social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Γιάννης Πάλλας: «Δεν είναι τυχαία η πορεία μας»

Γιάννης Πάλλας: «Δεν είναι τυχαία η πορεία μας»

Η Δάφνη Παλαιού Φαλήρου αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις στον 1ο όμιλο της Α' ΕΠΣΑ αφού δεν έχει γνωρίσει την ήττα μετά από επτά αγωνιστικές ενώ φιγουράρει στην 3η θέση με 15 βαθμούς μετρώντας 4 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Η σκληρή δουλειά που έγινε στην προετοιμασία καθώς και το γεγονός ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που βρίσκονται χρόνια στην ομάδα έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία των "νεοφώτιστων" που δείχνουν ότι θέτουν τις βάσεις για να πετύχουν τον κύριο στόχο τους που είναι μια άνετη παραμονή ούτως ώστε να δοθεί χρόνος συμμετοχής στη συνέχεια σε ποδοσφαιριστές των υποδομών προκειμένου να αποκτήσουν με τη σειρά τους εμπειρίες.

Αρκετά λοιπόν είναι τα πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει με τη πράσινη φανέλα ωστόσο ο Γιάννης Πάλλας είναι μια από τις πολυτιμότερες μονάδες που βγάζει ασπροπρόσωπο το τεχνικό επιτελείο που του δίνει φανέλα βασικού.

Με καίριες τοποθετήσεις και συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της αμυντικής γραμμής, ο ακραίος μπακ της Δάφνης διανύει μια από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας και το soccerlive είχε την ευκαιρία να μοιραστεί μερικές σκέψεις του.

Αναλυτικά

Που οφείλεται η τόσο επιτυχημένη πορεία σας;

«Η πορεία της ομάδας δεν είναι τυχαία! Η ομάδα έχει αλλάξει φιλοσοφία τα τελευταία 4-5 χρόνια και η δουλειά που γίνεται κινείται σε πρότυπα ομάδων μεγαλύτερων κατηγοριών, θα μπορούσες να πεις έως και σε επαγγελματικά πρότυπα. Υπάρχει ένα πλάνο από την διοίκηση και ξεκάθαρη θέληση της, η ομάδα να βασίζεται σε άτομα μικρής ηλικίας, τα οποία προέρχονται από τις ακαδημίες μας. Έχουμε πολύ καλό υλικό στις ακαδημίες και υπάρχουν ακόμα αρκετά παιδιά που δεν τα έχετε δει. Βέβαια μεγάλο ρόλο σε όλη αυτή την πορεία έχουν παίξει και οι μεταγραφές που έχουν γίνει. Ήρθαν παιδιά που ταιριάζουν 100% στην φιλοσοφία μας και που μας βοηθανε καθημερινά να εξελιχθούμε, με τις εμπειρίες που έχουν. Συγχαρητήρια βέβαια αξίζουν και στους προπονητές μας. Πέρα από την καλή δουλειά που γίνεται σε επίπεδο τακτικής και εκγύμνασης, υπάρχει και μια καλή χημεία. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε χρόνια τους προπονητές μας και όλο αυτό βγαίνει θετικά στο γήπεδο!»

-Πώς κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος;

«Το επίπεδο του πρωταθλήματος θεωρώ πως είναι αρκετά υψηλό. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσουν πρωτοκλασάτους παίκτες της κατηγορίας αλλά και από μεγαλύτερες κατηγορίες. Αυτό βοηθάει και τις «μικρότερες» ομάδες να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν προκειμένου να μείνουν στην κατηγορία.»

Που μπορεί να φτάσει η ομάδα;

«Το που μπορεί να φτάσει η ομάδα δεν μπορώ να το απαντήσω. Έχουμε μάθει να κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι και έχουμε χαμηλά το κεφάλι. Η μέχρι τώρα μας πορεία είναι καταπληκτική αλλά όχι τυχαία. Ευχόμαστε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Ξεκινήσαμε την χρόνια με στόχο να σωθούμε, όταν έγινε η κλήρωση βγήκανε παρά πολλοί να μας θεωρήσουν ήδη πεσμένους, μέχρι στιγμής τους έχουμε διαψεύσει και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι!»

Πώς πιστεύεις ότι πρέπει να κινηθούν οι υπεύθυνοι προκειμενου το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να μείνει εν ζωή;

«Το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο περνάει κρίση. Είναι πολύ σημαντικό να επανέλθουμε γρήγορα αλλά πιο σημαντικό όταν επανέλθουμε να μην ξανα σταματήσουμε. Εννοείται πως πάνω από όλα είναι η υγεία και αυτή την στιγμή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Όταν όμως έρθει η στιγμή της επιστροφής θεωρώ πως η πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα και να χορηγήσει τις ομάδες για να ξανα πάρει μπρος η κατάσταση. Θεωρώ όμως χρέος της πολιτείας να δίνει μεγαλύτερο βάρος στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα όλων των αθλημάτων και πως πρέπει να βοηθάει πιο γενναιόδωρα τις ομάδες. Μια πολιτισμένη χώρα οφείλει να προσέχει και να να αναπτύσσει τον αθλητισμό της σε όλα τα επίπεδα»


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35