social fb social inst social yt

mylostentes

Τσιρόπουλος: Το ποδόσφαιρο θα επανέλθει

Τσιρόπουλος: Το ποδόσφαιρο θα επανέλθει

Αν υπάρχει ένας προπονητής που κερδίζει αμέσως τη συμπάθεια του απλού φιλάθλου, αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Θανάση Τσιρόπουλο.

Πάντα ευγενικός, με όπλο του τη γνώση αλλά και το χαμόγελο, κέρδισε τους ανθρώπους των ομάδων που εργάστηκε με την συμπεριφορά του. Ξεκίνησε παίζοντας ποδόσφαιρο στον ΠΑΟ Κουτσοποδίου, έγινε όμως γνωστός στην Αχαία - κυρίως- αφού για πολλά χρόνια εργαζόταν εκεί στην Πολεμική Αεροπορία.

Λάτρης του σύγχρονου ποδοσφαίρου και φανατικός μελετητής κάθε λεπτομέρειας που αφορά το σπορ, γράφει τη δική του ιστορία στο Αργολικό πρωτάθλημα, διεκδικώντας πάντα την πρώτη θέση με όποια ομάδα κι αν προπονεί. Οι κόποι του, τελικά θα βρουν τη δικαίωσή τους στην Κορωνίδα Κοιλάδας το 2020, αφού κέρδισε την άνοδο στην Γ' Εθνική κατηγορία πανάξια.

Σήμερα, περιμένοντας με αγωνία τις αποφάσεις της Πολιτείας για την συνέχιση ή μη των πρωταθλημάτων, μιλήσαμε μαζί του για την προσωπική του πορεία και για το αύριο στο χώρο του ποδοσφαίρου.

ΑΜ: Μετά από αρκετά χρόνια στα γήπεδα της Αχαίας και της Ηλείας, έρχεται η ώρα της επιστροφής στα πάτρια εδάφη. Ποια χρονιά γίνεται αυτό και ποια κατάσταση βρήκες το Αργολικό ποδόσφαιρο;

Θ.Τ: Μετά από 27 χρόνια στα γήπεδα που προαναφέρθησαν, αρχικά σαν παίκτης και μετά σαν προπονητής, επέστρεψα στην Αργολίδα το 2011 σαν προπονητής του Παναργειακού και στη συνέχεια το 2014 στην Κορωνίδα Κοιλάδας. Όταν επέστρεψα, δυστυχώς το Αργολικό ποδόσφαιρο δεν είχε εκπρόσωπο στις Εθνικές επαγγελματικές κατηγορίες, κάτι το οποίο ήταν δυσάρεστο, κυρίως για όσους από μας είχαν ζήσει τις μεγάλες στιγμές του Παναργειακού και του Πανναυπλιακούσε Β και Γ Εθνική. Το τοπικό ποδόσφαιρο το βρήκα σε καλό επίπεδο αφού συγκροτείται από παραδοσιακές ομάδες και κάθε Σαββατοκύριακο οι αγώνες που γίνονται έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Α.Μ: Ποια προπονητική πορεία ακολουθείς, μέχρι να σε δούμε στον πάγκο της κορωνίδας φέτος;

Θ.Τ: Σχετικά με την προσωπική μου πορεία, ξεκίνησα σαν προπονητής το 2001 στην Αγυιά, στην Πάτρα. Το 2002 μέχρι το 2005 εργάστηκα στον Ατρόμητο Λάππα. Το 2005 μέχρι το 2008 στον Αστέρα Μιντιλογλίου για να επιστρέψω το 2008 στον Ατρόμητο Λάππα ως υπεύθυνος Ακαδημιών, προπονητής στην θυγατρική ομάδα και βοηθός προπονητή. Το 2010 ανέλαβα ως πρώτος προπονητής στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής, για να έρθω μετά στον Παναργειακό, όπως είπαμε στην αρχή. Το 2012 επιστρέφω στην Πάτρα για την ομάδα της Παναχαικής Κ-20 στην Β΄Εθνική, το 2013 στην ομάδα του Πανιωνίου- Αχιλλέα Αγυιάς και αρχές του 2014 βοηθός προπονητή στον ΠΑΟ Βάρδας, που αγωνιζόταν στην Γ' Εθνική. Το 2014 ήρθα στην Κορωνίδα Κοιλάδας, το 2016 στον ΠΑΟ Κουτσοποδίου και από το 2018 μέχρι σήμεραστην Κορωνίδα Κοιλάδας, με την οποία είχαμε τη χαρά να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου και την άνοδο στην Γ' Εθνική.

