social fb social inst social yt

mylostentes

Τσαμόπουλος: Κρίμα και άδικο ο πρωταθλητής να... κλαίει

Τσαμόπουλος: Κρίμα και άδικο ο πρωταθλητής να... κλαίει

Ο προπονητής της Διάνα Ηλιούπολης κύριος Γιώργος Τσαμόπουλος τοποθετείται σήμερα στις επίσημες σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου για το νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣΑ. 
«Το νέο πρωτάθλημα, με 14 ομάδες σε τρεις ομίλους, δηλαδή 42 συγκροτήματα, 12 περισσότερα από πέρσι, είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός, απόρροια των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία. Κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη. Σίγουρα μπορεί να καταγραφούν θετικά και αρνητικά σχόλια πάνω στα νέα δεδομένα. Θετικό είναι το γεγονός ότι δίνεται η ευκαιρία σε αρκετές ομάδες, με παράδοση στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο, να πάρουν μέρος στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Συγκροτήματα όπως η Δόξα Βύρωνα, το Χαλάνδρι, ο Άγιος Δήμητρης. Ομάδες νέες, όπως ο Άτταλος και όλες οι άλλες που πρωταγωνίστησαν στην φετινή περίοδο. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν ανταγωνιστικοί όμιλοι και θα γίνουν ωραία παιχνίδια». 
 
«Υπάρχουν όμως και αρνητικά δεδομένα όπως το γεγονός ότι θα κερδίσουν την άνοδο μόνο δύο από τις τρεις ομάδες που θα κερδίσουν το πρωτάθλημα. Είναι κρίμα και άδικο για το πιο δυνατό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της χώρας. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, ο κύριος Παναγιώτης Δημητρίου, προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση τα τελευταία χρόνια. Κατάφερε να ανεβαίνουν δύο ομάδες της Αθήνας και όχι μία στην ανώτερη κατηγορία. Στην Αθήνα υπάρχουν σπουδαίοι επενδυτές, ανταγωνιστικές ομάδες, πολύ ποιοτικοί  προπονητές και παίκτες. Είναι κρίμα η Αθήνα να αντιμετωπίζεται όπως και άλλα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα χαμηλότερου ειδικού βάρους. Είναι αρνητικό το γεγονός ότι μία από τις τρεις ομάδες που θα πάρει του χρόνου το πρωτάθλημα, δεν θα πανηγυρίσει την άνοδο. Κρίμα για τους επενδυτές και για τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθηναϊκού ποδοσφαίρου, όπως είναι ομάδες σαν την Ηλιούπολη, ο Χολαργός, τα Σούρμενα, το Ηράκλειο, η Αγία Παρασκευή, ο Άρης Πετρούπολης, και η Διάνα που τα τελευταία χρόνια παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και είμαι περήφανος που την οδηγώ. Αξίζει κάποια στιγμή αυτές οι ομάδες να απολαύσουν τους καρπούς των σοβαρών επενδύσεων τους. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες το νέο πρωτάθλημα ίσως είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Θα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά».
 
Ο Γιώργος Τσαμόπουλος αναφέρεται και στο σχεδιασμό της μεθεπόμενης αγωνιστικής περιόδου που μιλάει για δημιουργία δύο ομίλων των 18 ομάδων.
 
«Ο σχεδιασμός της Ένωσης μιλάει για την δημιουργία δύο ομίλων, των 18 ομάδων έκαστος, από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι θα είναι πολύ θετικό. Θα δοθεί η δυνατότητα ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος μέχρι τα τέλη Μαΐου και η αξιοποίηση του συγκεκριμένου μήνα. Οι ομάδες θα παίξουν τέσσερα παιχνίδια παραπάνω προς όφελος των παικτών, των προπονητών και όλων όσων εργάζονται. Είναι καλό να μην υπάρχει μεγάλη χρονική διακοπή στην αγωνιστική δραστηριότητα. Θα είναι σημαντικό να υπάρχει ένας γεμάτος αγωνιστικά Μάιος. Το μόνο αρνητικό είναι ίσως η αδυναμία κάποιων ομάδων να ανταποκριθούν σε ένα τόσο μεγάλο πρωτάθλημα».
 
Ένα θέμα που θα συζητηθεί τις προσέχεις εβδομάδες είναι και ο τρόπος διεξαγωγής της κλήρωσης των τριών ομίλων της νέας περιόδου. 
 
«Αναφορικά με την κλήρωση των τριών όμιλο θα ήθελα να ζητήσω από την ΕΠΣΑ να εξετάσει όλα τα δεδομένα και να πραγματοποιήσει το καλύτερο δυνατό απονέμοντας δικαιοσύνη με τον τρόπο διεξαγωγής της κλήρωσης».

Σχετικά άρθρα

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35