social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Διπλό πρωτιάς στην Ιεράπετρα για τον Ιωνικό

Διπλό πρωτιάς στην Ιεράπετρα για τον Ιωνικό

Ο Ιωνικός με «χρυσή» αλλαγή τον Γιώργο Μάναλη νίκησε 2-1 τον ΟΦ Ιεράπετρας εκτός έδρας και ξέφυγε στο +3 από τη 2η θέση.

 

Τεράστιο διπλό για τον Ιωνικό στην Ιεράπετρα. Οι Κυανόλευκοι πανηγύρισαν στην Κρήτη το τρίτο διαδοχικό τρίποντο στο πρωτάθλημα με 2-1 σε βάρος του ΟΦΙ και ξέφυγαν στο +3 από τη 2η θέση, εκμεταλλευόμενοι στο ακέραιο τα στραβοπατήματα των διωκτών τους. Παράλληλα διέκοψαν το αήττητο σερί των Ασπρόμαυρων, οι οποίοι πάλεψαν για το θετικό αποτέλεσμα και έχουν παράπονα από τη διαιτησία.

Στο πρώτο 45λεπτο δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες. Ωστόσο, ο Ιωνικός με την εμπειρία του εκμεταλλεύτηκε μία στιγμή αδράνειας του ΟΦ Ιεράπετρας στην αμυντική λειτουργία. Ο Ματσούκας στο 33' έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, έκανε την κούρσα από δεξιά και ο Βλαχομήτρος που ακολουθούσε τη φάση σκόραρε από κοντά με πλασέ.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 61' όταν η μπάλα χτύπησε στο στήθος του Ομάρ σε κεφαλιά του Φουάση, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα έφεραν το ματς στα ίσα με σουτ του ίδιου από το ημικύκλιο της περιοχής και έπειτα από απομάκρυνση της μπάλας από αμυνόμενους.

Το τέρμα αυτό τόνωσε το ηθικό του ΟΦΙ, που πάλεψε για ένα δεύτερο τέρμα. Μάλιστα, στο 72' η κρητική ομάδα ζήτησε πέναλτι όταν σε διεκδίκηση της μπάλας ο Φαζός «γκρέμισε» τον Κούστα εντός περιοχής. Ο Μαχαίρας, όμως δεν είδε παραβαση. Σημειώνεται ότι ακουγόταν διαρκώς από τις εξέδρες υβριστικά συνθήματα σε βάρος του Αθηναίου ρέφερι.

Το «χρυσό» γκολ για τον Ιωνικό, πάντως, σημείωσε μια αλλαγή του Δημήτρη Σπανού, ο Γιώργος Μάναλης. Ο 26χρονος πέρασε στο ματς στο 79' και 5 λεπτά αργότερα με γυριστό σουτ από ασίστ του Ρόλε χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα της Νεάπολης.

Σκόρερ: 65' Φουάσης - 33' Βλαχομήτρος, 84' Μάναλης

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Τίμος Καβακάς): Αθανασόπουλος, Πριόνας, Χιντζίδης, Μασουέρο, Σμίλτος (89' Αρσενίδης), Ζήσης (46' Ντούνης), Φουάσης (75' Αρναούτογλου), Λεμονής (80' Περδίκης), Τεγούσης, Γκίνη, Κούστα.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μουστάκης, Ομάρ, Φαζός, Κοτσώνης, Γκοτσούλιας (79' Παπαγεωργίου), Νιάσε (62' Μουμίν), Ματσούκας (79' Μάναλης), Βλαχομήτρος (86' Κουιρουκίδης), Ρόλε (86' Πογκοσιάν), Κάστρο.

Διαιτητής: Μαχαίρας (Αθήνας)
Βοηθοί: Φίλος (Βοιωτίας), Βεργέτης (Αργολίδας)


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35