social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Προαναγγελία Νότιου ομίλου Football League

Προαναγγελία Νότιου ομίλου Football League

Στα νησιά και ιδιαίτερα στη Ρόδο χτυπάει η καρδιά του Νότιου Ομίλου της Football League. Ιστορικές ομάδες με πορεία ακόμα και στη μεγάλη κατηγορία επιστρέφουν στις επίσημες υποχρεώσεις τους μετά από ένα και πλέον χρόνο.



Ιάλυσος – Καλλιθέα
Μετά από 21 χρόνια οι δύο ομάδες βρίσκονται και πάλι αντίπαλες. Ήταν 7 Μαΐου 2000, όταν στην τελευταία του σεζόν στην Β’ Εθνική έχανε με το βαρύ 6-1 από την Καλλιθέα στην Αθήνα (7’ κεφαλιά Ζελενίτσας, 25’ σουτ, 33’ κεφαλιά, 76’ σουτ Ζαχαρόπουλος, 78’ σουτ Σαββίδης, 89’ σουτ Ντραγκίτσεβιτς – 86’ πέναλτι Κοτσαριάν).Από τότε οι δρόμοι των δύο ομάδων χώρισαν, για να ξαναβρεθούν τώρα. Πάντως στις 12 Δεκεμβρίου 1999, όταν έπαιξαν για τελευταία φορά στο «Οικονομίδειο», ο Ιάλυσος είχε επικρατήσει μετά από συναρπαστικό φινάλε, με 2-1 (53’ φάουλ Κνέζεβιτς, 88’ κεφαλιά Ευθυμιάδης – 86’ σουτ Ζαχαρόπουλος).

Ο Ιάλυσος γύρισε πέρσι στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, για πρώτη φορά από το 2001. Η διακοπή τον βρήκε στην 11η θέση της βαθμολογίας, να προσπαθεί να ξαναμάθει την κατηγορία. Έκανε μόνο μία ήττα στην έδρα του και αυτή από την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας την Τρίγλια. Αλλά αποδείχτηκε πολύ αδύνατος εκτός έδρας, όπου έκανε 10 ήττες και μια νίκη, επί της… Τρίγλιας.
Η Καλλιθέα τα δύο προηγούμενα χρόνια βρέθηκε στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική για πρώτη φορά. Τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της και γυρίζει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα μπαίνοντας σε μια νέα εποχή, 19 χρόνια από τότε που πανηγύρισε για πρώτη φορά την άνοδό της στην Α’ Εθνική.

Σαντορίνη 2000 – Καλαμάτα
Για πρώτη φορά στην ιστορία ομάδα της Σαντορίνης παίζει σε επαγγελματικό πρωτάθλημα. Μάλιστα η Σαντορίνη 2020, που προήλθε από την ένωση των δυνάμεων του Πανθηραϊκού και της Θύελλας Καμαρίου μπήκε στη Football League σαν 20η ομάδα, αφού είχε τερματίσει δεύτερη πίσω από την Καλλιθέα.
Ωστόσο δεν θα δώσει τα παιχνίδια της στη Σαντορίνη, αλλά ξεκινά υποδεχόμενη την Καλαμάτα στη Νάξο. Στο νησί αυτό έπαιξε Κύπελλο Ελλάδας πέρσι ο Πανθηραϊκός και πρόπερσι η Θύελλα Καμαρίου, ωστόσο έχει να γίνει αγώνας επαγγελματικού πρωταθλήματος από το 2000, όταν έπαιζε το Αγερσανί Νάξου στην Γ’ Εθνική.
Η Καλαμάτα ξεκίνησε φιλόδοξα πέρσι στη Football League, κέρδισε στην πρεμιέρα στο Αιγάλεω, αλλά η διακοπή την βρήκε στην προτελευταία θέση χωρίς άλλη νίκη εκτός έδρας και με πολλές αλλαγές προπονητών.
Στο παιχνίδι θα βρεθούν αντίπαλοι και δύο πολύ έμπειροι προπονητές, ο Νίκος Παντελής και ο Νίκος Αναστόπουλος, που έχουν μαζί κοντά στους 1200 αγώνες σε πάγκους.

Ρόδος – Επισκοπή
Η Ρόδος και η Επισκοπή έκαναν περίπατο στους ομίλους τους στην Γ’ Εθνική πέρσι και μπαίνουν φιλόδοξες στο πρωτάθλημα. Η Επισκοπή παίζει για δεύτερη φορά σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, μετά από την τριετία 2012 με 2015. Η Ρόδος επιστρέφει στα επαγγελματικά μετά από 10 χρόνια, καθώς το 2011, χωρίς να υποβιβαστεί βαθμολογικά εγκατέλειψε την τότε Γ’ Εθνική για οικονομικούς λόγους.
Παίζουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους αντίπαλοι.

Αστέρας Βλαχιώτη – Ασπρόπυργος
Στη Σπάρτη το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως σε ένα πρόσωπο. Τον Γιώργο Βαζάκα, που τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν προπονητής του Ασπρόπυργου και τώρα θα τον υποδεχτεί σαν αντίπαλος.
Ο Βαζάκας, με περισσότερους από 700 αγώνες στην προπονητική του καριέρα, οδήγησε το 2018-19 τον Ασπρόπυργο σε άνοδο. Μάλιστα στο ντεμπούτο του στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 ξεκινούσε με ένα εντυπωσιακό 4-0 (22’ σοιυτ Κιρτιζαλίδης, 44’ πέναλτι, 79’ σουτ Σταύρου, 74’ σουτ Μπέλης) εκτός έδρας επί του… Αστέρα Βλαχιώτη!
Και τώρα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας της Λακωνίας, με αντίπαλο τον Ασπρόπυργο, μόνο που αυτή τη φορά θα παίξουν στο γήπεδο της Σπάρτης, όχι του Βλαχιώτη.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35