social fb social inst social yt

mylostentes

Στα πέναλτι η πρόκριση για τον Αήττητο

Στα πέναλτι η πρόκριση για τον Αήττητο

Την ήττα με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι γνώρισε η Θύελλα Ραφήνας από τον Αήττητο Σπάτων, με την κανονική διάρκεια να ολοκληρώνεται στο 2-2, σε ένα επεισοδιακό ματς που διεξήχθη στο κεκλεισμένων των θυρών «Παναγιώτης Σκούφος», για τη Β’ Φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ.

Οι «λιγνιτωρύχοι», παρά το καλό τους ξεκίνημα, αιφνιδιάστηκαν από την ομάδα των Σπάτων και στο 20΄ βρέθηκαν να χάνουν με 2-0. Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με ένα διαγώνιο σουτ του Πλαβούκου στο 17’ για να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Πρέντι στο 20’.

 
 

Η Θύελλα, αν και βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στο τοίχο, έδειξε χαρακτήρα και πίεσε για να μπει ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Είχε τις κλασικές ευκαιρίες για να το κάνει στο 40’ με τον Ζέκιο, ο οποίος δεν βρήκε γεμάτα τη μπάλα και ο Στεφανίδης απέκρουσε, αλλά και τρία λεπτά αργότερα με τον Παντελίδη, που από ευνοϊκή θέση έστειλε τη μπάλα πάνω στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Έτσι, το ημίχρονο έληξε με 2-0 υπέρ του Αήττητου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Θύελλα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, πιέζοντας και ξέροντας ότι έπρεπε να βρει γρήγορα ένα γκολ. Η πίεση και η προσπάθεια των παικτών του Νίκου Μεσολόγγη ανταμείφθηκε κατά κάποιο τρόπο με την αποβολή του Τζανουλίνου στο 50’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και εν συνέχεια με την απευθείας κόκκινη κάρτα του Ράγια στο 60’. Οι «λιγνιτωρύχοι», που απέκτησαν ψυχολογία και είχαν το μομέντουμ μείωσαν σε 2-1 στο 63’ με τον Μπουντάκη, ο οποίος πλάσαρε τον Στεφανίδη έπειτα από το εξαιρετικό γύρισμα του Μανδύλη και έφεραν στα ίσα το ματς στο 67’ με τον Γεωργόπουλο, που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα από φάουλ του Χαρακτίδη.

Οι παίκτες μας προσπάθησαν και είχαν τις ευκαιρίες για να κάνουν την ολική ανατροπή, ωστόσο έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Στεφανίδη, ενώ δεν ήταν και αποτελεσματικοί. Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στη παράταση, στην οποία η Θύελλα μπήκε κάπως νωθρά, αφού έχασε τον ρυθμό της μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας. Είχε και εκεί κάποιες ευκαιρίες, αλλά οι συνεχόμενες διακοπές λόγω τραυματισμών από τους παίκτες του Αήττητου έκοβαν τον όποιο ρυθμό πήγαιναν να αποκτήσουν οι «λιγνιτωρύχοι», με αποτέλεσμα αυτό να φέρει νευρικότητα στο παιχνίδι τους.

Με αυτά και με αυτά, τα 30 λεπτά της παράτασης δεν στάθηκαν ικανά να χαρίσουν σε κάποια ομάδα τη νίκη και έτσι η Θύελλα έφτασε στη διαδικασία των πέναλτι για να διεκδικήσει την πρόκριση.

Το σκορ στη διαδικασία άνοιξε ο Δημητρίου για τη Θύελλα, με τον Πρέντι να ισοφαρίζει σε 1-1. Την ομάδα της Ραφήνας έβαλε ξανά μπροστά ο Γεραγωτέλλης, κάνοντας το 2-1, ωστόσο ο Χατζάι ισοφάρισε σε 2-2.

Στο τρίτο κατά σειρά πέναλτι των «λιγνιτωρύχων» ο Μαργέτης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, με τον Γκρόσιο εν συνεχεία να διαμορφώνει το 2-3. Η ομάδα του Νίκου Μεσολλόγη έχασε ξανά πέναλτι, με τον Στεφανίδη να μπλοκάρει την εκτέλεση του Χαρακτίδη.

Ο Πάντος, που στα προηγούμενα τρία πέναλτι είχε πέσει σωστά και ήταν άτυχος, κράτησε προς στιγμήν «ζωντανή» την Θύελλα, αποκρούοντας το πέναλτι του Κατσέρη. Ο Μανδύλης ισοφάρισε σε 3-3, αλλά ο Πάντος δεν κατάφερε στο τελευταίο πέναλτι να αποκρούσει τη μπάλα, με τον Σπίντζο να διαμορφώνει το τελικό 4-3, δίνοντας τη νίκη-πρόκριση στον τυχερό Αήττητο.

Συμπερασματικά, η Θύελλα αν και εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα, ισοφαρίζοντας γρήγορα, δεν έβαλε ένα τρίτο γκολ για να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει εκείνη τη νίκη.

Από την αναμέτρηση απουσίασαν οι Μιχάλης Παπαδόπουλος και Ορέστης Χρήστου λόγω τραυματισμών, με την απουσία του πρώτου και επιθετικού μας να ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Επόμενο ματς για την ομάδα μας-πιθανότατα-την Κυριακή (11/10) εντός έδρας με τον ΑΟ Καραβά, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής στη Γ΄ Εθνική.

Θύελλα Ραφήνας (Νίκος Μεσολόγγης): Πάντος, Τσάκωνας, Μανδύλης, Γεωργόπουλος, Φύτρος, Γεραγωτέλλης, Μπουντάκης, Ντόσκας (63΄ Χαρακτίδης), Παντελίδης (60΄Μαργέτης), Δημητρίου, Ζέκιο (55′ Σουλτανίδης).

Αήττητος Σπάτων (Βαγγέλης Τσιώλης): Στεφανίδης, Ράγια, Ασλάνι, Σπίντζος, Στυλιανόπουλος, Τζανουλίνος, Ταμπάκης (71΄ Ιωαννίδης), Δακτυλίδης (53΄Ρόδης, 93΄Χοτζάι), Πρέντι Άρης, Πλαβούκος (61΄Κατσέρης), Γκρόσιος


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35