social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Γραμμένος: «Ο Αυγενάκης παρεμβαίνει ωμά στο ποδόσφαιρο - Αυτά συμβούλευσα στον Ζαγόρ»

Γραμμένος: «Ο Αυγενάκης παρεμβαίνει ωμά στο ποδόσφαιρο - Αυτά συμβούλευσα στον Ζαγόρ»

Για την Εθνική ομάδα, τις ενέργειες του Λευτέρη Αυγενάκη και τη συμβουλή που έδωσε στον Θοδωρή Ζαγοράκη μίλησε ο Βαγγέλης Γραμμένος στην εκπομπή «Δίκη».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ υποστήριξε ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από τη συνεργασία του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού καθώς παρεμβαίνει άκομψα και ωμά στο αυτοδιοίκητο ενώ παράλληλα εξέφρασε τη σιγουριά ότι ο Ζαγοράκης θα πετύχει.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη συνεργασία με Αυγενάκη: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη συνεργασία μου με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Παρεμβαίνει με άκομψο και ωμό τρόπο στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δεν μιλάμε για τη βία αλλά για το οργανωμένο ποδόσφαιρο όπως ορίζεται από τις διεθνείς ομοσπονδίες» τόνισε για τον υφυπουργό Αθλητισμού.

«Ξεκινήσαμε από το ότι η Ομοσπονδία θα πρέπει να κάνει εκλογές τον Ιούλιο, το είχαμε συμφωνήσει στη Νιόν, τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Στη συνάντηση με τους Big4, εκεί συμφώνησαν ότι διαφωνούν μεταξύ τους και συμφώνησαν άπαντες και σαφώς και ο κ. Αυγενάκης, ότι θα γίνουν οι εκλογές τον Ιούλιο, δεν επετεύχθη. Ούτε τον Οκτώβριο επετεύχθη και μάλιστα με νομοθετική πρωτοβουλία, «μην κάνετε εκλογές τώρα, θα τις κάνετε αργότερα», δεν κατάλαβα ποτέ το γιατί.

Φτάσαμε στο σημείο να έχει ψηφιστεί ένας νόμος, να έχουμε ζητήσει να γίνει μια συζήτηση με τη FIFA την UEFA και τον υφυπουργό, δεν έγινε ποτέ γιατί δεν το ήθελε ο υφυπουργός. Δεν μπορώ να ξέρω τα κίνητρα του, στο αποτέλεσμα μένω. Ήταν μια επιθυμία των διεθνών Ομοσπονδιών και της ΕΠΟ να καθίσουμε να συζητήσουμε διότι εκτιμήσαμε κι εμείς και οι διεθνείς ομοσπονδίες ότι εδώ υπάρχει παρέμβαση στα δρώμενα του ποδοσφαίρου, κόντρα στο καταστατικό και της FIFA και της UEFA. Δε νομίζω ότι ήταν σωματειακά τα συμφέροντα του υφυπουργού Αθλητισμού.

Προφανώς θεωρεί ότι μπορεί να παρεμβαίνει κατά αυτό τον τρόπο και στα σωματεία και στις Ενώσεις. Ενδεχομένως για να εξυπηρετήσει την πολιτική της κυβέρνησης. Διαφωνώ κάθετα με αυτό. Τίμια πράγματα, αυτά που λέω του τα έχω πει. Δεν είναι συμβατά με αυτό που λέγεται οργανωμένο ποδόσφαιρο. Επιμένω σε αυτή τη θέση. Όλοι οι πολιτικοί, και ο κ. Αυγενάκης υποστηρίζουν ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων και του κράτους. Δεν είπα ότι είναι υπεράνω των νόμων, αυτό είναι το οργανωμένο ποδόσφαιρο για το οποίο έχει δώσει τη γραμμή η FIFA και η UEFA. Είναι και άλλες χώρες που κάνουν αυτές τις παρεμβάσεις και στο τέλος βρισκόμαστε σε αδιέξοδα. Η FIFA ήταν έτοιμη να μας αποβάλει, το ένιωσα, δεν ξέρω τι ένιωσε ο Αυγενάκης. Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα, γιατί δεν συζητάμε, να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο, μπορεί και να τα βρούμε. Τι κάνουμε; Μπαίνουμε σε μια λογική, "αυτό και τίποτα άλλο;" Δεν με βρίσκει σύμφωνο και σαν άνθρωπο και σαν παράγοντα του ποδοσφαίρου τόσα χρόνια. Έχει δογματικά χαρακτηριστικά, είναι δογματικά εκ του αποτελέσματος. Απλά πράγματα...».

Για Φαντ Σχιπ, Μανωλά, Παπασταθόπουλο: «Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται στην Εθνική, αλλάζει φιλοσοφία όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η εθνική παίζει διαφορετικό ποδόσφαιρο, δημιουργεί φάσεις, ευκαιρίες. Ναι είμαι ικανοποιημένος. Είναι άλλη εθνική ως προς την φιλοσοφία ακόμη και από την Εθνική του Σάντος και του Ρεχάγκελ. Η Εθνική κάθε φορά θα πρέπει να έχει στόχο και να τον πετυχαίνει. Ο Φαντ Σχιπ έχει καθιερώσει μια άλλη φιλοσοφία, αναμενόμενο γιατί είναι της ολλανδικής σχολής, είναι παιδί του Κρόιφ. Αυτό που λέμε δημιουργικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον άρχισε να το δείχνει η Εθνική. Το ζήτημα το έχει χειριστεί ο κόουτς με Μανωλά και Παπασταθόπουλο, έχει κάνει τις προσεγγίσεις του. Η φράση του προς τους δύο παίκτες, ήταν «δεν έχετε αποκλειστεί από την Εθνική, θέλω να δοκιμάσω πρόσωπα σε αυτή τη φάση». Έχει τη δική του νοοτροπία και εμπιστεύομαι απόλυτα τις επιλογές του όποιες και αν είναι αυτές. Τον στηρίζω με όσες δυνάμεις έχω. Δεν ήρθε μόνο για να προκριθεί η Εθνική αλλά για να φτιάξει την εθνική. Έπρεπε να γίνει ένα restart. Άρχισε να γίνεται, ξαναβάλτωσε με την παρουσία του Σκίμπε. Βάζει σε άλλη ρότα την Εθνική, εκ του αποτελέσματος θα κριθούν πολλά».


Σχετικά άρθρα

Γ' Εθνική-ΕΠΣ: Την επόμενη εβδομάδα οι κληρώσεις

Αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ ο Παναγιώτης Δημητρίου

Μπαράζ Ενώσεων: Οι διαιτητές της πρεμιέρας

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35