social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Αυγενάκης: «Το Μητρώο δεν κλείνει για κανέναν και για καμία ημερομηνία»

Αυγενάκης: «Το Μητρώο δεν κλείνει για κανέναν και για καμία ημερομηνία»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και το Νίκο Μαρκάκη για το μητρώο εγγραφής ερασιτεχνικών σωματείων αλλά και για το θέμα των εκλογών της ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης στον Athletic Radio 104,2 και στην εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη:

Για το μητρώο καταγραφής ερασιτεχνικών σωματείων: “Ο αθλητισμός αποφασίσαμε να μπει στην ψηφιακή εποχή. Για πρώτη φορά στο Υπουργείο Αθλητισμού δημιουργούμε το μητρώο αθλητικών σωματείων και γίνεται μια προσπάθεια για καταγραφή των νομίμων αθλητικών σωματείων σε όλα τα αθλήματα της χώρας. Η δημιουργία του μητρώου είναι μια δυναμική λειτουργία και θα ανανεώνεται χωρίς αποκλεισμούς σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να είναι πλήρη τα δικαιολογητικά τους. Αυτό που ακούμε ότι τους πιέζουμε μέχρι τις 5 Ιουνίου είναι ψέμα. Είναι μια πρώτη ημερομηνία ώστε να προχωρήσουν στην συνέχεια τα μέτρα στήριξης από τον Πρωθυπουργό. Κανένα σωματείο δεν αποκλείεται και κανένας αθλητής. Με το μητρώο θα μπορούν όλοι, γονείς παράγοντες, χορηγοί, τοπικοί φορείς θα γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ποια σωματεία πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις ώστε να αποφασίζουν οι αθλητές και οι γονείς που θα πηγαίνουν τα παιδιά τους. Η προεγγραφή που είναι σε εξέλιξη και έχει ξεπεράσει τις 1.400 προεγγραφές και σχετίζεται με την επανεκκίνηση και τα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας. Προτείνω λοιπόν, όσους μας ακούν και εκπροσωπούν ένα σωματείο να προ εγγραφούν μέχρι τις 5 Ιουνίου και ας συμπληρώσουν στην συνέχεια τα στοιχεία που χρειάζεται να συμπληρώσουν μέχρι τα τέλη Ιούνη ώστε να έχουμε μια εικόνα. Δεν έχουμε εικόνα γιατί μιλάμε για ένα ασαφές αριθμό από ομοσπονδία σε ομοσπονδία”.

Για το γεγονός ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες για την αναγνώριση από την ΓΓΑ: “Το Μητρώο δεν κλείνει για κανέναν και για καμία ημερομηνία. Η 5η Ιουνίου είναι μια ημερομηνία να προ εγγραφούν για όσους ενδιαφέρονται και στην συνέχεια να προσκομίσουν τα υπόλοιπα στοιχεία. Όσον αφορά την αναγνώριση από την ΓΓΑ, είναι νόμος του παρελθόντος. Ξέρετε εσείς πόσα σωματεία είναι νόμιμα στο Ηράκλειο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ; Κατά δήλωση παραγόντων υπάρχει ένα νούμερο όμως δεν μπορεί να αποτελέσει μια βάση. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα – περιορισμός. Στην συνέχεια μπορεί να εγγραφεί ο οποιοσδήποτε ακόμα και αν ιδρύσει τώρα ένα σωματείο, αρκεί να έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα ενώ στην συνέχεια θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για προπονητές και για αθλητές. Όποιος δεν έχει την αναγνώριση από την ΓΓΑ, καλό είναι να την λάβει. Όποιος δεν μπει στο μητρώο δεν έχει πρόστιμο, ούτε κάποια κύρωση. Ο αποκλεισμός από τα πρωταθλήματα δεν είναι δική μας δουλειά”.

Για την διαδικασία που ακολουθείται: “Υπάρχουν υγιείς εκπρόσωποι σωματείων που λειτουργούν με νοικοκυροσύνη όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχουν άλλοι που θέλουν να νοικοκυρευτούν και κάποιοι άλλοι που λειτουργούν με αρνητισμό και προκατάληψη. Δεν υπάρχει καμία διάθεση χειραγώγησης εκλογών γιατί και αυτό ακούστηκε. Ίσα – ίσα που το μητρώο θα είναι προσβάσιμο σε όλους και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Δεν πιέζουμε κανέναν και δεν βάζουμε το μαχαίρι σε κανέναν όμως από την άλλη όταν απαιτείται το δημόσιο χρήμα να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν υπάρχει ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο Υπουργείο κάποιο μητρώο και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην σύσταση του”.

Για τις αντιδράσεις που φέρεται να υπήρξαν στο Ηράκλειο: “Εμείς συνεχίζουμε την δουλειά μας και δεν υπάρχει κανένα θέμα στο Ηράκλειο. Είμαι χαρούμενος ότι το σύνολο της αθλητικής οικογένειας αγκαλιάζει αυτήν την πρωτοβουλία και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με ανοικτά αυτιά και όπου γίνουν λάθη, θα τα διορθώσουμε γιατί δεν είμαστε αλάνθαστοι. Θέλουμε να νοικοκυρέψουμε τον αθλητισμό και στις 48 Ομοσπονδίες. Προσωπική δέσμευση μου είναι να ενισχύσουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό σεβόμενοι τα χρήματα που καταβάλλουν οι παράγοντες. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων που στην πλειονότητα τους είναι αγνοί και νοικοκύρηδες και τους ευχαριστώ γιατί έχουν δώσει πολλά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό”.

