social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Αυτά ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη του 6ου ομίλου

Αυτά ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη του 6ου ομίλου

Με απόλυτη επιτυχία και σε κλίμα σύμπνοιας ολοκληρώθηκε πριν λίγο η τηλεδιάσκεψη των ομάδων του 6ου ομίλου της Γ΄Εθνικής που έγινε με πρωτοβουλία του Πανναξιακού Α.Ο.



Οι εκπρόσωποι των ομάδων χαιρέτησαν την πρωτοβουλία που έλαβε ο Πανναξιακός και αφού κατέθεσαν τις προτάσεις και τις απόψεις τους, κατέληξαν στις κινήσεις που θα πρέπει να ακολουθήσουν, φτιάχνοντας ένα προσχέδιο των επόμενων βημάτων που θα γίνουν.

Όσα ειπώθηκαν θα αποτυπωθούν σε μία κοινή ανακοίνωση που θα αποσταλεί σε ΕΠΟ και Γ.Γ.Α., ενώ παράλληλα θα δημοσιευθεί και στα ΜΜΕ.

Όσο αφορά την άποψη των συλλόγων για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την βούληση τους να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, φτάνει όμως η ΕΠΟ να συμπαρασταθεί και να ενισχύσει τους συλλόγους.

Η ανακοίνωση θα περιέχει μία σειρά αιτήματα και προϋποθέσεις που θα πρέπει να ισχύσουν για να υπάρχει μέλλον στο πρωτάθλημα. 

Το λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος του Πανναξιακού κ. Πολυχρονάκος Γιάννης ο οποίος αναφέρθηκε στους άξονες τους οποίους πάνω μπορεί να διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ο ίδιος στάθηκε στο γεγονός ότι η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τα έξοδο των covid-test, καθώς και τα έξοδα της διαιτησίας και να αναλάβει το κόστος της μετακίνησης των νησιώτικων σωματείων.

Παράλληλα, η πρόταση του Πανναξιακού περιλαμβάνει την άποψη να διεξάγονται τα ματς με κόσμο της τάξεως του 50% και να παρθεί από τα σωματεία η έκτακτη επιχορήγηση.

Συμμετείχαν:

Πολυχρονάκος (Πανναξιακός), Βλάχος (Ηλιούπολη), Κουκάς (ΑΕ Μυκόνου), Τζανόπουλος (Σπάτα), Δημήτρης Σκούρας (Πανιώνιος), Μάρκος Φυτρος (Χαραυγιακός), Αρμόδορος (Εθνικός), Βόλης (Μαρκό), Κακογιάννης (Α.Ε. Μοσχάτου), Δράγαζης (Προοδευτική), Πανταζής (Φωστήρας).

Τζανόπουλος: Όλοι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Ο 6ος όμιλος συγκεντρώνει τις ομάδες με τις πιο βαριές φανέλες και θα έπρεπε να είχε ενεργήσει νωρίτερα. Υπογράφουμε ότι κείμενο συνταχθεί μέσα από αυτή τη συνάντηση. Η ΕΠΟ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να μας ενισχύσει.

Σκούρας: Άτοπο να μιλάμε για φιλάθλους λόγω της συγκυρίας. Το μεγάλο αγκάθι είναι να τα έξοδα των τεστ και η διαιτησία. Συμφωνώ με τον πρόεδρο της Μυκόνου. Είμαστε υπερ στο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αφού δεν θέλουμε να χάσουμε την χρονιά.

Κουκάς: Ανήσυχος για το μέλλον. Γενικά βλέπω δύσκολο. Νομίζω ότι η ΕΠΟ δεν θα ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα χωρίς βάσεις. Πιστεύω ότι σε 4 μήνες μπορεί να ολοκληρωθεί εάν αρχίσει από τον Φεβρουάριο. Εμείς έχουμε βάλει χρήματα και θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα περισσότερο για να πάρουν παιχνίδια οι νεαροί αθλητές. Ας γίνουν λιγότερες εμβόλιμες αγωνιστικές και να μας ενισχύσει οικονομικά η ΕΠΟ.

Κακογιάννης: Συμφωνούμε σε όλα. Είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Εμείς είμαστε υπέρ να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί. Δύσκολο να γίνονται αγώνες Τετάρτη - Κυριακή. Η οικονομική ζημιά είναι μεγάλη και σίγουρα πρέπει η πολιτεία να λάβει μέριμνα.

Βλάχος: Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Είμαστε όλοι σε μία κοινή γραμμή και θα πρέπει να έχουμε μία κοινή θέση. Καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα υπό προϋποθέσεις. Θα πρέπει να καταγραφούν αυτές οι προϋποθέσεις και να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό. Σίγουρα θα πρέπει η ΕΠΟ να καλύπτει μέρος των εξόδων της διαιτησίας. Κάποιες εμβόλιμες αγωνιστικές νομίζω μπορούν να γίνουν. Εμείς θα πρέπει να έχουμε μία κοινή γραμμή και να είμαστε σταθεροί και αμετακίνητοι. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως η ΕΠΟ ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Θα τελειώσει αυτό που ξεκίνησε; Έχει πρόταση; Μία καλή ιδέα είναι να ζητήσουμε τεστ από τον ΕΟΔΥ. Δεν βρίσκω τον λόγο να μην γίνει.

