social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Συνέντευξη του Γιάννη Τζανόπουλου στο Soccerlive.gr- «Άμεσα εκλογές για την ομαλότητα της ΕΠΣΔΑ»

Συνέντευξη του Γιάννη Τζανόπουλου στο Soccerlive.gr- «Άμεσα εκλογές για την ομαλότητα της ΕΠΣΔΑ»

Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο... «καυτά» ονόματα τον τελευταίο σχεδόν ένα χρόνο στο ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής.  Ο Γιάννης Τζανόπουλος, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του στις αρχές του χρόνου για την Προεδρία της ΕΠΣΔΑ, είναι από τους ανθρώπους που μας έχουν απασχολήσει τόσο προεκλογικά, όσο και μετά τις εκλογές της Ένωσης στις 23/2/2023.

 

 

Βέβαια οι κινήσεις του Γιάννη Τζανόπουλου αναφορικά με την ενασχόλησή του με την ΕΠΣΔΑ, έχουν ξεκινήσει πολύ πριν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του τον Γενάρη του ’23.

Μιλώντας με τον συντάκη μας Φώτη Περιφάνη, σε μια αρκετά αποκαλύπτική συνέντευξη που σας παρουσιάζει αποκλειστικά το Soccerlive.gr, ο ίδιος μας περιγράφει το σκηνικό που έχει παιχτεί πριν τις εκλογές και με την ενεργοποίηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ μέσω καταγγελίας του, ώστε να ερευνήσει τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης Τζαφέρη στην ΕΠΣΔΑ(2019-2023), την έρευνα του πραγματογνώμονα και το πόρισμα που ακόμα δεν έχει βγει, καταρρίπτει το αφήγημα της διοίκησης Τζαφέρη περί εξυγίανσης του χρέους προς την ΕΠΟ, καταδικάζει την ενασχόληση των δήμων Ασπροπύργου και Μεγαρέων στην ΕΠΣΔΑ με τις πρόσθετες παρεμβάσεις τους, αλλά κυρίως εφιστά σε όλους την αναγκαιότητα διεξαγωγής άμεσων εκλογών της  Ένωσης μες το καλοκαίρι  και τους κινδύνους που ελοχεύουν με την καθυστέρηση αυτών.

 

 

«Εκλογές άμεσα για την ομαλότητα της Ένωσης»

 

Αναφορικά με το στάδιο που βρίσκεται αυτή η στιγμή η ΕΠΣΔΑ και εν αναμονή της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την προσωρινή διαταγή της προσωρινής διοικούσας Επιτροπής μας είπε:

 

«Βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη καμπή για το ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής. Με δική μου άμεση κινητοποίηση μετά την απόφαση του Διαιτητικου Δικαστηρίου της ΕΠΟ κάναμε αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης και καταφέραμε έστω και σε πολύ μικρό χρόνο και τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν, να γίνει ο τελικός Κυπέλλου, αλλά και ο πρωταθλητής μας στην Α’ Κατηγορία να συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική. Για αυτά μας όρισε το Πρωτοδικείο να τρέξουμε και τα υλοποιήσαμε. Πλεόν ο χρόνος έιναι εναντίον μας. Πλησιάζουμε στα μέσα του Ιουνίου και βαίνουμε προς τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν άμεσα εκλογές, που θα βοηθήσουν στην ομαλότητα της Ένωσης. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η πλευρά του κυρίου Τζαφέρη αδρανεί και θέλει οι εκλογές να γίνουν προς το Σεπτέμβρη. Οι ομάδες θα αρχίσουν να κάνουν σιγά σιγά μεταγραφές. Πώς θα λειτουργήσουν τα γραφεία της Ένωσης χωρίς υπάλληλο αυτό το διάστημα; Ποιος θα στέλνει τα δελτία στην ΕΠΟ; Ποιος θα εξυπηρετεί τα σωματεία; Αν δεν γίνουν άμεσα εκλογές, τα πρωταθλήματα τη νέα περίοδο θα είναι στον αέρα.  Σκεφτείτε τι θα γίνει όταν θα πρέπει να κινηθούν κάποιες διαδικασίες και χωρίς να έχουν γίνει εκλογές. Σε αυτό θα έπρεπε όλοι να συμφωνούμε. Αν θέλουμε το καλό των σωματείων, οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μέσα στον Ιούλιο».

 

Για το έργο της προσωρινής διοίκησης και το ανεξήγητο των παρεμβάσεων των δήμων

 

«Είναι λυπηρό αυτό που θα πω, αλλά η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στη Δυτική Αττική έμεινε έκπληκτη μαθαίνοντας τις πρόσθετες παρεμβάσεις των δήμων  για τα κοινά της ΕΠΣΔΑ. H "τοποθέτηση" του κυρίου Τσόκα, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο είναι ανεξήγητη. Η πολιτική δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει παράγοντες τοπικής αυτοδιοίκησης να έχουν ενεργό ρόλο στην εκλογική διαδικασία της Ένωσης και να παρεμβαίνουν. Εκεί αρμόδια και υπεύθυνα είναι μόνο τα σωματεία.

