social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Δανιήλ: Θα τηρηθεί με ευλάβεια η προκήρυξη

Δανιήλ: Θα τηρηθεί με ευλάβεια η προκήρυξη

Χείμαρρος” ήταν και μέσα σε 15 λεπτά τα είπε όλα! Ο λόγος για τον πρόεδρο της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ Άγγελο Δανιήλ ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά το απόγευμα της Πέμπτης στην αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή της Ζακύνθου “EL CLASICO”.


Ο διοικητικός ηγέτης της ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος φυσικά της Ε.Ε. της ΕΠΟ τοποθετήθηκε για το φλέγον θέμα της ομαλής διεξαγωγής του πρωταθλήματος στον 9ο όμιλο μετά τα κρούσματα στην Θύελλα Πατρών.


Δήλωσε οτι το πρωτάθλημα θα τελειώσει στον 9ο όμιλο όσον τον δυνατόν πιο σύντομα και έως τις 23 Ιουνίου. Μίλησε με σαφήνεια ότι θα τηρηθεί με ευλάβεια η προκήρυξη και θα υποβιβαστούν όσες ομάδες αναφέρει.

Επίσης δήλωσε ότι οι αγώνες μπαράζ στους ομίλους 1,2,3,4,5 θα διεξαχθούν νωρίτερα από ότι στις ομάδες του Νότου, λόγω του προβλήματος που έχει προκύψει με την Θύελλα Πατρών.

Αναλυτικά τα όσα είπε σε απόδοση του ioniasports:

ΕΡ. Πως έχει η κατάσταση σχετικά με τα κρούσματα στην Θύελλα Πατρών;

Άγγελος Δανιήλ: Αυτή την στιγμή υπήρχαν πάλι 5 κρούσματα, βάσει πρωτοκόλλων, η Θύελλα θα πρέπει να είναι εκτός αγωνιστικών χώρων για 14 ημέρες, από την άλλη, πρέπει το πρωτάθλημα κάποια στιγμή να τελειώσει, αναγκαστήκαμε λοιπόν με βάση την σωστή λύση που υπάρχει, στην παρούσα φάση, δεν μπορούμε να βρούμε κάτι που να βολεύει όλους. Έπρεπε να τρέξουμε την διαδικασία και να τροποποιήσουμε την απόφαση που είχαμε πάρει ως προς τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Πρέπει να κερδίσουμε λίγο χρόνο και λίγες μέρες ώστε να μην ταλαιπωρήσουμε όλο το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, γιατί μιλάμε και για ομάδες από άλλους ομίλους που είναι στην Γ’ Εθνική και αυτές αγωνιούν για το τι μέλλει γενέσθαι. Σε ένα πρωτάθλημα που έχει μια συνέχεια με τους πρωταθλητές και τους αγώνες μπαράζ που θα πρέπει να σώσουν.

ΕΡ. Υπάρχει και η Θύελλα Ραφήνας που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα έτσι;

Άγγελος Δανιήλ: Υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά μέχρι στιγμής δεν υφίσταται και περιμένουμε. Σε αυτό το πρωτάθλημα (το είχα πει και την προηγούμενη φορά που μίλησα) μπορεί κάθε μέρα να προκύψει ένα πρόβλημα. Σε αυτό το πρωτάθλημα, ειδικά με τα πρωτόκολλα , δεν μπορούμε να μιλάμε για τίποτα οριστικό πριν να ξεκινήσουν τα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής που έχουν οριστεί .

ΕΡ. Το δεδομένο είναι ότι η Θύελλα Πατρών είναι σε καραντίνα 14 ημέρες;

Άγγελος Δανιήλ: Ναι!

ΕΡ. Αρά εμείς την Κυριακή παίζουμε κανονικά εδώ στον 9ο όμιλο έχει οριστεί η 11η αγωνιστική;

Άγγελος Δανιήλ: Θα κοιτάξουμε την Τετάρτη να παίξουμε την 12η αγωνιστική και μετά να παιχθούν τα αναβληθέντα παιχνίδια μέχρι να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική όλοι μαζί να τελειώσουμε τον όμιλο αυτό!

