social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

A' EΠΣΑ-3ος όμιλος: Η απίθανη πλοκή και το μειονέκτημα του Αθηναϊκού

A' EΠΣΑ-3ος όμιλος: Η απίθανη πλοκή και το μειονέκτημα του Αθηναϊκού

Δεν είναι ασφαλώς η πρώτη φορά που καλούνται τέσσερις ομάδες να παλέψουν για έναν συγκεκριμένο βαθμολογικό στόχο στην τελευταία αγωνιστική ενός πρωταθλήματος.

Ίσως, ωστόσο, είναι κάτι το μοναδικό ότι αυτές οι τέσσερις ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους ανά δύο ζεύγη!

Το μοναδικό πράγμα που ξεκαθάρισε με τα αποτελέσματα της χθεσινής, 21ης αγωνιστικής είναι ότι το Ηράκλειο εξασφάλισε και με μαθηματικό τρόπο την παραμονή του, χάρη στη νίκη του με 1-0 επί του Αθηναϊκού.

Πλέον, για την 22η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Α' ΕΠΣΑ, τα Μελίσσια θα υποδεχθούν τον Άρη Καλαμακίου και ο Αθηναϊκός την ΑΕ Μεταμόρφωσης, με τις τέσσερις ομάδες να έχουν από 23 βαθμούς σε τετραπλή ισοβαθμία στην 6η θέση, αλλά να πρέπει να αποφύγουν την 9η θέση, που μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θα οδηγήσει σε αγώνες μπαράζ. Με άλλα λόγια, το επόμενο σαββατοκύριακο τρεις από τις τέσσερις προαναφερθείσες ομάδες θα πανηγυρίσουν τη σωτηρία τους και η μία θα πρέπει να... περιμένει!

Είναι προφανές ότι οι νικητές θα εξασφαλίσουν μονομιάς μία θέση στο επόμενο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας. Τι θα συμβεί, ωστόσο, αν σημειωθούν ισοπαλίες σε αμφότερα τα παιχνίδια; Σε αυτή την περίπτωση, Μελίσσια και Άρης Καλαμακίου θα πανηγυρίσουν αυτομάτως την επίτευξη του στόχου τους, αφού σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο ισοβαθμίας δεν θα υστερεί κάποιες από αυτές. Συνεπώς, ο «αδύναμος κρίκος» θα πρέπει να αναζητηθεί στο έτερο ζευγάρι, που συγκροτείται από τον Αθηναϊκό και τον Ατρόμητο Μεταμόρφωσης.

Σε τετραπλή ισοβαθμία, λοιπόν, προκύπτει ότι ο Αθηναϊκός είναι η ομάδα που θα έχει το μειονέκτημα, αφού θα έχει τη χαμηλότερη συγκομιδή στον ειδικό βαθμολογικό πίνακα που θα πρέπει, βάσει Προκήρυξης, να σχηματιστεί με υπολογισμό των -μεταξύ των τεσσάρων ομάδων- παιχνδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αθηναϊκός υστερεί ακόμη και στο ακόμη πιο σπάνιο σενάριο, στο οποίο ο ΑΟ Περιστερίου ηττηθεί από τον ουραγό Βύρωνα και, συνεπώς, προκύψει πενταπλή ισοβαθμία στην 5η θέση. Στον αντίστοιχο ειδικό βαθμολογικό πίνακα ο Αθηναϊκός έχει ελαφρώς καλύτερη συγκομιδή, αλλά πάλι τη χαμηλότερη από τις υπόλοιπες ομάδες.

Θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι στους «λόρδους» στοιχίζει το γεγονός ότι με αυτές τις τέσσερις ομάδες δεν έχουν πανηγυρίσει ούτε μία νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, είτε ως γηπεδούχοι είτε ως φιλοξενούμενοι. Αυτή την πρώτη νίκη θα αναζητήσουν την τελευταία αγωνιστική. Και αν έρθει, θα είναι η σωτήρια...

 

Ειδικός πίνακας σε τετραπλή ισοβαθμία:

1.Ατρόμητος Μετ. 9β.

2.Μελίσσια 7β.

3.Άρης Καλαμακίου 7β.

-----------------------------------------

4.Αθηναϊκός 5β.

 

Ειδικός πίνακας σε πενταπλή ισοβαθμία
 

1.Μελίσσια 11β.

2.Άρης Καλαμακίου 11β.

3.Ατρόμητος Μετ. 10β.

4.ΑΟ Περιστερίου 8β.

-------------------------------

5.Αθηναϊκός 7β.

 

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35