social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Κυπελλούχος Πειραιά η Ελλάς Ποντίων!

Κυπελλούχος Πειραιά η Ελλάς Ποντίων!

Το έχει αποδείξει πολλές φορές φέτος, το έκανε και σήμερα (13/4): αυτή η Ελλάς Ποντίων δεν έχει... ταβάνι!

Η υπερπρωταθλήτρια Πειραιά έκανε... στάχτη τη διαφορά κατηγορίας με την -πρωταθλήτρια Γ' Εθνικής- Προοδευτικής, επικράτησε με 2-1 στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πειραιά που έγινε στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και κατέκτησε την Κούπα! Μάλιστα, οι Πόντιοι κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση, παρότι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ από το γκολ που πέτυχε ο Τσιαβός με κεφαλιά μόλις στο 12ο λεπτό! Με πίστη στις δυνατότητές τους οι ποδοσφαιριστές του Στ. Τζαναβάρα έφτασαν αρχικά στην ισοφάριση με πλασέ του Σαπαλίδη στο 26ο λεπτό, για να ολοκληρώσουν την ανατροπή στο 86ο λεπτό με δυνατό πλασέ του Σταφσουλάι μετά από ενέργεια του Ηλιάδη!

Έφτασε στον θρίαμβο με ανατροπή!

Στον χθεσινό τελικό η ομάδα του Κορυδαλλού ήταν εκείνη που πήρε «κεφάλι» στο σκορ πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, ήταν το 12ο λεπτό όταν σε μία ωραία ανάπτυξη με συνεχείς διαγώνιες πάσες, ο Αλεξίου επιχείρησε τη σέντρα και ο Τσιαβός από κοντά με κεφαλιά νίκησε τον Λευκόπουλο για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του (0-1). Το συγκρότημα του Δ. Αρναούτη συνέχισε να έχει κάποιες καλές στιγμές, όμως το επόμενο γκολ στο παιχνίδι ήρθε ως απάντηση από τους Πόντιους! Σε μία ανύποπτη στιγμή από βολέ του Λευκόπουλου, ο Σαπαλίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή και προ του Μακρυωνίτη «τσίμπησε» την μπάλα για το 1-1! Στο δεύτερο μέρος η Προοδευτική ανανεώθηκε αισθητά με σκοπό να «καθαρίσει» το ματς, όμως η Ελλάς Ποντίων ήταν εκείνη που βρήκε το γκολ της νίκης λίγο πριν την εκπνοή. Συγκεκριμένα, στο 86ο λεπτό ο Ηλιάδης πραγματοποίησε όμορφη ατομική προσπάθεια, πέρασε κάθετα στον Σταφσουλάι, εκείνος κέρδισε μία μονομαχία και αφού μπήκε στην περιοχή πλάσαρε με δύναμη για το 2-1! Στις απέλπιδες προσπάθειές της να αλλάξει την τύχη του αγώνα, στον λιγοστό χρόνο που απέμενε, η Προοδευτική πήρε ένα φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής στο 91ο λεπτό, αντί για πέναλτι που ζήτησαν οι άνθρωποί της. Μάλιστα, το μαρκάρισμα του Μαούνη στον Κυριαζή στη φάση αυτή, είχε ως συνέπεια την αποβολή του αμυντικού της Ελλάδας.

Διαιτητές: Λεμπέσης, Γεωργακόπουλος-Σγουράκης

ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ (Σταύρος Τζαναβάρας): Λευκόπουλος, Πλουμάτος (77' λ.τρ. Συμεώνογλου), Σιμονιάν, Στεφανής, Μαούνης, Κεραμάς, Παλάτσιος, Πουρσανίδης, Σαπαλίδης, Σ. Ηλιάδης (94' Ντόσκορης), Σταφσουλάι (94' Δαούτης)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Δημήτρης Αρναούτης): Μακρυωνίτης, Αλεξίου, Δημακάκος (58' Παρασκευόπουλος), Πατσατζόγλου, Ποτουρίδης, Μεγαρίτης (46' Θεοδωρίδης), Νάστος, Μακρίδης

 


Σχετικά άρθρα

Ανανέωσε ο Βαγγέλης Πνευματικός στην Χαλκηδόνα και δύο επιστροφές

Ανακοίνωσε Καραλάκο η Ελλάς Ποντίων

Ξανά στην ΑΕ Περάματος ο Νίκος Μικρούλης

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35