ΕΡ. Άρα ουσιαστικά παίζουμε Κυριακή-Τετάρτη τις δυο αγωνιστικές 11η-12η, ενδιάμεσα θα γίνουν τα αναβληθέντα παιχνίδια;

Άγγελος Δανιήλ: Μετά θα ξεκινήσουν τα τρία αναβληθέντα παιχνίδια για να καλυφθούμε να μην μείνουν αυτά. Να κοιτάξουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να τα τελειώσουμε για να μπορέσει να γίνει η τελευταία αγωνιστική όσο πιο σύντομα, ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν οι κληρώσεις με τον πρωταθλητή για να είναι έτοιμο το μπαράζ, επικυρώσεις και ότι χρειάζεται, που καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι για το πρωτάθλημα στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει.

ΕΡ. Το χρονοδιάγραμμα αυτό που θα πάει; το πρωτάθλημα αυτό πότε υπολογίζεται να τελειώσει κανονικά; 23 Ιουνίου;

Άγγελος Δανιήλ: Μη με ρωτάτε, Ειλικρινά σας μιλάω, ειλικρινά, πάμε σε πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων, δηλαδή οι πέντε πρώτοι όμιλοι καλώς εχόντων των πραγμάτων και πρώτα ο θεός να τελειώσουν την Κυριακή θα προχωρήσουν οι πέντε όμιλοι του βορρά (να το πω έτσι) τα παιχνίδια των μπαράζ γιατί δεν έχουν εκκρεμότητες και να κοιτάξουμε τους άλλους πέντε (τον νότιο όμιλο), να δω πως θα ολοκληρωθεί ο 9ος και ο 7ος όμιλος για να τελειώσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε το πρωτάθλημα. Άρα δεν μπορούμε σε τέτοιες συνθήκες να προδιαγράφουμε ημερομηνίες.

ΕΡ. Άρα ουσιαστικά τα μπαράζ στον βόρειο όμιλο θα γίνουν πιο νωρίτερα απ’ότι στο νότο;

Άγγελος Δανιήλ: Εννοείται! Δεν έχουν καμία επιρροή στον 6ο,7ο,8ο,9ο και 10ο όμιλο, οπότε εκεί μπορούν να συνεχιστούν τα μπαράζ κανονικά. Θα υπάρξει ένα θέμα για τους ομίλους που θα τελειώσουν την Κυριακή και θα περιμένουν τον 9ο και το καταλαβαίνουμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σε ότι ισχύει στα υγειονομικά πρωτόκολλα και σε όσα ισχύουν, αυτά δεν μπορούν να ξεπεραστούν.

ΕΡ. Θα περιμένουμε το 9ο όμιλο για να τελειώσουν και οι υπόλοιποι;

Άγγελος Δανιήλ: Εννοείται! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι ομάδες που έχουν τελειώσει θα τις αφήσουμε ανενεργές για κάποιο διάστημα. Αυτό είναι το σημαντικό πρόβλημα που θα προκύψει μέσα από την αυτή την αναβολή. Έχουμε τέτοια θέματα, για αυτό σας είπα ότι δεν είναι απλά πράγματα, γιατί διαβάζω ανακοινώσεις, ο καθένας κοιτάζει τα πράγματα από την δική του σκοπιά και καλά κάνουν οι ομάδες, αλλά δυστυχώς σε ένα πρωτάθλημα τέτοιο δεν είναι μια ομάδα είναι πολλές ομάδες, πολλά τα συμφέροντα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν διοργάνωση είναι να κοιτάξουμε όσο μπορούμε μέσα από την νόμιμη διαδικασία να τελειώσουμε ομαλά το πρωτάθλημα για όλους και με δίκαιο τρόπο.

ΕΡ. Η Θύελλα Πατρών πότε μπορεί να ξαναπαίξει πάλι; Κυριακή 13 Ιουνίου;

Άγγελος Δανιήλ: Μπορεί να είναι και Σάββατο, δεν ξέρω! Δεν μπορώ να μετρήσω τις μέρες. Όποια μέρα είναι μετά το 14ημέρο είναι θα παίξει.