 Με δική μου πίεση αναδείξαμε το ΔΣ, υπάρχουν και τα σχετικά email που έχω αποστείλει, ένα ΔΣ το οποίο ο κ. Τσόκας συγκάλεσε δια περιφοράς. Ακόμα και για την ενημέρωση των σωματείων, πάλι κινούμενος προσωπικά, βγάλαμε την ανακοίνωση για την οριστική αίτηση που πρέπει μέχρι να καταβάλουν τα σωματεία προς τη ΓΓΑ για να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους για το μητρώο. Για όλα αυτά υπάρχουν έγγραφες επικοινωνίες. Ο κ. Τζαφέρης έχει επιλέξει να έχει συνοδοιπόρους «δημοτικούς άρχοντες», που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρό μας, ενώ εμείς έχουμε κάνει έναν αγώνα χωρίς τη στήριξη κανενός, μόνο με την πλήρη συμπαράσταση των συνεργατών μου, που είναι όλοι Πρόεδροι και επικεφαλής σωματείων και καταφέραμε στις εκλογές να πάρουμε 14 ψήφους από τα 28 σωματεία που ήταν στον εκλογικό κατάλογο. Και επειδή πολλά ακούγονται, δοθείσης της ευκαιρίας θα το πω και αυτό επίσημα. Προκαλλώ τον οποιονδήποτε να βγει  θέλει να βγει δημόσια και να πει ότι μου έδωσε οικονομική βοήθεια για τις εκλογές είτε είναι ιδιώτης είτε από κάποιον δήμο. Αν κάποιοι θέλουν σπιλώσουν τον αγώνα μας με προπαγάνδα, να βγαίνουν και δημόσια να λένε ότι  και όχι σε καφενειακού επιπέδου συζητήσεις».

 

««Παραμύθι» η εξυγίανση του χρέους στην ΕΠΟ από τον κ. Τζαφέρη»

 

Σχετικά με το χρέος της ΕΠΣΔΑ προς την ΕΠΟ ο κ. Τζανόπουλος μας τόνισε:

 

«Ένα απο τα μεγάλα προεκλογικά χαρτιά της διοίκησης Τζαφέρη ήταν η εξυγίανση του χρέους προς την ΕΠΟ. Το πιο μεγάλο ψέμα και «παραμύθι» σε αυτή την τετραετία.  Είναι αλήθεια αυτό; Υπάρχει έγγραφο ότι η ΕΠΣΔΑ χρωστάει 35 χιλάδες. Αληθεύει; Όλες οι Ενώσεις έχουν χρέος προς την ΕΠΟ. Μόνο η ΕΠΣΔΑ έχει πλεόνασμα; Ας βγουν νας μας το αποδοξείξουν με χαρτιά. Το μεγαλύτερο θέμα όμως αναφορικά με τα ταμεία της Ένωσης είναι τι κινήσεις έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα της τελευταίας τετραετίας, καθώς είναι γνωστό και υπάρχουν δημοσιεύσεις ότι η ΕΠΟ αυτά τα χρόνια έχει καταβάλλει δεκάδες χιλιάδων ευρώ στις Ενώσεις. Είναι σημαντικό πριν τις εκλογές να βγουν στη φόρα οι κινήσεις του λογαριασμού της Ένωσης. Όπως και ο κ. Τζαφέρης με ορκωτούς ερεύνησε την προηγούμενη κατάσταση, έτσι και εμείς πρέπει να πάμε σαν νέα διοίκηση έχοντας εικόνα για το τι έχει συμβεί. Πού είναι τα 300 ευρώ που υποσχόταν ο κ. Τζαφέρης στα σωματεία στην γιορτή του Πυρρίχιου; Υπάρχουν ομάδες που δεν τους έχει καταβληθεί  τίποτα ούτε συμψηφιστικά. Υπάρχουν αποδείξεις για όλα αυτά; Αν θέλουμε να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρό μας, θα πρέπει στις επόμενες εκλογές να υπάρχει διαφάνεια. Αυτό ζητάμε. Αν είναι όλα «καθαρά», ας μα το δείξουνε. Γιατί όμως καθυστερεί τόσο πολύ το πόρισμα και του πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η Επιτροπή Δεοντολογίας, από την καταγγελία που έκανα τον Νοέμβριο του '22 πριν τις εκλογές  και γιατί οι ορκωτοί μας αποκρύπτουν τις κινήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Αν δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα βγάλτε τα όλα στη φόρα».

 

«Ανυπαρξία της απερχόμενης διοίκησης»

 

Στο κλείσιμο της συνέντευξης ο κ. Τζανόπουλος μίλησε και για τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ της ΕΠΣΔΑ λέγοντας:

 

«Είμαστε περίπου ένα μήνα προσωρινή διοίκηση και από το απερχόμενο ΔΣ, μόνο τον κ. Τζαφέρη είδαμε στον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ, ο οποίος την ώρα της απονομής μάλιστα έφυγε. Πού είναι όλα τα υπόλοιπα μέλη; Δεν τους είδαμε σε κάποιο αγώνα μπαράζ. Θα εμφανιστούν ξανά ξαφνικά την ώρα της κάλπης μήπως; Αν θέλουμε το ποδόσφαιρο της  Δυτικής Αττικής, θα πρέπει να στηριχτούμε σε ανθρώπους που θα τρέχουν για την Ένωση. Και σε αυτή την προσωρινή διοίκηση φάνηκαν ανεξαρτήτως παράταξης κιόλας ποιοι ενδιαφέρονται. Ας είναι αυτός ο γνώμονας που τα σωματεία θα κρίνουν στις επόμενες εκλογές. Αν θέλουμε επαναλαμβάνω το ποδόσφαιρό μας να πάει μπροστά. Και θα κλείσω τονίζοντας ξανά αυτό. Πρέπει άμεσα να πάμε σε εκλογές, αλλιώς θα χάσουν πολύτιμο χρόνο και τα σωματεία μας και κατ’ επέκταση τα πρωταθλήματά μας».


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35