social fb social inst social yt

mylostentes

Τσαμόπουλος: Σιγουριά και ασφάλεια η Διάνα

Τσαμόπουλος: Σιγουριά και ασφάλεια η Διάνα

Ο Γιώργος Τσαμόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη μετά από 11 μήνες στον πάγκο της Διάνα να εκφραστεί για το σήμερα και το αύριο του συλλόγου.  Παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην επίσημη σελίδα του σωματείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για πολλοστή φορά αποποιήθηκε τον ρόλο του φαβορί στο πρωτάθλημα, ζήτησε από τον «όμιλο» της Διάνα να έχει σιγουριά για το έργο που επιτελείται και να νιώθει ασφάλεια για το μέλλον, εξήρε το ρόλο του προέδρου Ζευγίτη και των συνεργατών του (εκτιμώντας ότι ο συγκεκριμένος παράγοντας μπορεί να στηρίξει την Διάνα όποτε χρειαστεί), τοποθετήθηκε για την εμφανέστατη αλλαγή στην αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του, ζήτησε από τους τελευταίους να καταθέσουν ψυχή στα τρία κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν (Τράχωνες εκτός εδρας, Άγιος Ιερόθεος και Ρούφ εντός), μίλησε κολακευτικά για την ΕΠΣΑ και τους διαιτητές της και κατέληξε υποστηρίζοντας ότι κατά την προσωπική του άποψη δεν υπάρχει φέτος άτρωτη ομάδα στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Ποιοι λόγοι οδήγησαν τον Γιώργο Τσαμόπουλο στην παραχώρηση αυτής της συνέντευξης;

«Εκφράζομαι σήμερα και διά στόματος του προέδρου Ζευγίτη. Μου αρέσει πάντα να λέω τα πράγματα με το όνομά τους.  Δεν ψάχνω δικαιολογίες, δεν αισθάνομαι δημόσιος υπάλληλος, ούτε καρεκλοθεσίτης. Πρώτη φορά μιλάω τόσο αναλυτικά γιατί θέλω να ξεκαθαρίσω για πολλοστή φορά τους στόχους της ομάδας και το αγωνιστικό της πλάνο. Να μην υπάρχει σύγχυση πουθενά, ούτε ακόμη και στα αποδυτήρια της ομάδας».

ΣΤΟΧΟΙ

Ο προπονητής της Διάνα αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στους στόχους που τέθηκαν από τον ίδιο και την διοίκηση το καλοκαίρι.

«Οι στόχοι που τέθηκαν ήταν συγκεκριμένοι. Πρώτον να διατηρηθεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Διάνα στο κορυφαίο αθηναϊκό πρωτάθλημα. Δεύτερον να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή διάκριση στο κύπελλο και τρίτον να παίζει η ομάδα ποιοτικό ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να την χαιρόμαστε και εμείς και οι άλλοι.  Όπως γνωρίζετε από τους στόχους εξαρτάται και ο σχεδιασμός της ομάδας. Θα είχαμε έναν άλλο σχεδιασμό εάν θέλαμε να διεκδικήσουμε άλλα πράγματα. Μας τιμάει ο ρόλος του φαβορί που μας δίνει ο κόσμος του αθηναϊκού ποδοσφαίρου. Τιμά εμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο, τους παίκτες, το σήμα του συλλόγου. Είναι σημαντικό να σε χρήζουν φαβορί οι παραδοσιακές δυνάμεις του αθηναϊκού ποδοσφαίρου. Όμως αποποιούμαστε τον ρόλο αυτο γιατί απλά δεν τον είχαμε σχεδιάσει από την αρχή».

ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΘΕΣΗ;

«Θέλω να απαντήσω στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υποστηρίζει ότι ήταν αδικαιολόγητη η δαπάνη αρκετών χρημάτων για τον ρόλο που περιγράψαμε ανωτέρω. Στην Διάνα, ο πρόεδρος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εγώ προσωπικά δεν ξεχνάμε. Δεν λησμονούμε το γεγονός ότι μέχρι πρότινος παίζαμε για να παραμείνουμε στην κατηγορία και όχι για να ανέβουμε σε εθνική κατηγορία. Θέσαμε σαν στόχο να επαναλάβουμε την περσινή μαγική χρονιά, όπου η Διάνα κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, την καλύτερη μέχρι τώρα στην ιστορία της. Φροντίσαμε να κάνουμε καλύτερο το ρόστερ έτσι ώστε να εδραιωθούμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο και, εάν κάποτε το κρίνουμε απαραίτητο, να διεκδικήσουμε το ρόλο του φαβορί. Εάν αυτό έρθει φέτος, ενώ δεν είναι προγραμματισμένο, θα το δεχτούμε και θα το πανηγυρίσουμε. Άρα ο πρόεδρος Ζευγίτης και εγώ προσωπικά δεν υποκρινόμαστε. Εν γνώση μας δώσαμε αυτά τα χρήματα. Ήμασταν απόλυτα συνειδητοποιημένοι. Θέλαμε μια Διάνα καλή, ποιοτική και έτοιμη για το επόμενο βήμα. Στην Διάνα σήμερα υπάρχουν πράγματι 3,4 παίκτες υψηλού budget, που κρίνονται όμως απαραίτητοι για την διατήρηση του πρωταγωνιστικού ρόλου του συλλόγου στην κορυφαία κατηγορία του αθηναϊκού ποδοσφαίρου. Αυτά έπρεπε να δώσουμε, αυτό δώσαμε».

Ο ΡΟΛΟΣ ΖΕΥΓΙΤΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΝΑ

«Οι φίλαθλοι της ομάδας δεν πρέπει να στεναχωριούνται και να απογοητεύονται για κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα. Πρόεδρος της Διάνα είναι ο Γιάννης Ζευγίτης, ένας άνθρωπος που έχει την δυνατότητα (με τους συνεργάτες του στο ΔΣ) αλλά και την επιθυμία να στηρίξει την Διάνα, με μένα προπονητή η οποιονδήποτε άλλο. Έχει όμως πάντα στο νου του τα κακά παραδείγματα κορυφαίων αθηναϊκών ομάδων οι οποίες έπαιξαν τον ρόλο του «ασανσέρ». Κάποια ιστορικά σωματεία που σήμερα παλινδρομούν στις πιο χαμηλές κατηγορίες του αθηναϊκού ποδοσφαίρου».

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

«Ήταν κοινή η απόφαση του προέδρου και εμένα για την αλλαγή της αγωνιστικής ταυτότητας της ομάδας. Ήθελα να βάλω τη δική μου ταυτότητα στο συγκρότημα. Βρήκα μια ομάδα μονοδιάστατη επιθετικά, λόγω της ύπαρξης δυο σημαντικών ποδοσφαιριστών στη γραμμή αυτή, όπως είναι ο Καλλέργης και ο Κετσετζόγλου. Φέτος τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν. Έχουμε περισσότερους παίκτες στην επίθεση, και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο, τόσο στην αμυντική όσο και στην επιθετική λειτουργία. Θέλω να βλέπω την Διάνα να αναπτύσσεται σωστά. Αυτή η αλλαγή χρειάζεται χρόνο και είναι πολύ πιθανό να πληρώσουμε με βαθμολογικές απώλειες αυτή την επιλογή μου, στο χτίσιμο μιας νέας αγωνιστικής ταυτότητας». 

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

«Τρέφω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου. Μπορεί να μην έχουμε ακόμη την αγωνιστική ταυτότητα που επιθυμώ, αλλά θα την βρούμε άμεσα. Τώρα πλέον «stop» η αναφορά στους στόχους. Από σήμερα θα μιλάμε μόνο για το επόμενο παιχνίδι. Κοιμόμαστε... όλοι ήσυχα, διοίκηση, προπονητής και παίκτες. Και για να μην παρεξηγηθώ με την λέξη «κοιμάμαι», θέλω να διευκρινίσω ότι ποτέ δεν κοιμόμαστε αν δεν κερδίσουμε. Έχουμε πολύ μεγάλη στεναχώρια. Ο πρόεδρος και εγώ θέλουμε μόνο κατάθεση ψυχής από τα παιδιά».

