social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ιάλυσος: Να συμπεριληφθούν οι ομάδες στο νέο πρωτάθλημα της SL2

Ιάλυσος: Να συμπεριληφθούν οι ομάδες στο νέο πρωτάθλημα της SL2

Μέσω δελτίο τύπου ο Ιάλυσος σχολίασε ότι οι 32 ΠΑΕ που θα βρεθούν στη νέα Σούπερ Λιγκ 2 τη νέα σεζόν θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους.

Αναλυτικά

«Προτείνουμε ο νομοθέτης στο τελικό σχέδιο νόμου να συμπεριλάβει διάταξη που να εξασφαλίζει τη συμμετοχή στην νέα ΣΛ2 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2021-22 όλων των ΠΑΕ ΣΛ2 και ΦΛ της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, εφόσον αυτές θα πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νομοθέτης στην παράγραφο 13.

Είναι απαραίτητο ο νομοθέτης να τοποθετηθεί και να αναλάβει αυτός και μόνο να διευθετήσει το συγκεκριμένο θέμα, καθώς στο ΔΣ της Λίγκας ΣΛ2+ΦΛ, σύμφωνα με το υπάρχον καταστατικό (που πρέπει να αλλάξει στη νέα ΣΛ2) συμμετέχουν με 12 ψήφους οι 12 ομάδες της νυν ΣΛ2 και μόλις με 3 ψήφους οι 20 ομάδες της ΦΛ. Αυτή η ουσιαστική στρέβλωση είναι πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα και προστριβές, ενώ το ζητούμενο είναι με ομόνοια και συντεταγμένα να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30.06 η αδειοδότηση των ομάδων σύμφωνα με τα κριτήρια της ολιστικής μελέτης-πρότασης FIFA-UEFA και να ξεκινησει απρόσκοπτα η νέα εποχή στις χαμηλότερες επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου μας.

Στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει να ακυρωθεί το πνεύμα και η βούληση του νομοθέτη, της αθλητικής ηγεσίας και της ολιστικής πρότασης. Οι ΠΑΕ της ΦΛ θα κληθουν από μέσα σε λιγότερες από 20 εβδομάδες να ολοκληρώσουν τη φετινή αδειοδότηση και τη δεύτερη προετοιμασία των ομάδων, να δώσουν ένα πρωτάθλημα 18+6 αγωνιστικών που δεν θα αντιπροσωπεύει σε κανένα σημείο τον προγραμματισμό και την αξία των ομάδων που χτίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι, να ολοκληρώσουν την νέα αυστηρότερη αδειοδότηση για την επόμενη χρονιά. Να προχωρήσουν σε 500 χιλ. ευρώ έξοδα σε μια χρονια με μηδενικά έσοδα και να διακινδυνεύσουν την σωματική ακεραιότητα των παικτών τους. Και την ίδια ώρα οι 16 (ΦΛ)+2(ΣΛ2) να κινδυνεύουν άμεσα να καταλήξουν στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική που θα σημάνει αυτόματα την διάλυση των ΠΑΕ και τη διαγραφή των επενδύσεων των μετόχων τους. Και φυσικά, τη μόνιμη ανεργία για το 50% των ελληνων επαγγελματιων ποδοσφαιριστών.

Είναι λοιπόν απαραίτητο ο νομοθέτης να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να συμπεριλάβει διάταξη που να εξασφαλίζει τη συμμετοχή στην νέα ΣΛ2 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2021-22 όλων των ΠΑΕ ΣΛ2 και ΦΛ της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, εφόσον αυτές θα πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νομοθέτης στην παράγραφο 13, προστατεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη βούληση της αθλητικής ηγεσίας και της ολιστικής πρότασης FIFA-UEFA και οδηγώντας το ποδόσφαιρό μας ομαλά στη νέα εποχή και σε ένα καλύτερο μέλλον».


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35