ΕΡ. Δικαιούται η Θύελλα Πατρών να ζητήσει κάποια προθεσμία για να κάνει προπονήσεις προκειμένου να παίξει;

Άγγελος Δανιήλ: Όχι! Βάση του υγειονομικού πρωτοκόλλου μπορεί να κάνει. Απομονώνει τα κρούσματά της και συνεχίζει προπονήσεις.

ΕΡ. Τώρα η Θύελλα Πατρών δεν μπορεί να κάνει προπονήσεις έτσι κ. Δανιήλ;

Άγγελος Δανιήλ: Μπορεί να κάνει στα άτομα που δεν έχουν κορωνοϊό. Αυτό είναι θέμα υγειονομικού. Δεν ξέρω τι τους έχουν επιβάλλει και σε όλη την ομάδα. Δεν το ξέρω αυτό. Αλλά νομίζω ότι ένα μεγάλο κομμάτι και από τους πέντε πρώτους μπορούν να κάνουν ατομικά προπόνηση.

ΕΡ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων εάν το πρωτάθλημα τελειώσει 23 Ιουνίου, τα μπαράζ πότε θα γίνουν; την επόμενη εβδομάδα;

Άγγελος Δανιήλ: Πολύ σωστά!

ΕΡ. Εδώ προκύπτει ένα ζήτημα, ότι παράδειγμα ο Πανιώνιος, ο Ηρόδοτος και αυτές οι ομάδες τελειώνουν τώρα

Άγγελος Δανιήλ: Παιδιά μην λέμε τα ίδια, τα είπαμε πριν. Είναι κάποιος που θα τελειώσει στις 6 του μήνα και θα κάθεται να περιμένει μέχρι τις 23. Σε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρική λογική σε αυτό, από την στιγμή που πρέπει να εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο στην παρούσα φάση είναι πάνω από όλους.

ΕΡ. Από την άλλη θα υπάρχουν οι ομάδες που θα παίζουν συνεχόμενα παιχνίδια εν αντιθέσει με αυτούς

Άγγελος Δανιήλ: Σας είπα, διάταξη στον ΚΑΠ, γιατί ο καθένας λέει ότι θέλει και από την πλευρά του έχει δίκιο, ‘’σε συνθήκες ειδικού σκοπού όπως ο COVID δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο’’, δυστυχώς ή ευτυχώς θα πάμε με αυτό. Το άσχημο θα ήταν να είναι αλλιώς οι συνθήκες και να ήμασταν έτσι. Δηλαδή καταλαβαίνω τον καθένα που θα περιμένει τον Πανιώνιο και τους υπόλοιπους αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Όλοι έχουν δίκιο αλλά πρέπει να τελειώσει.

ΕΡ. Σχετικά με τις επιστολές που λένε να μην πέσει καμιά ομάδα;

Άγγελος Δανιήλ: Μην μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία γιατί αν πας και μιλήσεις με όλες τις ομάδες από τον 6ο,7ο,8ο,9ο και 10ο όμιλο όλες έχουν δίκιο. Δεν υπάρχει κάποιος ή ο πρωταθλητής ή αυτός που θα πέσει που έχει άδικο. Αλλά σας το ξαναλέω, πείτε μου εσείς αυτός που λέει κάτι να έχει παράδειγμα και το αντίθετο του το τι πρέπει να γίνει. Δηλαδή αν μου λέτε εσείς ότι σε αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, αν περιμένουμε και πάμε με την λογική να παιχτούν όλα τα παιχνίδια, να περιμένουμε την Θύελλα να ξεκινήσει, να περιμένουμε την Θύελλα να κάνει προπόνηση, να περιμένουμε να παιχτούν οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές, να μην πέσουν και μαζί Κυριακή-Τετάρτη, δεν τελειώνουμε τον Αύγουστο! Αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε. Δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιες ομάδες θα είναι πολύ επιβαρυμένο το αγωνιστικό πρόγραμμα και κάποιες ομάδες θα περιμένουν για ένα χρονικό διάστημα ανενεργές. Τι να κάνουμε. Η συνθήκη όμως του COVID, η συνθήκη που δέχθηκαν να παίξουν, δηλαδή ξεχνάμε ότι οι μισές έλεγαβ δεν κατεβαίνουμε να παίξουμε και τελικά κατεβήκαν όλοι. Θεωρητικά αποδέχονται όλα αυτά. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει για την ομάδα του, γιατί και εγώ έχω κάνει παράγοντας και καταλαβαίνω το πρόβλημα, αλλά από την στιγμή που συμμετέχω σε ένα πρωτάθλημα και δέχομαι το υγειονομικό πρωτόκολλο και δέχομαι να παίξω έτσι αυτά είναι αναμενόμενα.

