημα».

skounas-dimitris.jpg

«Υπήρξαν δυσκολίες»
Εν τέλει, ο στόχος επιτεύχθηκε, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπήρξαν και οι δυσκολίες. «Δεν είχαμε το γήπεδο για προπόνηση όλες τις μέρες. Μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε το ΔΑΚ Νάξου μόνο δύο φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες κάναμε προπόνηση στο Αγερσανί, που έχει πλαστικό χλοοτάπητα σε πολύ κακή κατάσταση. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε μόνο απογευματινές προπονήσεις, γιατί τα πιο πολλά παιδιά δουλεύουν πρωί» σχολίασε σχετικά και συμπλήρωσε: «Ξεκινήσαμε με λίγους παίκτες την προετοιμασία. Σε ορισμένες προπονήσεις είχαμε ακόμη και 8 ή 9 ποδοσφαιριστές. Είχαμε μικρό ρόστερ, συνολικά 15 ποδοσφαιριστές με δύο τερματοφύλακες, αλλά με τα παιδιά που ανεβάσαμε από τις ακαδημίες για να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα, δουλέψαμε πολύ καλά. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε άλλες ομάδες στη Νάξο, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέλη της προσπάθειας σε μία ανώτερη κατηγορία».
Τέλος, ο πολύπειρος τεχνικός, ο οποίος πέτυχε την έβδομη άνοδο της καριέρας του (οι υπόλοιπες: τρεις με Ναυπακτιακό Αστέρα, οι δύο από τη Δ' Εθνική και άλλες τρεις, επίσης από τη Δ' Εθνική, με Αγερσανί Νάξου ΑΕ Χανίων και Ρόδο), υπογράμμισε: «Ο πρόεδρος (σ.σ. Βαγγέλης Κάρλοβιτς) και η διοίκηση ήταν πάρα πολύ κοντά στην ομάδα. Έλυναν όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονταν, δεν άφηναν τίποτε να πέσει... κάτω! Υπήρχε καλή συνεργασία, καλό κλίμα στα αποδυτήρια και όλο αυτό έπαιξε τον ρόλο του».

 

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ
Είναι ξανά πρωταθλητής!

Συμπτωματικά η τελευταία του εμφάνιση σε εθνικό πρωτάθλημα αποτελεί και τη σπουδαιότερη στιγμή της ιστορίας του. Μετά την ήττα από την ΑΕΚ (3-1) στο ΟΑΚΑ την 21η Μαΐου του 2014, στην αγωνιστική με την οποία έπεφτε και η αυλαία εκείνης της σεζόν, έμελλε να ακολουθήσει για τον Πανναξιακό μία εξαετία καθήλωσης στα τοπικά της ΕΠΣ Κυκλάδων. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2015 δεν είχε επιστεγαστεί και με την επάνοδό του, αφού η συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου εκείνης της περιόδου, όπως προέβλεπε τότε η σχετική Προκήρυξη, δεν είχε ολοκληρωθεί με τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Φέτος, ο Πανναξιακός είναι πάλι Πρωταθλητής, φροντίζοντας μάλιστα να το πράξει με εμφατικό τρόπο! Είναι, επίσης, η μοναδική ομάδα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια που πρόλαβε να γιορτάσει και επισήμως την κατάκτηση του τίτλου, στη σχετική απονομή που διοργάνωσε η Ένωση Κυκλάδων στις 7 Μαρτίου, έπειτα από το νικηφόρο 5-0 επί του ΑΟ Πύργου για την τελευταία αγωνιστική! Με εξαίρεση την πρεμιέρα του στη Σύρο, όπου είχε «κολλήσει» στη «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι της σεζόν με τον -δεύτερο- ΑΟ Σύρου, ολοκλήρωσε την κούρσα του στην Α' Κατηγορία μόνο με νίκες, 13 σε ισάριθμους αγώνες, σε ένα πρωτάθλημα οκτώ ομάδων και 14 αγωνιστικών. Ενδεικτικός της υπεροχής του στο Πρωτάθλημα είναι και ο τελικός απολογισμός στο σύνολο των τερμάτων: 56 φορές σκόραραν οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Σκούνα, ενώ μόλις 4 φορές βρήκαν δίχτυα οι αντίπαλοι! Συγχρόνως, ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο και η πρώτη χρονιά θητείας του Βαγγέλη Κάρλοβιτς στην ηγεσία της διοίκησης, στην οποία είχε ανέβει τον περασμένο Ιούλιο. Πλέον, εν μέσω μίας κατάστασης αβεβαιότητας που έχει διαμορφωθεί στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου εξαιτίας της πανδημίας, ο Πανναξιακός δηλώνει πανέτοιμος να επανεμφανιστεί στις εθνικές κατηγορίες. Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι παραμένει μία από τις σημαντικές ποδοσφαιρικές ομάδες του νησιωτικού του συμπλέγματος.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Ομάδα: Πανναξιακός Αθλητικός Όμιλος
Έτος ίδρυσης: 1960
Χρώματα: μπλε-άσπρο
Έδρα: ΔΑΚ Νάξου (1.200)


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35