Α.Μ: Είναι αλήθεια ότι λατρεύεις τη λεπτομέρεια στη δουλειά σου. Πολλοί λένε ότι ασχολείσαι και με το πιο ασήμαντο θέμα, που να έχει όμως σχέση με το ποδόσφαιρο.

Θ.Τ: Στη δουλειά μου μου αρέσει πολύ η μεθοδικότητα, η οργάνωση και δίνω μεγάλη σημασία και στην πιο μικρή λεπτομέρεια, γιατί στο ποδόσφαιρο η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.

Α.Μ: Συμφωνείς με όσους υποστηρίζουν ότι οι ομάδες σου παίζουν περισσότερο για τη σκοπιμότητα και λιγότερο για το θέαμα;

Θ.Τ: Θέλω η ομάδα που δουλεύω να παίζει όσο το δυνατόν καλύτερο ποδόσφαιρο, με σωστή ανάπτυξη από την άμυνα και να δημιουργεί πολλές φάσεις για γκολ, χωρίς σκοπιμότητα, προσέχοντας όμως πάντοτε και την άμυνα, ώστε να μην είναι ευάλωτη στο γκολ. Αυτό, όταν γίνεται πολύ οργανωμένα, ίσως δίνει την εντύπωση της "σκοπιμότητας". Θα έλεγα ότι δημιουργώ προσεκτικές, συνολικά, ομάδες αντικρούοντας αυτή την άποψη. Ας μην ξεχνάμε, ότι όταν κάνεις πρωταθλητισμό στοχεύεις και στο αποτέλεσμα.

Α.Μ: Το φετινό πρωτάθλημα σταμάτησε, σχεδόν πριν αρχίσει. Από όσα πρόλαβες να δεις, πιστεύεις ότι θα τα κατάφερνε η Κορωνίδα στην πρώτη της εμφάνιση στην Γ Εθνική ;

Θ.Τ: Η φετινή χρονιά θα ήταν για την Κορωνίδα μεταβατική λόγω έλλειψης εμπειριών στην Κατηγορία. Δουλέψαμε σωστά και μεθοδικά στην προετοιμασία και καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο με παίκτες έμπειρους κατά το ήμισυ του ρόστερ και νέα παιδιά που έπαιξαν για πρώτη φορά στην Γ Εθνική, τα οποία κατάφεραν να προσαρμοστούν σχετικά γρήγορα, παίζοντας σ' αυτό το σύντομο διάστημα αρκετά καλά στα παιχνίδια αλλά από έλλειψη εμπειρίας δεν καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τους αναγκαίους βαθμούς. Όμως έχω την πίστη ότι αν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, η ομάδα μου έχει τις δυνατότητες να καταφέρει να παραμείνει στην Γ΄Εθνική.

Α.Μ: Έχοντας ζήσει την "περιπέτεια του τοπικού παίζοντας στα ξερά γήπεδα, πόσο πιστεύεις ότι έχει βελτιωθεί συνολικά το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια;

Θ.Τ: Είναι ολοφάνερο ότι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Τα γήπεδα δίνουν πλέον την δυνατότητα στους προπονητές να δουλέψουν με τα νέα παιδιά και έτσι να ανεβάσουν το επίπεδο του ποδοσφαίρου στο νομό μας. Έτσι, ίσως καταφέρουμε να δούμε ξανά τις ομάδες μας σε επαγγελματικές κατηγορίες. Παράλληλα, το προπονητικό επίπεδο με την είσοδο προπονητών με ακαδημαική μόρφωση, σε συνδυασμό με την λειτουργία των σχολών της ΕΠΟ, εξασφαλίζει μια καλύτερη συνέχεια.

