social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Πλατέλλας: «Υπάρχει υγεία στον Ιωνικό, δεν σταματάω να ονειρεύομαι»

Πλατέλλας: «Υπάρχει υγεία στον Ιωνικό, δεν σταματάω να ονειρεύομαι»

ια οικογένεια με μεγάλη οργάνωσηυγεία και τον πρόεδρο, Γιάννη Τσιριγώτη, κοντά στους παίκτες συνάντησε στον Ιωνικό ο Βαγγέλης Πλατέλλας.



Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός παραχωρώντας συνέντευξη στο sport-fm.gr μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της Νίκαιας, στην οποία μετακόμισε τον περασμένο Ιανουάριο. Έκτοτε αποτελεί εκ των βασικών της «γραναζιών» στην προσπάθειά της να επιστρέψει στα «μεγάλα σαλόνια» ύστερα από το 2007.

Αυτή τη στιγμή οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League 2 (+3 από τον δεύτερο Λεβαδειακό). Με τον Έλληνα άσο να έχει συνεισφέρει -μεταξύ άλλων- με τρία τέρματα και ισάριθμες ασίστ στις προσπάθειες του συνόλου, το οποίο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 13 πόντους στις φετινές του αναμετρήσεις από το 84' και μετά.

Ωστόσο, συμφώνησε με τον τεχνικό της ομάδας του, Δήμητρη Σπανό, για το ότι το εν λόγω στατιστικό δεν συνιστά σύμπτωση. Εξάλλου, σημείωσε ότι ο Ιωνικός είναι μία ομάδα που δεν τα παρατάει, με βάθος και με ποδοσφαιριστές που έρχονται από τον πάγκο και βοηθούν τα μέγιστα. Δίνοντας και την υπόσχεση ότι άπαντες θα παλέψουν να τον επαναφέρουν στην πρώτη κατηγορία.



Ο 32χρονος εξτρέμ στάθηκε και στα όσα έχει πετύχει στην έως τώρα καριέρα του. Υπογραμμίζοντας ότι δεν σταματάει να ονειρεύεται.
Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην παρουσία του στην ΑΕΚ και τον Άρη, ομάδες στις οποίες έχει δηλώσει ότι έχει περάσει τα καλύτερα επαγγελματικά του χρόνια. Μάλιστα, θεωρεί ότι οι Θεσσαλονικείς θα καταφέρουν να πάρουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ «έδειξε» την έλλειψη σταθερότητας και ορισμένες κακές μεταγραφές ως τις αιτίες για την κακή σεζόν που τρέχει η «Ένωση».


Αναλυτικά, η συνέντευξη του Βαγγέλη Πλατέλλα στο sport-fm.gr και στον Μανώλη Μουσουράκη:



Έχετε κάνει «σημαία» σας το γνωστό μότο «ο αγώνας τελειώνει στο τελευταίο σφύριγμα» με τους βαθμούς που έχετε συγκεντρώσει στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών σας. Συμφωνείς με τη δήλωση του προπονητή σου, ο οποίος ανέφερε ότι «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση»; Κι αν ναι που το βασίζεις;

«Νομίζω ότι αυτό που κάνουμε, να μη σταματάμε μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής είναι πολύ σημαντικό. Καταρχάς σημαίνει ότι έχουμε θέληση μέχρι το τέλος για να κερδίσουμε. Πολλές φορές δέχεσαι τέρμα μετά το 90'. Θέλουν και οι αντίπαλοι να βάλουν γκολ. Δεν παίζουμε μόνοι μας στον αγώνα. Σίγουρα, δεν είναι σύμπτωση. Είμαστε μία ομάδα που δεν τα παρατάει. Μέχρι το τέλος που έχουμε κάποιους στόχους, εύχομαι και ευελπιστώ ότι θα τους καταφέρουμε. Με αυτήν την πίστη που έχουμε και με αυτήν την καλή ομάδα. Επειδή, έχουμε μια καλή ομάδα, μια καλή οικογένεια και έναν πρόεδρο που είναι δίπλα μας σε όλα».

