social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Αντωνίου στην «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»: «Μεταβατική χρονιά»

Αντωνίου στην «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»: «Μεταβατική χρονιά»

Δεν ήταν λίγες οι φορές τα προηγούμενα χρόνια που επιχείρησε -ανεπιτυχώς- η Ελευθερούπολη να... ξεφύγει από τη Β' Κατηγορία, συγκροτώντας σε ορισμένες περιπτώσεις υψηλά -για τα δεδομένα- μπάτζετ.

του Δημήτρη Θεοδώρου (Εφημερίδα "ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ")

Το καλοκαίρι, στον σύλλογο της Νέας Ιωνίας, αποφάσισαν να κάνουν επανεκκίνηση, «χτίζοντας» σε νέες και γερές βάσεις μία νέα ομάδα, που θα είχε ως απώτερο στόχο της να διεκδικήσει την επάνοδο στα «σαλόνια» του αθηναϊκού ποδοσφαίρου. Για την υλοποίηση του πλάνου αποφασίστηκε να προαχθεί από την Κ18 στην πρώτη ομάδα ο Πέτρος Αντωνίου, ο οποίος εκτός των άλλων ήταν τα τελευταία χρόνια και στενός συνεργάτης του Χρήστου Βλάχου στον Απόλλωνα Χαλανδρίου. Η «ΩΡΑ των σπορ» επικοινώνησε με τον τεχνικό των κιτρινόμαυρων, ο οποίος αναφέρθηκε στις στοχεύσεις που υπήρχαν στην ομάδα του και τη δουλειά που έγινε το προηγούμενο τετράμηνο.

«Η φετινή είναι η τρίτη χρονιά που δουλεύω στην Ελευθερούπολη, αφού τα προηγούμενα χρόνια είχα την Κ18. Είχαμε εκπονήσει και υλοποιούσαμε ένα σχέδιο εκπαίδευσης των ποδοσφαιριστών, με σκοπό να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Έτσι, ανεβάσαμε δέκα παιδιά, τα οποία ουσιαστικά αποτελούσαν ένα δουλεμένο σύνολο από τα προηγούμενα τρία χρόνια. Κάναμε και κάποιες προσθήκες, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν από τον Απόλλωνα Χαλανδρίου, ενώ έμειναν και κάποιοι ποδοσφαιριστές από την περσινή σεζόν. Γνωρίζαμε ότι η φετινή θα ήταν μία μεταβατική χρονιά, στην οποία κύριο μέλημά μας θα ήταν να προσαρμοστούμε και να μάθουμε έναν νέο τρόπο παιχνιδιού. Βασικοί αγωνιστικοί μας στόχοι ήταν η ομάδα να σωθεί γρήγορα, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να εκπαιδευθεί και να εξελιχθεί. Η ομάδα παίζει, πλέον, ένα νέο στυλ ποδοσφαίρου, κάτι που όμως χρειάζεται χρόνο για να μπορέσεις να το περάσεις» σημειώνει στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του ο 44χρονος τεχνικός και συνεχίζει: «Ξεκινήσαμε καλά, δημιουργήσαμε πολλές προσδοκίες από τον τρόπο παιχνιδιού μας, αν και στα δύο τελευταία ντέρμπι (Κοψαχείλα και Τερψιθέα) χάσαμε στο γκολ. Ούτως ή άλλως, αυτά τα παιχνίδια δεν θα ήταν εύκολα, με το είδος της δουλειάς που κάναμε σε εκείνη τη φάση και με τις παραστάσεις που έχουν τα παιδιά. Βγάλαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, ενώ κάναμε και το ρεπό μας. Συνεχίζαμε να βελτιωνόμαστε και να εξελισσόμαστε, μέχρι που ήρθε η καραντίνα και μας έθεσε εκτός προγράμματος».

Σε εκείνο το σημείο, μάλιστα, ο προπονητής της Ελευθερούπολης επισημαίνει πως στο μυαλό το δικό του και των ιθυνόντων υπάρχει η λέξη «άνοδος»: «Επιθυμία μας ήταν, αφού θέσουμε τις βάσεις, να πάμε να διεκδικήσουμε την επόμενη σεζόν την άνοδο. Αυτό, βέβαια, ίσχυε μέχρι τη διακοπή, γιατί τώρα βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά». 

«Βασικό το ψυχολογικό»

Τέλος, σε σχέση με την περιπέτεια που βιώνει η ανθρώπινη κοινωνία και, εν προκειμένω, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ο Π. Αντωνίου αναφέρει: «Είναι μία μεταβαλλόμενη κατάσταση, που δημιουργεί ανασφάλειες και προβληματισμούς σε όλους. Αυτό που μας ενδιαφέρει σαν Ελευθερούπολη, είναι να είναι καλά οι ποδοσφαιριστές. Προσπαθούμε έστω κι από το διαδίκτυο, ώστε να είμαστε σε επαφή με τα παιδιά, για να μην είναι μόνα τους. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι το σημαντικότερο. Όσο κι αν το θέλουμε και μας πονάει, φαίνεται πολύ πιθανό η χρονιά να μην συνεχιστεί».


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35