Α.Μ: Με τι γεμίζει ο Θανάσης Τσιρόπουλος τον ελεύθερο χρόνο του;

Θ.Τ: Συνήθως τον ελεύθερο χρόνο μου, που πλέον είναι αρκετός, προσπαθώ να παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από το ποδόσφαιρο, να βλέπω αγώνες άλλων ομάδων για την εξεύρεση ταλέντων και αρκετά σεμινάρια για την διεύρυνση των γνώσεών μου.

Α.Μ: Ως μέλος του Συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου στο νομό Αχαίας, βλέπεις ο ρόλος του προπονητή να κερδίζει σιγά σιγά τη θέση που του αρμόζει;

Θ.Τ: Κατέχοντας τη θέση του αναπληρωτή προέδρου στο Σύνδεσμο Αχαίας προσπαθώ να βοηθήσω στην αναβάθμιση του ρόλου του προπονητή ώστε να φτάσει εκεί που του αξίζει. Όλοι πλέον αναγνωρίζουν το πόσο σημαντική είναι η θέση του προπονητή στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Α.Μ: Πες μας ότι είναι ένα κακόγουστο ψέμα πως δεν θα εργαστείς την επόμενη χρονιά, σε καμία ομάδα.

Θ.Τ: Όχι.. Δεν είναι ψέμα. Είναι μια απόφαση που έχω πάρει από καιρό. Η χρονιά 2021-22 δεν θα με βρει σε πάγκο όσο κι αν δυσκολεύομαι να βρίσκομαι μακριά από το αγαπημένο μου σπορ. Θέλω να ξεκουραστώ αλλά περισσότερο θέλω να αφιερώσω πολύ περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου.

Α.Μ: Πόσο αισιόδοξα βλέπεις την κατάσταση στη χώρα μας με την περιπέτεια που ζούμε ένα ολόκληρο χρόνο με τον κορωνοιό; Η επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει;

Θ.Τ: Δεν βλέπω με σιγουριά κάτι ξεκάθαρο. Είναι από τη φύση μου αισιόδοξος και πιστεύω πως με υπομονή αλλά κυρίως πολύ μεγάλη προσοχή στην εφαρμογή των μέτρων, τον σεβασμό στις οδηγίες και την υγεία μας, θα καταφέρουμε τελικά να ξαναγυρίσουμε εκεί που είμασταν πριν ένα χρόνο και να προχωρήσουμε και πάλι προς την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής μας.

Α.Μ: Ποια ευχή θα έκανες για το αύριο;

Θ.Τ: Θα ήθελα να ευχηθώ, όλοι οι συνάνθρωποί μου να έχουν καλή υγεία, απαλλαγμένοι από το σημερινό πρόβλημα και να επιστρέψουμε όλοι στα γήπεδα, σ' ένα χώρο που για μας που λατρεύουμε το ποδόσφαιρο, είναι όχι απλά ένας χώρος δουλειάς αλλά τρόπος ζωής, οξυγόνο και μεράκι.

Η σύντομη αλλά περιεκτική συζήτηση με το Θανάση Τσιρόπουλο φτάνει στο τέλος, αδυνατώντας να εκφράσει το πόσο θετική είναι η ματιά του, πάνω σε όλα εκείνα που ασχολείται. Ουσιαστικός και λεπτομερής νομίζεις ότι κατευθύνει την κουβέντα όπως ακριβώς κατευθύνει την ομάδα του σε ένα παιχνίδι. Χαμηλών τόνων αλλά με διεισδυτική ματιά, φαινομενικά ήρεμος αλλά πάντα ανήσυχος, ικανός να διοικήσει ακόμη και μια ομάδα με τριάντα ποδοσφαιριστές, χωρίς να αισθανθεί κανείς ότι τον παραμελεί.

Τον ευχαριστούμε, τόσο για την προσφορά του στο ποδόσφαιρό μας αλλά κυρίως για την υπευθυνότητα που αντιμετωπίζει τα πάντα. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Πηγή: argolidamagazine


Σχετικά άρθρα

Live stream: Ελλάς Σύρου - ΑΕΡ Αφάντου (Γ' Εθνική | 3ος Όμιλος | 1η Αγωνιστική)

Καρκοβίρης: Δωδέκατος παίκτης ο κόσμος μας, τον περιμένουμε και με Πανιώνιο! (vid)

AΕ Μυκόνου: Εξελίξεις μετά το Πάσχα

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35