social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Λύγισε στο 89 το Αιγάλεω στη Ρόδο

Λύγισε στο 89 το Αιγάλεω στη Ρόδο

Με γκολ του Βασίλη Μπαξεβάνου στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, η Ρόδος κατάφερε να πάρει αυτό που δικαιούταν με βάση την εικόνα της αναμέτρησης απέναντι στο Αιγάλεω, πετυχαίνοντας την δεύτερη σερί νίκη, εξαργυρώνοντας παράλληλα και το «διπλό» της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Καλλιθέας.


Το ματς

Καλός ρυθμός στο ξεκίνημα

Με διάθεση να παίξουν ορθολογικό ποδόσφαιρο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, τόσο η Ρόδος όσο και το Αιγάλεω. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν αρκετά στημένα τα οποία δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί, κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή. Στο 12' ο Σταματάκης με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα, λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πίτκα.

Κυριάρχησε η Ρόδος μετά το τέταρτο

Οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία και την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το 15ο λεπτό της αναμέτρησης, όπου έχασαν και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Μπαξεβάνος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα με τον Σικαλιά να σταματάει εξ επαφής τον Τσίπρα. Ο τερματοφύλακας του Αιγάλεω με νέα μεγάλη επέμβαση απέκρουσε σε δεύτερο χρόνο και το σουτ του επερχόμενου Δελαπόρτα. Στο 31' ο Ριτάκο είδε τον Μαχαίρα να διώχνει το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι, πάνω στην γραμμή, σπαταλώντας ακόμα μια τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, που ολοκληρώθηκε με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες δίχως τέρματα, στα αποδυτήρια.

Αρκετά νευρικό δεύτερο ημίχρονο με πολλά λάθη

Στην επανάληψη, οι δυο ομάδες ήταν αρκετά νευρικές με αποτέλεσμα να κάνουν εκατέρωθεν πολλά εύκολα λάθη. Η Ρόδος απείλησε πρώτη στο 51', όταν ο Δελαπόρτας τροφοδότησε με εκπληκτική μπαλιά τον Τσίπρα, ο οποίος αντί να τελειώσει τη φάση μόνος του προτίμησε να σηκώσει για τον Αρναρέλλη, με τον τελευταίο να μη μπορεί από κοντά να εκτελέσει τον Σικαλιά. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 55' με τον Πίτκα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του Τσιτσάρη, ενώ στο 73' μετά από καραμπόλες στην περιοχή των «πρασίνων» ο Μπαρμπαρούσης σκόραρε, όμως το τέρμα ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ.

Προειδοποίησε με Ριτάκο, λύτρωση με Μπαξεβάνο

Όσο το παιχνίδι οδηγούταν προς το τέλος η Ρόδος, πίεζε για να βρει το νικητήριο τέρμα. Στο 87' ο Σικαλιάς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ριτάκο έξω από την περιοχή. Στο 88' μετά από κόρνερ του Δελαπόρτα, ο Καψάλης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων, να δηλώνει για ακόμα μια φορά «παρών», όμως ο Μπαξεβάνος με δυνατό σουτ στην επαναφορά κάνοντας το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Το Αιγάλεω το μόνο που κατάφερε μέχρι την λήξη ήταν να απειλήσει μ' ένα μακρινό σουτ του Χαντί από τα 25 μέτρα, το οποίο έφυγε λίγο άουτ.

MVP

Ο «από μηχανής θεός» της Ρόδου, Βασίλης Μπαξεβάνος με το τέρμα που σημείωσε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης κατάφερε να «κλέψει» τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης.

Στο ύψος του

Ο Γιώργος Σικαλιάς ήταν σταθερός και με τις καίριες επεμβάσεις κατάφερε να κρατήσει μέχρι το 88ο λεπτό της αναμέτρησης το μηδέν στην εστία του.

Διαιτητής: Καδδάς(Αχαΐα)

Βοηθοί: Οικονόμου (Αχαΐα), Καραθανάσης (Ανατολικής Αττικής).

4ος: Κακουλίδης (Θράκης)

Οι συνθέσεις:

Ρόδος(Κώστας Βελιτζέλος): Πίτκας, Πεχλιβανόπουλος, Καψάλης, Ριτάκο, Καραγεώργης(46' Χύσι), Δελαπόρτας, Αρναρέλλης(77' Μακρής), Μαρτσάκης(61' Ρεβυθόπουλος), Μπαξεβάνος, Τσίπρας(77' Λίχτι), Σερέντιουκ(61' Βουργουτζής).

Αιγάλεω(Απόστολος Χαραλαμπίδης): Σικαλιάς, Σταματάκης, Αναστασίου, Οικονομόπουλος, Βλάχος, Μαχαίρας, Γουερέ(46' Πινιώτης), Κασνέτσι(90' Χαντί), Μπαρμπαρούσης, Τσίτσαρης(64' Λάσκαρης), Τσιλιγκίρης(87' Σουλεϊμάν).


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35