social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Αιολικός κατά ΕΠΟ: «Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα»

Αιολικός κατά ΕΠΟ: «Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα»

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Αιολικού, στην οποία καταφέρεται εναντίον των πρακτικών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθυστερώντας την καταβολή χρημάτων που αναλογούν στο σύλλογο και μη αποδεχόμενη συμψηφισμό τους με τρέχουσες οφειλές, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.


Απευθυνόμενοι προς τον Υφυπουργό Αθλητισμό Λευτέρη Αυγενάκη, τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, αλλά και τον ισχυρό άνδρα της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρο Ψαρρόπουλο, οι άνθρωποι του Αιολικού επισημαίνουν πως εξαιτίας της νησιωτικότητας και όσων αυτή συνεπάγεται, ο σύλλογος της Μυτιλήνης ξεκινά από διαφορετική αφετηρία συγκριτικά με ομάδες της ενδοχώρας, δηλώνοντας πως βρίσκονται σε απόγνωση. Και επικαλούνται μάλιστα τη λαϊκή ρήση «στου κουφού την πόρτα, όσα θέλεις βρόντα», σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τις ευθύνες της Ομοσπονδίας, που... κάνει ότι δεν ακούει, σφυρίζοντας αδιάφορα για τις δικές της υποχρεώσεις έναντι των ομάδων.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Αιολικού:
«Τον τελευταίο καιρό, παρακολουθούμε με προσοχή, τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ομοσπονδία μας, και τα οποία μόνο αισιόδοξα δεν είναι.Ο Σύλλογος μας ΑΕΠΣ ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, προσπαθεί να επιβιώσει, σε ένα ρημαγμένο οικονομικά ακριτικό νησί, εν μέσω πανδημίας covid 19, που χτυπά αλύπητα τον αθλητισμό και όχι μόνο.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο η ομάδα μας προχώρησε καλώς ή κακώς... μέχρι και την 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Από το οικονομικό αποτέλεσμα που προέκυψε, αποδεικνύεται ότι κακώς συνεχίσαμε στο κύπελλο Ελλάδος, αφού η προσπάθεια μας αυτή, στοίχισε 35.000 ευρώ. Τα δικαιώματα μας, από αυτή την προσπάθεια ήταν απο 9.500 - 11.000 ευρώ. Τα συνολικά τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου Ελλάδος πιστώθηκαν απο τον OTE T/V στην Ομοσπονδία, περί το τέλος Νοεμβρίου 2019. Αναζητήσαμε όπως ήταν φυσικό με αλλεπάλληλες οχλήσεις το μερίδιο μας βάσει της προκήρυξης του κυπέλλου, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Τον Φεβρουάριο του 2020, το Λογιστήριο της ΕΠΟ μας απήντησε προφορικά ότι από τα 9.500 ευρώ, έχουν αποµείνει 3.500, γιατί τα υπόλοιπα κρατήθηκαν λόγω οφειλών. Ζητήσαµε να µας σταλεί εγγράφως λεπτοµερής ανάλυση του ποσού που συµψηφίστηκε, και που τελικά µας δόθηκε τον Ιούλιο.
Στο ξεκίνηµα της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου πρέπει να καταθέσουµε παράβολα και διάφορα άλλα αξίας 4.500€, ας μας απαντήσουν οι καταβολές οδοιπορικών όπως έγινε την σεζόν 2018-2019 (20.000€) για τη σεζόν 2019-2020 σε πιο στάδιο βρίσκονται, οι οποίες καταβολές ανέρχονται στο ποσό των 40.000€ που μας είχατε υποσχεθεί (σαν νησιωτικό σωµατείο) ότι θα είχατε καταβάλει μέχρι το Νοέμβριο του 2019... ενώ ακόµα η ΕΠΟ ψάχνει να βρει τον τραπεζικό
µας λογαριασμό για να πιστώσει αυτά που µας οφείλει, χωρίς να δέχεται ούτε συµψηφισµό αυτών που οφείλει, με τωρινές οικονοµικές υποχρεώσεις µας, έναντι της Ομοσπονδίας µας για την περίοδο 2020-21.
Κύριε Υπουργέ, κ. Αυγενάκη
Κύριε πρόεδρε της ΕΠΟ κ. Γραµμένε
Κύριε πρόεδρε της ΕΠΣ Λέσβου κ. Ψαρρόπουλε,
ζητάμε την παρέμβαση σας. Κάθε χρόνο λόγω της νησιωτικότητας ο σύλλογος µας ξεκινά από διαφορετική αφετηρία, σε σχέση µε σωµατεία της ηπειρωτικής χώρας αφού απαιτούνται έξοδα περίπου 100.000 ευρώ επί πλέον. Στην νησιωτικότητα προστίθεται τώρα και η απουσία φιλάθλων λόγω covid 19, δεν μας δίνονται οφειλόμενα από την προηγούµενη αγωνιστική περίοδο, μήπως πρέπει να δηλώσουµε συμµετοχή σε πρωτάθληµα εκτός Ελλάδος; Έλεος.
Είµαστε σε απόγνωση, και η αγωνία μας µεγαλώνει γιατί διαπιστώνουµε ότι ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ .., όπως λέει και η λαϊκή παροιµία.»


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35