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

«Στο πλάνο του συλλόγου υπάρχει ως προτεραιότητα και η προώθηση παικτών από την ακαδημία, γεγονός που λείπει από τον όμιλο της Διάνα. Κάθε βδομάδα παιδιά του εφηβικού τμήματος, εκ περιτροπής, βρίσκονται στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας. Είμαι υπερήφανος για αυτή την προσπάθεια». 

ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΠΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

«Μου δίνεται σήμερα η ευκαιρία να εκφραστώ για την διοργανώτρια αρχή. Ο πρόεδρος Δημητρίου και οι συνεργάτες του αποτελούν «σταθερή αξία». Έχουν αναβαθμίσει το προϊόν αρκετά. Βρίσκομαι 19 ολόκληρα χρόνια στα αθηναϊκά πρωταθλήματα. Έχουν γίνει άλματα, με το κυριότερο να είναι η αντιμετώπιση των επεισοδίων στα παιχνίδια. Ένα σημαντικό επίσης θέμα είναι η πρόοδος των διαιτητών. Είναι μορφωμένα, έξυπνα παιδιά, με πολύ όρεξη. Όλα αυτά τα λέω λίγες ημέρες μετά τον αγώνα με τον Παπάγο, στον οποίο έχουμε παράπονα από την διαιτησία. Θεωρώ όμως ότι ήταν ένα τυχαίο γεγονός, όπως τυχαίο γεγονός θα είναι εάν ευνοηθούμε στο μέλλον σε κάποιο άλλο παιχνίδι». 

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ Ο ΔΑΡΡΑΣ

Ο Αλέξανδρος Δάρρας, ένας έμπειρος αμυντικός, αποβλήθηκε στον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής (με τον Παπάγο) και θα απουσιάσει από τα κρίσιμα παιχνίδια τα οποία ακολουθούν.

«Σημαντική θα είναι η απουσία του Αλέξανδρου. Είναι ένας έμπειρος αμυντικός που βρισκόταν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Ευτυχώς για τον αγώνα της Κυριακής (αύριο) απέναντι στους Τράχωνες δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Μικροτραυματισμοί υπάρχουν, αλλά ελπίζουμε ότι θα τους ξεπεράσουμε». 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΧΩΝΕΣ

«Οι Τράχωνες είναι μία επιθετικογενής ομάδα. Έχει σήμερα την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο και με αυτές τις ομάδες εκτιμώ ότι εμείς παίζουμε καλύτερα. Θα γίνει ένα ωραίο και ποιοτικό παιχνίδι. Μας λείπει ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Μακάρι να έρθει την Κυριακή. Θα παίξουμε χωρίς άγχος, αφού το πρωτάθλημα είναι μακρύ».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ

«Στο εφετινό πρωτάθλημα δεν άτρωτη ομάδα. Υπάρχουν και θα υπάρχουν στο μέλλον βαθμολογικές απώλειες».

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ

«Ο Γιάννης Ζευγίτης και οι συνεργάτες του στο ΔΣ, είναι εδώ. Συνέχεια κοντά μου. Ό,τι θελήσω θα μου το παράσχουν. Ακόμη δεν έχει παρθεί καμία απόφαση». 

ΔΙΑΒΟΛΟ-ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η Διάνα δίνει τρία κρίσιμα παιχνίδια μέσα σε οκτώ ημέρες. Αύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου αντιμετωπίζει εκτός έδρας τους Τράχωνες, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου αγωνίζεται στο γήπεδό της με τον Άγιο Ιερόθεο στο πλαίσιο της πέμπτης φάσης του κυπέλλου, ενώ την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου υποδέχεται το Ρουφ που θεωρείται μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

«Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι εξαιρετικά δύσκολα και κρίσιμα. Αυτό που επιζητώ από τους παίκτες μου είναι να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Να αγωνιστούν με πάθος και ψυχή. Κανείς τότε δεν θα έχει κανένα παράπονο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος»


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35