social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Θέμα «ΩΡΑ των σπορ» στην Τριγλία: Τη σταμάτησε μόνο η... Πανδημία

Θέμα «ΩΡΑ των σπορ» στην Τριγλία: Τη σταμάτησε μόνο η... Πανδημία

Κάτι καλύτερο δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι άνθρωποι της Τριγλίας σε αυτό τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στην Α' Κατηγορία της Ανατολικής Αττικής.

Του Δημήτρη Θεοδώρου (Δημοσίευμα στην εφημερίδα 'ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ')

Πολύ περισσότερο όταν, πριν καν αρχίσει η προσπάθεια, έβλεπαν την ομάδα τους να γνωρίζει αποκλεισμό "σοκ' από την Δόξα Αγίας Άννας για το Κύπελλο στις 6 Σεπτεμβρίου. Μετά από εννέα αγωνιστικές οι κιτρινόμαυροι μετρούν ισάριθμες νίκες (!), διατηρώντας το απόλυτο των βαθμών και έναν εξαιρετικό απολογισμό τερμάτων με 21 γκολ υπέρ και μόλις 2 κατά. Συνέπεια της ξέφρενης πορείας τους είναι να βρίσκονται με απόσταση πέντε βαθμών από τον δεύτερο Άρη Βούλας στην κορυφή του 2ου ομίλου, έχοντας καταφέρει συγχρόνως να αποσπαστούν από τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου κατά εννέα βαθμούς.

Πρωτεργάτης της προσπάθειας που γίνεται στην ομάδα της Ραφήνας είναι ο Γιώργος Παπακωστούλης, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση του Γιώργου Χαχολάκη στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, πιάνοντας λιμάνι για μια δεύτερη θητεία μετά από εκείνη της σεζόν 2013-2014. Ο έμπειρος προπονητής αξιολόγησε για την εφημερίδα "ΩΡΑ των σπορ" τη δουλειά που έχει γίνει από το καλοκαίρι, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του πρώτου δίμηνου, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για το χρονικό διάστημα αποχής από τη δράση.

«Ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου μετά από τέσσερις μήνες απραξίας. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τέτοιου είδους προπόνηση ώστε να αποφεύγαμε τυχόν τραυματισμούς και συγχρόνως, να μπορούσαμε να περάσουμε μια νέα φιλοσοφία για τη νέα χρονιά.

Τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ τόσο στο διάστημα της προετοιμασίας όσο και στο πρωτάθλημα, μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου, δούλεψαν πολύ σκληρά και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την επιμονή και τη δουλειά τους από την αρχή» σχολίασε αρχικά ο 49χρονος κόουτς και συμπλήρωσε «Μέσα από την αλλαγή της τακτικής, θέλαμε να παίξουμε πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, που να το χαιρόμαστε πρώτα εμείς και στη συνέχεια όσοι λίγοι –λόγω πανδημίας-θα μπορούσαν να μας δουν. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια αυτή. Βάλαμε όλοι το «εγώ» κάτω από το «εμείς» και έτσι η ομάδα έδειξε ένα πολύ θετικό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια και της προετοιμασίας, των φιλικών αλλά και με το απόλυτο των νικών που είχε με το τέλος του πρώτου γύρου».

Σε σχέση με τον ρόλο που ενδεχομένως να έπαιξε στην άψογη πορεία του πρωταθλήματος ο πρόωρος αποκλεισμός στο Κύπελλο υποστήριξε: «Το πρόσημο που είχαμε σε όλα τα φιλικά ήταν θετικό. Ίσως να πήγαμε με… αέρα ότι το παιχνίδι θα ήταν εύκολο. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες όμως ο θεσμός του Κυπέλλου κρύβει παγίδες. Ο αντίπαλος δεν είχε να χάσει κάτι και με μια ευκαιρία πήρε το παιχνίδι. Βάλαμε το κεφάλι κάτω και δείξαμε περισσότερη υπομονή και επιμονή σε αυτά που ζητούσαμε. Μας έκανε καλό, με την έννοια ότι αρχίσαμε να βλέπουμε ξεχωριστά τα παιχνίδια αλλά και να αντιμετωπίζουμε με ταπεινότατα και σεβασμό όλους τους αντιπάλους. Έτσι συνεχίσαμε να γινόμαστε καλύτεροι ατομικά αλλά και σαν ομάδα. Εν τέλει ο απολογισμός είναι απόλυτα ικανοποιητικός».

«Στόχος να μην επηρεαστούμε πολύ»

Η διακοπή των πρωταθλημάτων δεν είναι δυνατό να υπήρξε θεμιτή εξέλιξη για καμία ερασιτεχνική ομάδα στη χώρα και ειδικά για εκείνες που είχαν καλό πρόσωπο με ανάλογα αποτελέσματα όσο βρισκόμασταν στους αγωνιστικούς χώρους. Ο τεχνικός της Τριγλίας, με προπονητικό παρελθόν από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Η διακοπή μας βρίσκει σε ένα σημείο που είχαμε αποκτήσει τον αγωνιστικά μας ρυθμό τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια. Είναι κάτι που και με προβληματίζει και με στεναχωρεί. Δυστυχώς δεν ξέρουμε πως και πότε θα επιστρέψουμε! Δεν ξέρω πόσα θα μας επηρεάσει στην επιστροφή. Βέβαια τα παιδιά έχουν πάρει τα προγράμματα τους, αν και θα είναι το ίδιο για εμάς γιατί δεν θα υπάρχει ο ρυθμός των αγώνων. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε κοντά σε αυτό που ήμασταν, σε φυσική κατάσταση και δύναμη. Γι αυτό τα προγράμματα που έχουν πάρει έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση και τη φυσική κατάσταση».

Τέλος ο  Γιώργος Παπακωστούλης υπογράμμισε: «Ασφαλώς προέχει η υγεία, θέλουμε να είμαστε ασφαλείς και να ακούμε τους ειδικούς. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως μέσα από τα πρωτόκολλα που τηρούνταν τουλάχιστον οι προπονήσεις θα μπορούσαν να συνεχιστούν. Ίσως και με ένα πιο αυστηρό πρωτόκολλο να μπορούσαν να γίνουν αγώνες».


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35