social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Κοροπούλης: «Παίζουμε όλα τα παιχνίδια για να κερδίζουμε ως Πανιώνιος, είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά»

Κοροπούλης: «Παίζουμε όλα τα παιχνίδια για να κερδίζουμε ως Πανιώνιος, είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά»

Ο Δημήτρης Κοροπούλης ήταν ο κεντρικός καλεσμένος της LIVE Πανιώνιας Εκπομπής στην Web TV του panionianea.gr και προχώρησε σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη.


Ο τεχνικός του Ιστορικού μίλησε για όλα, όσον αφορά τον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο, "αποθέωσε" τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του, ενώ αναφέρθηκε στο "σήμερα", αλλά και στο "αύριο" του συλλόγου.

Ο Έλληνας coach, ο οποίος βρίσκεται στην κυανέρυθρη οικογένεια από 1998, μίλησε.... από καρδιάς, σε μία συνέντευξη που είχε τoν χαρακτήρα μίας πολύ όμορφης Πανιώνιας κουβέντας.

Διαβάστε κάποοια αποσπάσματα από τα πολλά σημαντικά που είπε ο Δημήτρης Κοροπούλης:

Για το τι μέλλει γενέσθαι με το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής: "Δεν υπάρχει κάτι επίσημο, είμαστε όλοι σε στάση αναμονής. Ακούμε διάφορα, δεν υπάρχει κάτι ακόμα. Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να μπουν από τη μία στιγμή στην άλλη να μπουν σε καιθημερινές προπονήσεις και να είναι στην ίδια αγωνιστική κατάσταση με πριν. Ότι γίνει πρέπει να γίνει αρχικά για το καλό των παιδιών. Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε τώρα για το τι θα γίνει, κανείς δεν ξέρει ακόμα. Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε την ομάδα σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται".

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, οι οποίοι "μεγάλωσαν" ποδοσφαιρικά: "Πλέον δεν υπάρχει Κ19. Όπως είχε πει και ο κ. Κωσταρίδης σε εσάς, η Κ19 μπήκε για τελευταία φορά στο πούλμα για τον Κορυδαλλό για το ματς με την Προοδευτική και εκεί ήταν που εγώ προσωπικά είδα την Κ19. Όταν επιστρέψαμε αυτά τα παιδιά ήταν η πρώτη ομάδα του Πανιωνίου και δικαιώς, το αξίζουν να τους βλέπουμε κανονικά ως πρώτη ομάδα του Πανιωνίου. Αν θέλουμε να έχουμε απαιτήσεις από τα παιδιά, θα πρέπει και εμείς να τους βλέπουμε ως κανονικούς ποδοσφαιριστές, γιατί είναι κανονικοί ποδοσφαιριστές και σας το λέω με βεβαιότητα. Σας λέω ότι αυτή η φουρνιά που οδηγούν τώρα τον Πανιώνιο είναι πολύ ελπιδοφόρα και αυτά τα παιδιά θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτά τα αποτελέσματα που φέρνουν τα παιδιά δεν είναι τυχαία. Όλοι, όπως και στη ζωή, παίρνουν αυτό που τους αξίζει μετά από κάποια στιγμή. Αυτά παιδιά παίρνουν ότι αξίζουν, γιατί έβαλαν πλάτη για τον σύλλογο, όλους αυτούς τους μήνες ήταν στην ομάδα, χωρίς να ξέρουν το μέλλον τους στον Πανιώνιο. Αν θα ήταν στην ομάδα αν έπαιζε στην Σούπερ Λιγκ 2, αν θα αγωνιστούν στην Γ' Εθνική κλπ και όμως ήθελαν να είναι εδώ. Όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν προτάσεις για πολλά παιδιά, τα οποία έμειναν όμως, δούλεψαν, γιατί ξέρουν τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος. Είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά αυτά".

Για την φετινή σεζόν, που θεωρείται διδακτική για την ομάδα: "Η σεζόν αυτή είναι διδακτική για όλο τον σύλλογο. Για τον κόσμο, την διοίκηση, το τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές. Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιες στιγμές. Η ομάδα δεν έχει βρεθεί ξανά σε τέτοια θέση. Στόχος είναι να πάμε παρακάτω και από αυτή τη χρονιά θα πρέπει να μάθουμε και να είμαστε έτοιμοι όταν οι προκλήσεις θα είναι περισσότερες. Απλά να πω, επειδή έχει ακουστεί ότι φέτος δεν υπάρχει το άγχος του πρωταθλητισμού και η ομάδα είναι πιο χαλαρή, αυτό δεν ισχύει, γιατί αρχικά δεν γνωρίζουμε επίσημα αν ισχύει το θέμα του πρωταθλητισμού, αν θα μπορεί να ανέβει ή όχι η ομάδα, ξεκάθαρα σαν αγωνιστικό τμήμα εμείς δεν το ξέρουμε αυτό. Εμείς παίζουμε όλα τα παιχνίδια για να κερδίζουμε, δεν έχουμε κάτι άλλο στο μυαλό μας.