ΕΡ. Αυτό με κάποιες ανακοινώσεις και επιστολές που βγαίνουν να μην πέσει καμία ομάδα υπάρχει κάτι άλλο στην προκήρυξη που ενδεχομένως να αλλάξει;

Άγγελος Δανιήλ: Το έχω πει χίλιες φορές, τα ξαναλέω, υπ μια προκήρυξη η οποία τηρείται, τελειώνουμε! Μην μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία. Με τόσα προβλήματα που έχουμε να τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα και τώρα κουβεντιάζουμε για άλλα πράγματα. Δεν μπαίνω σε τέτοια διαδικασία .

ΕΡ. Άρα η προκήρυξη κατά την άποψη σας είναι μπετόν-αρμέ δεν σπάει με τίποτα;

Άγγελος Δανιήλ: Σαφέστατα! Αυτό ισχύει, δεν μπορώ να λέω υποθέσεις και σενάρια. Ας στείλουν ότι θέλουν, αρμόδιοι να το αποφασίσουν είναι και άλλοι όχι μόνο εγώ.

ΕΡ. Ένα άλλα ζήτημα που προκύπτει με τις αναβολές είναι ότι κάποια παιχνίδια πρέπει να γίνουν την ίδια και κάποιες ομάδες θα επιβαρυνθούν με κάποιες μετακινήσεις. Υπάρχει κάποια βοήθεια που θα δοθεί;

Άγγελος Δανιήλ: Στην Ελλάδα θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι το σωστό οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές να παίζουν την ίδια ώρα, εμείς καλυπτόμαστε. Σε όποιο πρωτάθλημα του κόσμου να δείτε δεν υπάρχουν οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές την ίδια ώρα, μόνο η τελευταία παίζει ίδια ώρα. Εμείς ξεπερνάμε για την ελληνική νοοτροπία τα δεδομένα και το κάνουμε τρεις. Λάθος κατ’εμέ. Κάποια στιγμή πρέπει αυτό να τελειώσει, να σου δώσω, να μου δώσεις, να φτιάξω, να κάνω, αυτά, έχουμε βαρεθεί. Αλλά τέλος πάντων, εμείς είπαμε τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές να τις κάνουμε έτσι. Σας το ξαναλέω και πάλι, όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από αυτό πού εμείς οι ίδιοι ψηφίσαμε και θέλαμε, δεν σημαίνει ότι προσπαθούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Βλέπετε ότι δεν βγαίνει. Πρέπει να επιλέξουμε κάποιες λύσεις. Και αν υπάρχει κάποια άλλη λύση που μπορεί να γίνει κάτι άλλο να μου την πει κάποιος να την κάνω και εγώ. Όταν όμως δεν υπάρχει αυτή η λύση και λέμε ‘’να παίξουμε μέχρι τον Αύγουστο, να παίξουμε καλοκαιρινή περίοδο στις 2 η ώρα μου λέει ο καποιός’’, ‘όμως, από τις 5 και μετά λέει ο παγκόσμιος νόμος’’, είναι πράγματα που δυστυχώς δεν μπορούνε να γίνουν. Μην στεκόμαστε σε ότι μας βολεύει. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση. Τώρα αν τα τεστ έγιναν σωστά ή δεν έγιναν εγώ δεν μπορώ να το ελέγξω , υπάρχει υγειονομική επιτροπή που τα ελέγχει και τα βλέπει, εγκρίνει και προχωράμε ή δεν εγκρίνει. Εγώ σε όλες τις ανακοινώσεις βλέπω φαντάσματα . Δηλαδή η Ελλάδα βαρέθηκε να βλέπει φαντάσματα σε κάθε απόφαση. Δεν μπορώ να μπαίνω σε αυτή την διαδικασία. Η επιτροπή διοργανώσεων αποφάσισε οι τελευταίες αγωνιστικές να γίνουν ίδια ώρα, αλλά όταν ο χρόνος δεν βγαίνει και έχουμε τα προβλήματα με τον κορωνοϊό με 14 μέρες καραντίνα, πείτε εσείς μια άλλη λύση; Γιατί κουβεντιάζουμε κάποια πράγματα και μου τα λέτε τα ίδια. Υπάρχει κάποια αντί-πρόταση που μας είπαν και δεν την κάναμε; Μην μου πείτε και εσείς να παραταθεί το πρωτάθλημα να πάει Αύγουστο.

