social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Life Ergo: Το κεντρο που σέβεται και βελτιώνει τους αθλητές [vid]

Life Ergo: Το κεντρο που σέβεται και βελτιώνει τους αθλητές [vid]

Τη συγκεκριμένη περίοδο οι ομάδες σχεδιάζουν τα πλάνα τους για τη νέα σεζόν, έχοντας ως στόχο να ξεκινήσουν σωστά από την προετοιμασία.

Για να μπουν σωστά οι βάσεις θα πρέπει μια ομάδα που "σέβεται" τον εαυτό της να υποβληθεί σε εργομετρικές εξετάσεις προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση των ποδοσφαιριστών της.

Ένα από τα κέντρα που τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται σε αυτό το κομμάτι είναι το Life Ergo. Η ιστοσελίδα μας βρέθηκε στο ΟΑΚΑ όπου στεγάζεται το κέντρο και είχε την ευκαιρία να συλλέξει τις πληροφορίες για τον εργομετρικό έλεγχο και να τραβήξει πλάνα συνομιλώντας με τον ιδιοκτήτη, Νίκο Δρακογιανόπουλο.

Αναλυτικά

Τι είναι ο εργομετρικός έλεγχος ?

Με τον γενικό όρο " Εργομετρικός έλεγχος " εννοούμε την διαδικασία αξιολόγησης των παραμέτρων φυσικής κατάστασης. Με τον όρο "φυσική κατάσταση" εννοούμε την ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να εκτελέσει συγκεκριμένο μυϊκό έργο. Η έννοια της φυσικής κατάστασης είναι πολυπαραγοντική και συνίσταται από 11 παραμέτρους (καρδιο-αναπνευστική αντοχή, δύναμη, τοπική μυϊκή αντοχή, ευλυγισία, σωματική σύσταση, ταχύτητα, ευκινησία, ισορροπία, συναρμογή, μυϊκή ισχύς, χρόνος αντίδρασης) πολύ περισσότερες από όσες θα πίστευε κανείς στο άκουσμα του όρου φυσική κατάσταση.

Σε ποιους απευθύνεται η εργομέτρηση; Επαγγελματίες ή χομπίστες;

Κοντά στο αθλητη με Και στους δύο. Ταιριάζει σε όποιον το βλέπει λίγο πιο σοβαρά και προσπαθεί αντί για βόλτα να κάνει προπόνηση.Για τους επαγγελματίες αθλητές είναι πιο εύκολα γιατί υπάρχει ο γνώστης προπονητής που τους καθοδηγεί. Για τους χομπίστες ωστόσο, μια εργομέτρηση θα μπορούσε να αποτελέσει βάση πάνω στην οποίο θα προσαρμοστεί, ανάλογα με τα ατομικά φυσιολογικά χαρακτηριστικά του καθενός και τους προσωπικούς του στόχους, ένα σωστά δομημένο προπονητικό πρόγραμμα.

Η αθλητική απόδοση είναι αποτέλεσμα αλληλεπίδρασης κληρονομικών παραγόντων και της προπονητικής επιβάρυνσης. Οι υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης καθορίζουν την έκβαση του αγώνα, την κατάσταση της υγείας και τη διαμόρφωση της προπόνησης. Συνεπώς ο πλήρης εργομετρικός έλεγχος θεωρείται απαραίτητος και ιδιαίτερα χρήσιμος για τον καταρτισμό του προπονητικού προγράμματος και τη βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης. Παράμετροι που εξετάζονται κατά τον εργομετρικό έλεγχο είναι:.

Έλεγχος Υγείας - Ανθρωπομετρική Αξιολόγηση

2. Ισοκινητική αξιολόγηση:

3. Αξιολόγηση Φυσικής Κατάστασης:

4. Ανάλυση βάδισης πέλματος (πελματογράφημα ) :

5. Μέτρηση βασικού μεταβολισμού ( RMR )

6. Έλεγχος ελαστικότητας & αξιολόγηση στάση σώματος:

7. Αξιολόγηση Ταχύτητας :

8. WinGate Test - 30sec :

9. Αξιολόγηση δύναμης κάτω άκρων :

10. Αξιολόγηση ψυχοκινητικών ικανοτήτων .

11. Ανάλυση δρομικής οικονομίας.

Δειτε το βιντεο


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35