Για τις δυσκολίες προσαρμογής: "Όταν μία ομάδα ξεκινάει από "μηδέν" χωρίς να ξέρουμε τι θα παρουσιάσει, σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, σε ένα πρωτάθλημα διαφορετικό από αυτό που είχαν μάθει να παίζουν τόσα χρόνια, ήδη ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός. Τη νέα σεζόν, τη νέα χρονιά εάν υποθέσουμε ότι η ομάδα είναι στην ίδια κατηγορία, προφανώς με την ενίσχυση που θεωρώ ότι θα γίνει και με την φετινή διδακτική χρονιά που θα έχει υπάρξει τα παιδιά θα είναι πιο έτοιμα. Με λίγα λόγια και η φετινή χρονιά δεν ήταν εύκολη για την ομάδα, ήταν δύσκολη και παραμένει δύσκολη".

Για τον κόσμο που στηρίζει τη νέα προσπάθεια και τον επαγγελματιμό που υπάρχει στην ομάδα: "Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος του Πανιωνίου διψάει να βλέπει ελληνόπουλα να φοράει την φανέλα της ομάδας και να την τιμούν. Τα παιδιά είναι διψασμένα για διάκριση, είναι παιδιά που δεν σταματούν και το βασικό με ένα ποδόσφαιρο ελκυστικό και ένα ποδόσφαιρο που αρμόζει στον σύλλογο. Σίγουρα, άλλο Σούπερ Λιγκ, άλλο Γ΄Εθνική, άλλες οι απαιτήσεις. Όταν όμως υπάρχει ξεκάθαρη γραμμή από τους ανθρώπους, όπως ο Γιάννης Μανιάτης και ο Νίκος Σπυρόπουλος που τους αρέσει αυτό που βλέπουν, θέλουν το ποδόσφαιρο αυτό και δεν στέκονται στο αποτέλεσμα είναι σημαντικό. Εμείς θέλουμε να παίζουμε ως Πανιώνιος και να κερδίζουμε ως Πανιώνιος.

Με αυτή τη συσπείρωση που υπάρχει, την διάθεση και τον επαγγελματισμό που υπάρχει στον σύλλογο, γιατί μπορώ να σας πως ότι ακόμα και ομάδες της Σούπερ Λιγκ δεν κινούνται σε αυτά τα πλαίσια που έχουν βάλει οι διοικούντες πλέον στον σύλλογο, η ελπίδα υπάρχει και είναι ζωντανή. Πιστεύω σε 2-3 χρόνια, δεν ξέρω σε πόσα, όχι απλά θα καμαρώσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει να είναι, αλλά θα είμαστε και χαρούμενοι γιατί όλοι μας θα έχουμε βάλει ένα λιθαράκι και εμείς και εσείς, τα παιδιά που είναι οι πρωταγωνιστές και όλοι όσοι έμειναν στον σύλλογο και βοηθούν αυτά τα παιδιά. Θα είμαστε περήφανοι".

Για τους παίκτες της ομάδας και τον στόχο να παραμείνουν και τα επόμενα χρόνια: "Σίγουρα ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η φετινή ομάδα που πρωταγωνιστεί να μείνει ίδια, να μείνει ο κορμός και για τη συνέχεια. Η κουβέντα που γίνεται και με τα παιδιά, τα προετοιμάζουμε, τους λέμε ότι εδώ θα μείνετε και θα ανέβει ο Πανιώνιος Σούπερ Λιγκ με εσάς και εσείς με τον Πανιώνιο. Ο στόχος είναι αυτός, σίγουρα δεν θα είναι εφικτό να ακολουθήσουν όλα τα παιδιά την ομάδα μέχρι ψηλότερα, θεωρούμε ότι όμως τα περισσότερα παιδιά θα αποτελέσουν τον κορμό για τα επόμενα χρόνια".

Για την ανγνώριση του κόσμου προς το πρόσωπο του: "Ξέρετε ότι ζω και βρίσκομαι στη Νέα Σμύρνη, έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τον κόσμο. Νομίζω, όμως, ότι είναι ένα χρέος να δουλεύουμε συνέχεια για να φανούμε αντάξιοι της αγάπης του κόσμου. Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν τελικά όλη αυτή η προσπάθεια αποφέρει καρπούς, ώστε η ομάδα να επανέλθει γρήγορα εκεί που ανήκει".

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την συνέντευξη του Δημήτρη Κορoπούλη στον αέρα της Web TV του panionianea.gr (από το 13:03):


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35