social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Η προαναγγελία του αγώνα Νίκη Βόλου-Αιγαλεω

Η προαναγγελία του αγώνα Νίκη Βόλου-Αιγαλεω

Ήταν 7 και 8 Μαρτίου 2020 αντίστοιχα, όταν για τελευταία φορά έγιναν αγώνες της Football League, πριν την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας.

Μετά από ένα χρόνο και είκοσι μέρες οι ομάδες επιστρέφουν στην αγωνιστική δραστηριότητα, με την ελπίδα ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί και ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.
Η σέντρα γίνεται στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου η Νίκη Βόλου υποδέχεται το Αιγάλεω. Ξεκίνημα λοιπόν με δύο ιστορικές και φιλόδοξες ομάδες, που έχουν δημιουργήσει προσδοκίες στο ευρύ κοινό τους.
Η διακοπή πέρσι βρήκε τη Νίκη στην 5η θέση με 37 βαθμούς και το Αιγάλεω στην 9η με 27. Η Νίκη ήταν δυνατή στην έδρα της, με μια μόνο ήττα. Βέβαια πέρσι χρησιμοποίησε το γήπεδο της Νεάπολης Βόλου σαν έδρα. Το Αιγάλεω στα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του έχασε τέσσερα και πήρε μια ισοπαλία, από τη… Νίκη Βόλου.

Η Νίκη Βόλου και το Αιγάλεω έπαιξαν την περασμένη σεζόν αντίπαλοι για πρώτη φορά μετά από 53 χρόνια στο πρωτάθλημα. Στις 27 Οκτωβρίου 2019 στο Αιγάλεω οι γηπεδούχοι επικράτησαν 2-0 (7’ σουτ Τσίτσαρης, 78’ σουτ Ντιατά) και στις 2 Φεβρουαρίου στο γήπεδο Νεάπολης Βόλου ήλθαν 1-1 (43’ κεφαλιά Άλεξ Κρουθ – 18’ πέναλτι Τσιλιγγίρης).
Αν εξαιρέσουμε ένα παιχνίδι Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, εκεί που παίζουν και τώρα, στις 8 Σεπτεμβρίου 2007, Νίκη Βόλου – Αιγάλεω 0-2 (23’ σουτ Τουρνάς, 36’ σουτ Μιχελής), τα προηγούμενα παιχνίδια τους… χάνονται στον παρελθόν.

Όλοι οι υπόλοιποι αγώνες τους έχουν γίνει από το 1960 ως το 1966. Έπαιξαν το 1959-60 στο τουρνουά ανόδου, ουσιαστικά Β’ Εθνική της εποχής, ενώ το 1961 ανέβηκαν μαζί για πρώτη φορά στην ιστορία τους, από τα πλέι οφ της Β’ Εθνικής.
Η πρώτη σύγκρουσή τους στην ιστορία της Α’ Εθνικής στις 8 Οκτωβρίου 1961 στο «Παντελής Μαγουλάς», είναι και το τελευταίο παιχνίδι που πανηγύρισε νίκη η Νίκη Βόλου, 2-1 τότε (21’ σουτ Κοκκινάκης, 68’ σουτ Κοκκινάκης – 2’ κεφαλιά Κανελλόπουλος). Από τότε και για 50 σχεδόν χρόνια το Αιγάλεω δεν έχει χάσει σε 10 παιχνίδια μεταξύ τους και μεταξύ αυτών και πέντε επισκέψεις στο Βόλο.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35