social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Δύσκολες αποστολές για Καλλιθέα και Αιγάλεω

Δύσκολες αποστολές για Καλλιθέα και Αιγάλεω

Επικίνδυνες εξόδους επιφυλάσσει η Μεγάλη Τετάρτη για τους πρωτοπόρους και των δύο ομίλων της Football League, ενώ και η Μεγάλη Πέμπτη έχει δύο ενδιαφέροντες αγώνες ανάμεσα σε ιστορικές ομάδες.

Η έξοδος των ομάδων της Ρόδου

Αφού πάτησε την κορυφή και είναι πλέον η μοναδική ομάδα χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, η Ρόδος υπερασπίζεται και την πρώτη θέση και το αήττητο στη Νάξο. Εκεί αντιμετωπίζει τη νεοφώτιστη στα επαγγελματικά πρωταθλήματα Σαντορίνη 2020. Η ομάδα του Νίκου Παντελή έχει δώσει τρια παιχνίδια στη Νάξο, που αποτελεί έδρα της, έχει πετύχει ένα γκολ και δεν έχει δεχτεί κανένα.

Η άλλη ομάδα της Ρόδου, που είναι επίσης στους 13 βαθμούς, ο Ιάλυσος, βρίσκεται στη Σκάλα Λακωνίας, όπου τον περιμένει ο Αστέρας Βλαχιώτη. Και ο Αστέρας καινούρια ομάδα στην κατηγορία, ξεκίνησε καλά στην έδρα του, μέχρι που ηττήθηκε από την Καλλιθέα. Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα έχει να κάνει νίκη από την πρεμιέρα.

Με τον Ασπρόπυργο να παραμένει σε υγειονομική καραντίνα και το παιχνίδι του στην Επισκοπή να μην διεξάγεται, άλλα δύο παιχνίδια του ομίλου γίνονται τη Μεγάλη Πέμπτη.

Η Καλαμάτα μετά την πρώτη της ήττα και τα πρώτα γκολ που δέχτηκε, υποδέχεται το Αιγάλεω, σε ένα αγώνα, που φέρνει στις μνήμες τις ιστορικές γεμάτες ένταση συναντήσεις πριν από 30 χρόνια στην Γ’ Εθνική.

Πέρσι στην πρεμιέρα η Καλαμάτα νίκησε στην πρεμιέρα 2-0 (29′ σουτ Βουκμίροβιτς, 90′ κεφαλιά Καζβιρόπουλος) μέσα στο Αιγάλεω, αλλά στις 4 Ιανουαρίου 2020 το Αιγάλεω ήταν αυτό που νίκησε στην Καλαμάτα 1-0 (5′ φάουλ Τσιλιγγίρης).

Πολύ σημαντικό είναι και το παιχνίδι του Βόλου, καθώς η Νίκη έχει μείνει πολύ πίσω. Υποδέχεται την Καλλιθέα, με στόχο την πρώτη νίκη της. Οι δύο ομάδες έχουν να παίξουν από το 2013, με τη Νίκη Βόλου να νικά για τρίτη φορά στη σειρά στην έδρα της την Καλλιθέα. Μάλιστα και στα έξι τελευταία παιχνίδια μεταξύ τους κερδίζει ο γηπεδούχος. Η Καλλιθέα νίκησε για τελευταία φορά στην έδρα της Νίκης στις 27 Σεπτεμβρίου 1997, πρεμιέρα της Β’ Εθνικής τότε με 3-1 (65′ πέναλτι Παφλιάς – 1′ σουτ, 90′ σουτ Παπαδημητρίου, 37′ κεφαλιά Κιούρκος).

Ο πρώτος του Βορρά σε δύσκολες αποστολές

Και οι τρεις ομάδες που ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας παίζουν εκτός έδρας. Με κριτήριο τη βαθμολογική θέση των αντιπάλων, ο Πανσερραϊκός θεωρητικά και μόνο έχει ευκολότερο έργο με τον Απόλλωνα Πόντου εκτός έδρας. Στο γήπεδο του Βατανιακού όμως, ο Απόλλων έχει δείξει ότι χτυπάει όλα τα παιχνίδια, ενώ έχει και εξαιρετική παράδοση με τον Πανσερραϊκό. Είναι αήττητος στα 13 τελευταία παιχνίδια μεταξύ τους!

Ο Πανσερραϊκός έχει να κερδίσει από τις 2 Οκτωβρίου 1999, 1-0 (88′ σουτ Τεγγελίδης) μέσα στην Καλαμαριά. Από τότε ο Απόλλων έχει οκτώ νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Πάντως φέτος οι “Πόντιοι” έχουν μόλις δύο βαθμούς και δύσκολο έργο να σταματήσουν τον σκόρερ Τόμας Πράντο.

Η Καβάλα δοκιμάζεται στο Βόλο ένα καθοριστικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι έχοντας χάσει ήδη από τη Βέροια και τον Πανσερραϊκό στην έδρα τους, κάτι που αν επαναληφθεί, θα αφήσει τον Ολυμπιακό Βόλου πολύ πίσω και με δύσκολο πρόγραμμα στο δεύτερο γύρο.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες στο Βόλο για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν ο Ολυμπιακός στο Πανθεσσαλικό είχε επικρατήσει με 2-0 (4′ κεφαλιά Μπολάτι, 90′ σουτ Γιενγκά). 

Η τρίτη της παρέας της κορυφής, η Βέροια, επισκέπτεται τον Πιερικό μετά από δέκα σχεδόν χρόνια. Ήταν 11 Νοεμβρίου 2011, όταν η Βέροια επικρατούσε στην Κατερίνη με 3-1 (3′ κεφαλιά Κουτσοσπύρος – 57′ σουτ Καντί, 61′ σουτ Καλτσάς, 73′ σουτ Ολαϊτάν) στην πορεία ανόδου στη Super League.

Στην Κατερίνη η Βέροια ολοκληρώνει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα εκτός έδρας, καθώς έχει ήδη παίξει με Ολυμπιακό Βόλου, Πανσερραϊκό και Καβάλα, κάτι που σημαίνει ότι στο δεύτερο γύρο θα έχει όλες τις ομάδες του πάνω μισού της βαθμολογίας στην έδρα της.

Ο Αλμωπός Αριδαίας θα επιδιώξει τη δεύτερη νίκη του, ώστε να ξεφύγει από τις δύο τελευταίες θέσεις, υποδεχόμενος τον Θεσπρωτό. Η ομάδα της Ηγουμενίτσας δείχνει δυνατή στην έδρα της, όπου έχει πάρει τους επτά από τους 10 βαθμούς της εκεί.

Τέλος την πρώτη νίκη της ψάχνει η νεανική ΑΕ Ποντίων στην Κοζάνη, με αντίπαλο την Τρίγλια, μοναδική ομάδα που δεν έχει σκοράρει ακόμα εκτός έδρας, αλλά και ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες ως τώρα, τέσσερις.


Σχετικά άρθρα

Φουστέρης στο «ΦΩΣ»: «Η Σαντορίνη έχει τεράστιες δυνατότητες-Θα φτιάξουμε και το γήπεδο»

Ολοκληρώθηκε η προπόνηση του ΑΣ Σαντορίνης στο ΔΑΚ Νάξου (pics-vid)

Ρόδος: «-6 η Καλλιθέα, άντε γεια»

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35