ΕΡ. Πάντως ένα πρόσφατο παράδειγμα που έχει να κάνει με ξένη διοργάνωση, όχι Ελληνική, με την Ρίβερ Πλέιτ, η οποία κατέβηκε στο Κόπα Λιμπερταδόρες και έπαιξε με ενεργούς ποδοσφαιριστές αυτούς που δεν είχαν κορονοϊό και συνέχισε κανονικά τις υποχρεώσεις τις χωρίς αναβολή.

Άγγελος Δανιήλ: Αυτό το προβλέπει, προφανώς το πρωτόκολλο το δικό τους. Αν το προέβλεπε το δικό μας νομίζετε δεν θα το έκανα? Είναι διαφορετικό το πρωτόκολλο στην χώρα μας. Δεν μπορούμε να λέμε τι έγινε στην Αργεντινή. Και στην Αργεντινή η τελευταία αγωνιστική είναι ίδια μέρα και ώρα, εδώ έχουμε τρεις, λέω εγώ ο κακοπροαίρετος. Μην προσπαθούμε να μπλέξουμε πράγματα που είναι ανόμοια μεταξύ τους. Πρέπει να υπάρχει βάση σε αυτά που λέγονται.

ΕΡ. Θα υπάρξει κάποια οικονομική ενίσχυση των ομάδων, δεδομένων των μετακινήσεων που θα γίνουν και ειδικότερα με τις διανυκτερεύσεις που πρέπει να κάνουν οι ομάδες και να επιβαρυνθούνε λίγο;

Άγγελος Δανιήλ: Γενικότερα ή σε μεμονωμένες περιπτώσεις που υπάρχουν αναβολές και οι ομάδες έχουν ταξιδέψει;

ΕΡ. Για νησιώτικες ομάδες (π.χ. ζακυνθινές ομάδες) που θα πρέπει να υπάρξουν διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, να περιμένουν καράβι επειδή τα ωράρια δεν θα βολεύουν;

Άγγελος Δανιήλ: Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτό. Η πρότασή μας συνολικά αφού δούμε όλα τα αιτήματα και τις καταστάσεις, η προσωπική πρόταση που θα φέρω στην Επιτροπή Διοργανώσεων θα είναι μήπως μπορέσουμε και μας δίνεται η δυνατότητα να ενισχύσουμε τις ομάδες αυτές που θα ταλαιπωρηθούν στις τελευταίες αγωνιστικές. Αυτή είναι και η πρόθεση μας. Δεν συζητάμε, το θεωρούμε δεδομένο. Αλλά αυτή την στιγμή δεν μπορώ όπως μου ζητήσαν να βάλω το παιχνίδι στις 2 η ώρα το μεσημέρι με 40 βαθμούς κελσίου, γιατί θα πάμε φυλακή στο τέλος.

ΕΡ. Ένα σχόλιο σχετικά με την αναδιάρθρωση η οποία προχωράει και τις β’ ομάδες;

Άγγελος Δανιήλ: Δεν θέλω να πω τίποτα, καλύτερα πάνω σε αυτό να μιλήσει η ΕΠΟ.


Σχετικά άρθρα

Επιστροφή Μπερτζου στο Ρουφ

Πέρασε με Μπαρμπαρούση η Ρόδος από το Αίγιο (0-3)

Αίας Σαλαμίνας: Συνάντηση με Χατζηαλέξη για την επόμενη μέρα

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35