social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ο Ιάλυσος τη νίκη στο ντέρμπι 2-1 τη Ρόδο

Ο Ιάλυσος τη νίκη στο ντέρμπι 2-1 τη Ρόδο

Ένας ουσιώδης και «ψυχωμένος» Ιάλυσος επικράτησε εκτός έδρας της Ρόδου στο Δημοτικό Στάδιο με 2-1 για την 16η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Football League. Με αυτήν τη νίκη οι «τοξοβόλοι» εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία, με τους «πράσινους» από την άλλη να χάνουν την ευκαιρία να μείνουν στο κυνήγι της πρώτης θέσης πίσω από την Καλαμάτα.

Χατζησάββας (πεν.) και Μαστραντωνάκης τα τέρματα των νικητών, μείωσε για την Ρόδο με πανέμορφο τέρμα ο Ριτάκο.

Το ματς

Αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο

Αρκετά καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι από το ξεκίνημα του με τον Ιάλυσο να έχει μια ελαφρά κατοχή της μπάλας. Η πρώτη τελική άνηκε στους φιλοξενούμενους, όταν στο 6ο λεπτό ο Χατζησάββας πήρε την κεφαλιά σε φάουλ που εκτέλεσε ο Παπουτσογιαννόπουλος με την μπάλα να καταλήγει εύκολα στην «αγκαλιά» του Πίτκα. Στο 10' ο Σερέντιουκ επιχείρησε μια επικίνδυνη συρτή σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας, όμως κανένας συμπαίκτης του δεν μπόρεσε να μπει στην τροχιά της μπάλας.

Ανέβασε ρυθμό και άγγιξε το γκολ η Ρόδος

Η Ρόδος όσο περνούσε η ώρα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 12ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Αρναρέλλη να περνάει όποιον βρίσκει στο διάβα του, όμως να μην μπορεί από θέση τετ α τετ να ανοίξει νικήσει τον Ανδρούτσο, που με σωτήρια επέμβαση «κράτησε» το μηδέν. Τρία λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ του Δελαπόρτα, ο τερματοφύλακας του Ιάλυσου πρόλαβε τελευταία στιγμή και απομάκρυνε με τις γροθιές προ του Αρναρέλλη.

Προβάδισμα...από την άσπρη βούλα

Οι φιλοξενούμενοι μετά το 20ο λεπτο ισορρόπησαν και πάλι το παιχνίδι, κόβοντας το ρυθμό που είχαν αποκτήσει οι «πράσινοι». Στο 23' ο Χατζησάββας βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Νικολόπουλου με τον κ. Ματσούκα να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο «παθών», ο οποίος δεν λάθεψε και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Έβγαλαν αντίδραση οι «πράσινοι»

Το τέρμα που δέχθηκε, αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές της Ρόδου, που προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί στο παιχνίδι τους. Τα σουτ των Δελαπόρτα και Σερέντιουκ δεν ανησύχησαν τον Ανδρούτσο, με τον τερματοφύλακα του Ιάλυσου να αποκρούει εντυπωσιακά στο 42' το νέο σουτ που επιχείρησε ο Σερέντιουκ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαρτσάκης με σέντρα βρήκε τον Τσίπρα, με την κεφαλιά του τελευταίου να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το 0-1 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

«Αγκάλιασε» την νίκη με Μαστραντωνάκη

Οι «πράσινοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Στο 56' ο Δελαπόρτας τροφοδότησε ωραία τον Σερέντιουκ, όμως ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός της Ρόδου από καλή θέση μέσα, δεν μπόρεσε με δυνατό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 61' ο Μαστραντωνάκης έκλεψε λίγο έξω από την περιοχή των γηπεδούχων την μπάλα από τον Χύσι, με αποτέλεσμα να βγει μόνος απέναντι από τον Πίτκα και με πλασέ στην απέναντι γωνία έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.

Ο Ριτάκο έδωσε την ελπίδα στους «πράσινους»

Τα «ελάφια» μετά το δεύτερο τέρμα που δέχθηκαν έχασαν πλήρως την συγκέντρωση τους, με αποτέλεσμα να υποπίπτουν σε πολλά αβίαστα λάθη στις μεταβιβάσεις τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Ιάλυσος να ελέγχει το παιχνίδι και να κρατάει με ευκολία το υπέρ του προβάδισμα. Στο 78' ο Ριτάκο διάνυσε μερικά μέτρα με την μπάλα και με σουτ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα συστημένη στο «παραθυράκι» του Ανδρούτσου δίνοντας νέα ενδιαφέρον και πάλι στην αναμέτρηση. Ο ποδοσφαιριστής της Ρόδου πέτυχε ίσως ένα από τα ωραιότερα γκολ του πρωταθλήματος.

Κράτησε τη νίκη ο Ιάλυσος

Από το 80ο λεπτό και έπειτα υπήρξαν αρκετές διακοπές στην αναμέτρηση, όπου δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές να βρουν ρυθμό. Η Ρόδος προσπάθησε με αρκετά γεμίσματα να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης, δίχως όμως να καταφέρει κάτι, με το 1-2 να μένει μέχρι και το φινάλε του αγώνα.

MVP

Ο Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος πραγματοποίησε μια μεστή εμφάνιση, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του τόσο επιθετικά όσα και ανασταλτικά. Ο μέσος του Ιάλυσου, διένυσε αρκετά χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας συμπαραστάτη τον Χατζησάββα.

Στο ύψος του

Αρκετά κινητικός ο Γιώργος Δελαπόρτας που προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες, δημιουργικές και εκτελεστικές που όμως δεν κατάφεραν να δώσουν το κάτι παραπάνω στην Ρόδο.

Διαιτητής: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί: Μπαλιάκας (Κοζάνης), Τσολακίδης (Αθηνών)

Τέταρτος: Κακουλίδης (Θράκης)

Οι συνθέσεις

ΠΑΕ Ρόδος(Κώστας Βελιτζέλος): Πίτκας, Καψάλης(85' Μακρυδημήτρης), Πεχλιβανόπουλος, Χύσι, Μπαξεβάνος, Δελαπόρτας, Μαρτσάκης(64' Λίχτι), Νικολόπουλος(46' Ριτάκο), Τσίπρας, Αρναρέλλης(75' Μακρής), Σερέντιουκ(75' Βουργουτζής)

ΠΑΕ Ιάλυσος(Βαγγέλης Χαντές): Ανδρούτσος, Γκέζος, Σκεντεράϊ, Καρπαθάκης, Καντούτσης(75' λ.τ. Χριστόπουλος), Μανιώτης, Γιώργου(86' λ.τ. Καραμανώλης), Μαστραντωνάκης(83' Σταθόπουλος), Παπαδόπουλος, Χατζησάββας, Παπουτσογιαννόπουλος.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35