Πολλοί λένε ότι έχετε -με την καλή έννοια- «άστρο».

«Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη, όπως και στη ζωή. Όμως, ο καλός την τύχη τη χρειάζεται δίπλα του. Μία καλή ομάδα -όπως είμαστε εμείς- σίγουρα χρειάζεται και τύχη. Εάν το έκανες μία-δύο φορές, μπορεί να ήταν σύμπτωση. Εμείς το έχουμε κάνει πάνω από τέσσερις φορές. Είναι πολύ σημαντικό ότι όλα τα παιδιά έχουμε την ίδια νοοτροπία».

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στόχος της ομάδας είναι η πρώτη θέση και η απευθείας άνοδος ή για αρχή η δυάδα;

«Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πλέον, υπάρχουν πέντε αγωνιστικές μέχρι να τελειώσει η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος και άλλες πέντε στα Play Off. Πρέπει να είμαστε σοβαροί μέχρι το τέλος, γιατί ότι όποιος βγει πρώτος στην κανονική διάρκεια μετά έχει ένα αβαντάζ και για τα Play Off».

Σε ενδεχόμενη κατάληψη της δεύτερης θέσης θεωρείς ότι ο Ιωνικός μπορεί στα μπαράζ να κοντράρει στα ίσα μια ομάδα της Super League 1;

«Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όμως, καλύτερα να βγούμε πρώτοι και να τελειώνουμε».

Είσαι ευχαριστημένος με τα όσα έχεις συναντήσει στον Ιωνικό αλλά και συνολικά από την αγωνιστική σου παρουσία;

«Με τον προπονητή μου έχω συνεργαστεί ξανά και στον Άρη. Είχαμε ανέβει κατηγορία και εκεί. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και τώρα. Να βοηθήσουμε στο μέγιστο την ομάδα. Γιατί ο πρόεδρος είναι δίπλα μας, υπάρχει μεγάλη οργάνωση σε αυτό το κομμάτι και είναι πολύ σημαντικό στη σημερινή εποχή να υπάρχει υγεία στην ομάδα. Σε ό, τι αφορά το ατομικό επίπεδο, με ήθελε πολύ ο Ιωνικός και ο προπονητής. Θέλω να βοηθάω μέσα από την απόδοσή μου την ομάδα και τον εαυτό μου».

Πάντως οι συμπαίκτες σου σε κάθε ευκαιρία μιλούν με τα καλύτερα λόγια ιδίως για τον χαρακτήρα σου.

«Νομίζω αυτό είναι το πιο σημαντικό. Οι άλλοι να λένε για σένα και να μην λες εσύ για τον εαυτό σου».

Το συμβόλαιό σου εκπνέει στο τέλος της σεζόν; Σκέφτεσαι να ανανεώσεις;

«Σωστά, το συμβόλαιό μου είναι μέχρι το τέλος της σεζόν. Η μόνη σκέψη που έχω αυτή τη στιγμή είναι να ανέβει η ομάδα και να έχει υγεία».

Το ιδανικότερο θα λέγαμε «στη Super League 1 με τον Ιωνικό»;

«Ναι, αυτό θα ήταν πολύ ιδανικό».

Ποια είναι η άποψή σου για τη φετινή Super League 2;

«Είναι μία πολύ δύσκολη κατηγορία. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες, οι οποίες θέλουν να διακριθούν. Τα συνεχόμενα παιχνίδια κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το πρωτάθλημα. Εξαρτάται από το εάν έχεις βάθος και ποιοτικούς παίκτες. Παίζεις Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη. Όποιος αντέξει μέχρι το τέλος».