Για τις εκλογές της ΕΠΟ: “Η απόφαση διεξαγωγής εκλογών των ομοσπονδιών είναι κυβερνητική και έρχεται από κεντρικότατο επίπεδο και όχι με δική μου απόφαση. Εγώ συμμετέχω σε μια κυβέρνηση όπου όλοι ακολουθούμε τις εντολές του Πρωθυπουργού. Η Κυβέρνηση λειτουργεί συντονισμένα και σε αυτό το θέμα. Η υπόθεση διεξαγωγής εκλογών αφορά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, δεν αφορά μόνο υπόθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού. Όντως, συμφωνήσαμε τον Γενάρη να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές όμως προέκυψαν πολλά ζητήματα. Αναμένουμε ταχύτατα την ολιστική έκθεση ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ όπως προκύπτει και από το μνημόνιο που έχει υπογραφεί και παράλληλα διαβάζουμε την αλληλογραφία με την ΕΠΟ. Ο νόμος, όπως ισχύει μέχρι τώρα, προβλέπει διεξαγωγή εκλογών το φθινόπωρο άρα δεν πειράξαμε τίποτα. Είμαστε εδώ με όλη την καλή διάθεση για να κάνουμε τις επόμενες ενέργειες. Μου ζήτησαν από την ΕΠΟ ή την Λίγκα και αρνήθηκα; Εννοώ την διαχείριση οποιουδήποτε προβλήματος. Ίσα – ίσα που έχουν να λένε ότι τα αντανακλαστικά μας είναι αρκετά γρήγορα και αυτό φάνηκε την περίοδο της πανδημίας όπου εντάξαμε ένα μεγάλο μέρος της αθλητικής οικογένειας ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα εξελισσόμενο αθλητικό κίνημα που το έχει ανάγκη η νέα γενιά. Εγώ είμαι διαθέσιμος σε οποιαδήποτε συζήτηση από οποιοδήποτε όργανο”.

Για την συνάντηση των Big – 4: “Έχουν συμβεί πάρα πολλά από την συνάντηση όμως θέλω να διαπιστώσω ότι έγινε μια πρώτη αρχή. Μπήκε το πρώτο λιθαράκι και έχουμε ακόμα μπροστά μας αρκετό δρόμο και με πραγματική αγάπη για το ποδόσφαιρο να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις”.

Για την πρόταση του ΟΦΗ για πληρότητα 20% των γηπέδων: “Δεν κάνουμε κάτι ερήμην των ειδικών, του ΕΟΔΥ και της ειδικής επιστημονικής επιτροπής. Ήδη, αυτήν την ώρα ολοκληρώθηκε μια πρώτη συζήτηση με τα στελέχη της επιτροπής για το θέμα του πρωτοκόλλου που πρότεινε η Σούπερ Λιγκ 1 που πρέπει να εφαρμόζεται με αφορμή την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Όλα είναι εξελισσόμενα. Υπάρχει μια υπεύθυνη διοίκηση στον ΟΦΗ και ακούστηκε μια πρόταση που εμένα δεν με αφήνει αδιάφορο όμως σε αυτήν την φάση εξετάζεται από τους ειδικούς σε συνδυασμό με την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας. Δεν είμαι σε θέση να πω κάτι περισσότερο όμως προσωπικά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση, είναι ακόμα στο τραπέζι”.

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2: “Πριν από τρεις εβδομάδες περάσαμε μια διάταξη στην Βουλή όπου δίνουμε την δυνατότητα σε κάθε αρχή για το αν επιθυμεί ή όχι την επανέναρξη του πρωταθλήματος όπως η Σούπερ Λιγκ 1 αποφάσισε ομόφωνα ή τυχόν προτάσεις για αναδιάρθρωση. Η Σούπερ Λιγκ 2 πιέζεται, υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις και σε εμάς δεν έχει έρθει κάτι επίσημο. Θέλουμε κάθε αρμόδια αρχή, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα δεδομένα που γνωρίζουν εκείνοι πολύ καλύτερα για κάθε άθλημα και αν υπάρχουν προτάσεις για αναδιάρθρωση τότε να κατατεθούν επισήμως ή αν δεν μπορούν να εξουσιοδοτήσουν την Πολιτεία. Έχουμε το δικαίωμα από το νόμο όμως θέλουμε να έχει τον πρώτο λόγο η διοργανώτρια αρχή”.

Για το αίτημα περί εμπλοκής της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: “Δεν έχω εικόνα δεδομένου ότι η ΕΡΤ ανήκει στο Υπουργείο Τύπου και έχει ξεχωριστή διοίκηση. Ευχαρίστως εγώ να συνεπικουρήσω όμως δεν μπορώ να δεσμεύσω την διοίκηση της ΕΡΤ που έχει καλύτερη εικόνα. Σε αυτό το θέμα δεν μπορώ να βοηθήσω και δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ. Έχω γίνει δέκτης πολλών ερωτήσεων αλλά δεν είμαι εκείνος που μπορεί να απαντήσει όπως έκανε ο προκάτοχος μου ο κ. Βασιλειάδης. Το καταδίκαζα πριν και το καταδικάζω τώρα αλλά δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία συζήτησης σε ένα θέμα που δεν είναι των αρμοδιοτήτων μου”.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35