Πανταζής: Το κακό σενάριο είναι να μας υποχρεώσουν στα τεστ. Πόσοι από εμάς μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα τεστ; Είμαστε έτοιμη να ξεκινήσουμε; Οι εμβόλιμες θα φέρουν τραυματισμούς και προβλήματα. Κατά πόσο θα πρέπει να γίνουν;

Βόλης: Να παραταθεί η περίοδος των μεταγραφών.

Δράγαζης: Για πείτε μου το καλοκαίρι, ποιος ασχολήθηκε μαζί μας; Όλα έγινα ξαφνικά χωρίς αν μας ρωτήσουν. Έκαναν ότι τους βόλευε. Είμαστε το αποπαίδι του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει κανέναν έσοδο, μόνο έξοδα [συμφώνησαν όλοι]. Να είναι πιο τακτική η σύσκεψη. Προσωπική μου άποψη είναι να μην συνεχιστεί. Θέατρο του παραλόγου να υπάρχει μεταγραφική περίοδο χωρίς ποδόσφαιρο. Να επεκταθεί η περίοδος μεταγραφών. Πιστεύω 7 με 10 του μήνα να γίνει και άλλη τηλεδιάσκεψη. 

Αρμόδορος: Όλες οι απόψεις που ακούστηκαν είναι σεβαστές. Εμείς θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, φτάνει να υπάρχει η βοήθεια της πολιτείας σε οικονομικό, υγειονομικό. Ας γίνουν εμβόλιμες αγωνιστικές και να μείνει ελεύθερη η περίοδο των μεταγραφών. Να δοθεί ένα ποσό εφάπαξ στους συλλόγους και να μην πληρώνουν οι ομάδες διαιτησία.

Φύτρος: Συμφωνώ με τα όσα είπαν οι κύριοι. Τι προστασία θα έχουμε αν ξεκινήσουμε; Εδώ ο κόσμος χάνεται και εμείς μιλάμε για πρωτάθλημα. Ποιος θα πληρώνει όλα αυτά τα έξοδα; Ας αναλάβει η ΕΠΟ τις ευθύνες της και να αναλάβει τα έξοδα. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Πολυχρονάκος

Αξιότιμοι κύριοι,

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει τη ζωή όλων μας και όλους τους κοινωνικούς τομείς.

Μέσα σε αυτά, έχει επηρεαστεί και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, για τον οποίο "ζουν & αναπνέουν" αθλητές, προπονητές και παράγοντες.

Η επανέναρξη όμως ενός ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, όπως αυτό της Γ' Εθνικής, χρειάζεται και οξυγόνο.

Αυτή τη στιγμή, οι σύλλογοι ασφυκτιούν και είναι σχεδόν αδύνατον να ανταπεξέλθουν στις απαραίτητες υποχρεώσεις μιας επανέναρξης.

Για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πρέπει να εξασφαλιστεί πρωτίστως ότι θα ολοκληρωθεί και δε θα υπάρξει εκ νέου διακοπή.

Τα έξοδα είναι τεράστια, πόσω δε μάλλον, για ένα νησιωτικό σωματείο όπως ο Πανναξιακός, καθώς τα έξοδα σίτισης, διαμονής μετακινήσεων για φιλικά προετοιμασίας, είναι έξοδα, τα οποία τρέχουν με το "καλημέρα".

Ένα πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν ερασιτέχνες αθλητές, που εργάζονται και από τους οποίους θα ζητηθεί να παίζουν Τετάρτη-Κυριακή ή εν μέσω της τουριστικής περιόδου, σε περίπτωση που παραταθεί η διάρκεια της αγωνιστικής δράσης, πράγμα φύσει αδύνατον. Το ίδιο ισχύει και για τους νεαρούς αθλητές (Κ20), που πρέπει να αγωνίζονται υποχρεωτικά και έχουν σχολικές υποχρεώσεις (καθημερινές, πανελλήνιες κτλ)

Ναι στην επανέναρξη, αλλά υπό προϋποθέσεις:

  • Η πολιτεία να αναλάβει να καλύψει τα έξοδα για rapid/μοριακά τεστ των αθλητών
  • Η ΕΠΟ να αναλάβει να καλύψει τα έξοδα διαιτησίας, τα οποία είναι υπέρογκα
  • Οι τοπικές αρχές να αναλάβουν το κόστος μετακινήσεων, το οποίο είναι τεράστιο για τα νησιωτικά σωματεία
  • Να καταβληθεί η έκτακτη επιχορήγηση για τα νησιωτικά σωματεία από την ΕΠΟ, όπως τα προηγούμενα χρόνια
  • Να συμπεριληφθούν τα σωματεία της Γ' Εθνικής στην είσπραξη ποσοστού επιχορήγησης επί του φόρου από τις στοιχηματικές εταιρίες
  • Επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, υπό προϋποθέσεις (50% πληρότητας, κυκλοφορία εμβολίου κτλ)



Δίχως τα παραπάνω, η επανέναρξη του πρωταθλήματος, όσο και εάν όλοι την επιθυμούμε, είναι μη βιώσιμη και το σωματείο μας δε θα μπορέσει να συμμετέχει!

Ας αναλογιστούν λοιπόν οι αρμόδιοι φορείς, τον αγώνα που καταβάλλουν οι ερασιτέχνες παράγοντες και το Γολγοθά που ανεβαίνουν με τα δεδομένα της εποχής και ας πράξουν αναλόγως...

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την πρώτη εβδομάδα του 2021!


Σχετικά άρθρα

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35