Οι ποδοσφαιριστές νιώθετε διαφορετικά το σώμα σας σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν;

«Είναι πολύ διαφορετικά. Είναι άλλη η κόπωση, δεν το συζητάμε. Γιατί δεν έχεις και μέσα στην εβδομάδα να κάνεις πολλές προπονήσεις. Μία προπόνηση κάνεις μόνο ουσιαστικά. Πρέπει να έχεις βάθος και εμείς έχουμε. Τα παιδιά που μπαίνουν αλλαγή, βοηθούν και -ευτυχώς ή δυστυχώς- είναι εκείνα που μας δίνουν και τους βαθμούς. Κάτι που σημαίνει πολλά για την ομάδα».



Έχεις πραγματοποιήσει ήδη μια πολύ αξιόλογη καριέρα. Έφτασες μέχρι και την Εθνική Ελλάδος. Ωστόσο, θεωρείς ότι θα μπορούσες να είχες πετύχει περισσότερα πράγματα σε επίπεδο Super League 1;

«Θα μπορούσα να πετύχω αρκετά πράγματα. Από εκεί και πέρα είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος ξεκίνησε από Α’ Τοπικό και πέρασε σχεδόν από όλες τις κατηγορίες. Εγώ μέσα μου δεν τα παράτησα ποτέ. Αυτό ήταν το σημαντικό. Έκανα υπομονή, δεν τα παράτησα ποτέ και έτσι κάνω και τώρα. Αυτό που έχω μέσα μου είναι ότι δεν σταματάω να ονειρεύομαι. Αυτό έχω βάλει ως στόχο. Κανένας άνθρωπος στον πλανήτη δεν πρέπει να σταματάει να ονειρεύεται. Τα όνειρα κάθε ανθρώπου είναι πολύ σημαντικά για τη συνέχεια της ζωής του. Τα όνειρά μου δεν έχουν σταματήσει και δεν θα σταματήσουν».

Έχεις δηλώσει ότι πέρασες τα καλύτερα σου χρόνια με τις φανέλες των ΑΕΚ και Άρη. Δύο ομάδες που μάχονται για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρουν και οι δύο;

«Και στις δύο ομάδες πέρασα καλά. Ήμουν χαρούμενος. Καταρχάς και οι δύο είναι μεγάλες ομάδες και ένιωθα μεγάλη ευχαρίστηση γι' αυτό που έκανα και που έβγαζα μέσα στο γήπεδο.

Ο Άρης έχει την καλύτερη ομάδα των τελευταίων 15-20 χρόνων. Νομίζω ότι θα τα καταφέρει να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν ξέρω τον επόμενο, αλλά νομίζω ότι ο Άρης θα τα καταφέρει. Έχει μία πολύ καλή ομάδα, ένα πολύ καλό σύνολο και πιστεύω ότι είναι πιο σταθερός σε όλο το πρωτάθλημα σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά
».



Πού βασίζεις την κακή σεζόν της ΑΕΚ;

«Η ΑΕΚ έκανε κάποιες μεταγραφές που δεν ήταν καλές. Από εκεί και πέρα δεν της έβγαιναν και τα αποτελέσματα και δεν είναι και σταθερή. Νομίζω ότι αυτή η έλλειψη σταθερότητας την έφερε να παλεύει για να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο».



Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι;

«Θα ήθελα να πω δύο πράγματα. Αρχικά, στον κόσμο του Ιωνικού. Εμείς θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για να βγάλουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Ξέρουμε την ιστορία του Ιωνικού, ξέρουμε τον κόσμο του Ιωνικού. Είναι πάρα πολλά τα χρόνια που η ομάδα βρίσκεται στις χαμηλότερες κατηγορίες. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος και δίνουμε αυτήν την υπόσχεση. Εύχομαι να τα καταφέρουμε. Το βλέπω ότι είναι δίπλα μας και πως είναι χαρούμενοι γι' αυτό που γίνεται.

Το δεύτερο είναι προς όλον τον κόσμο. Να υπάρχει υγεία και να φύγουμε από αυτήν τη δύσκολη κατάσταση που ζούμε όλοι. Απλώς να μην ξεχάσουμε τι έχει γίνει και τι έχουμε περάσει. Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι
».


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35