social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ο αθλητισμός ενώνει...

Με αποκλειστικό στόχο να δώσουν ένα μήνυμα ενότητας και συνεργασίας στον αθλητισμό εν μέσω πανδημίας, οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης με αρωγό τον δάσκαλο και Διευθυντή του Σχολείου Βασίλη Τσακιρίδη κατάφεραν να χωρέσουν έναν όμιλο σε μια φωτογραφία και δέκα μαγικά χαμόγελα.

«Ο αθλητισμός πραγματικά πρέπει να ενώνει, να διδάσκει αξίες και να γεφυρώνει διαφορές. Τα παιδιά, οι νεαροί αθλητές μπορούν να δείξουν καλύτερα το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Ευχαριστούμε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης για αυτή τη δράση και θα είμαστε στο πλευρό τους σε κάθε τους προσπάθεια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Σας παραθέτουμε το δελτίο Τύπου του Σχολείου:

«Μια πρωτότυπη ιδέα επιχείρησε τη φετινή σχολική χρονιά 2020/2021 εν μέσω πανδημίας να φέρουν σε πέρας οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και ο διευθυντής τους Βασίλης Τσακιρίδης. Είχαν την έμπνευση να πραγματοποιήσουν κάτι το ιδιαίτερο που στην αρχή της σχολικής χρονιάς φαινόταν ακατόρθωτο, λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων αλλά στην πορεία εξελίχθηκε σε εφικτό σκορπώντας στους μαθητές ενθουσιασμό κι αγωνία αν όλα μέχρι το τέλος θα εξελίσσονταν ομαλά σύμφωνα με τον προγραμματισμό και με τους υγειονομικούς κανόνες.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές με αρωγό και συμπαραστάτη τον δάσκαλο, διευθυντή του σχολείου Βασίλη Τσακιρίδη είχαν βάλει στοίχημα να δώσουν και να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας και συνεργασίας στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρό μας που βάλλεται από παντού κι εξαιτίας της κρίσης που διαμορφώθηκε με τον covid-19.

Ο αθλητισμός είναι μια διεθνής γλώσσα που μπορεί να βοηθήσει στη γεφύρωση διαφορών και στην προώθηση σημαντικών αξιών απαραίτητων για μια διαρκή ειρήνη.

Ο αθλητισμός διδάσκει σημαντικά μαθήματα ζωής για την τιμή, το ήθος, την αποδοχή του διαφορετικού, τoν αλληλοσεβασμό και τη συνεργασία. Προωθεί την ισότητα για όλους και γεφυρώνει τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων στερεώνοντας τις φιλίες και τις σχέσεις. Όλοι μαθαίνουν πώς να κερδίζουν και πώς να χάνουν έντιμα. Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ξυπνήσει τη φαντασία και να ανεβάσει το αθλητικό πνεύμα, την αθλητική άμιλλα, έχει τη δύναμη να ενώσει να γεφυρώσει κι όχι να χωρίσει.

Το όραμά μας ξεκάθαρο, αρμονική συνεργασία, φιλία μεταξύ διαφορετικών συλλόγων, ομάδων, ενέχει δυσκολίες, όχι όμως αξεπέραστες.

Ένα από τα οφέλη του είναι ότι ενώνει τους ανθρώπους/ποδοσφαιριστές, συμπαίκτες/συνάδελφους, εργαζόμενους, υπαλλήλους, τεχνικά επιτελεία, διοικήσεις, στερεώνει τις φιλίες.

Ήρθε τελικά η στιγμή να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες. Μέσα από την καμπάνιά μας αυτή δείξαμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε με τις ομάδες ΠΑΕ της διοργανώτριας αρχής Football League για ένα κοινό σκοπό και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αρμονική συνύπαρξη με σεβασμό των συλλόγων στηρίζοντας το δύσκολο έργο της επαγγελματικής κατηγορίας της Football League 2020/2021.

Ευχαριστούμε τις διοικήσεις, τα επιτελικά τιμ, τα τεχνικά τιμ και των δέκα (10) επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων ΠΑΕ του Βορείου Ομίλου της Football League, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του σχολείου και χωρίς σκέψη στην επιθυμία μας για τις εμφανίσεις των ομάδων που δεχτήκαμε, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές μας να πραγματοποιήσουν την καμπάνια μέσα από την δράση μας: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ».

Με όλο τον σεβασμό προς τα μέλη σας για την κοινωνική προσφορά και την κοινωνική ευαισθησία που επιδείξατε στις επιθυμίες μας, σας ευχαριστούμε για την επίτευξη του οράματός μας.

Η παρουσία η οποία άρχισε από τον Μάρτιο του 2021 κι ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2021 ήταν μια ευχάριστη, αξέχαστη, ξεχωριστή και χαρούμενη στιγμή στην καθημερινότητα των μαθητών δίνοντάς τους την ευκαιρία να πιστέψουν ότι μπορούν να οραματιστούν και η επιθυμία τους να γίνεται πραγματικότητα.

Η σειρά εμφανίσεων των ομάδων των 10 επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων Βορείου Ομίλου είναι αυτή όπως κληρώθηκε η κάθε μια αγωνιστική από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Football League Βορείου Ομίλου με βάση την ομάδα της πόλης μας την ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961.

Η σειρά εμφανίσεων είναι η ακόλουθη:

ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961, ΠΑΕ ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΠΑΕ ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ, ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ, ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ, ΠΑΕ Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑ, ΠΑΕ ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ΝΠΣ, ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.

Οι δυο επίσημες αγωνιστικές ποδοσφαιρικές μπάλες της διοργανώτριας αρχής Nike MAGIA είναι ευγενή προσφορά των: ΠΑΕ Πιερικός 1961 και ΠΑΕ Απόλλων Πόντου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Κατερίνης, στον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, στην διοργανώτρια αρχή της Super League2 Football League και τον πρόεδρό της Λεωνίδα Λεουτσάκο, στην ΕΠΟ και στον πρόεδρό της Θοδωρή Ζαγοράκη, στην ΕΠΣ Πιερίας και στον πρόεδρο Αστέριο Τόκα, στην ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ στον πρόεδρο Σταύρο Νατσιάβα και στην διοίκηση, στην διοίκηση του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ και στον πρόεδρο Αντώνη Κυργιάκο,  για την ευγενική προσφορά και στήριξη της καμπάνιας μας, στον Oργανισμό ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης για τη χρήση του Α΄ Δ.Α.Κ. Κατερίνης.

Ευχαριστούμε όλους τους παραπάνω προέδρους και μέλη των δέκα (10) ΠΑΕ με τις ιδιότητές τους, τους επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους, διοικήσεις, προπονητικά επιτελεία, υπαλλήλους των ΠΑΕ, τους πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές και διαιτητές γι’ αυτούς τους 4 μήνες που έγινε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της  Football League με δέκα (10) ομάδες, ανταποδίδοντας μία ατμόσφαιρα που πρέπει να δημιουργηθεί μέσα σ’ ένα κλίμα φιλίας, αλληλοσεβασμού και συνεργασίας που τόσο έχει ανάγκη ο αθλητικός κόσμος στέλνοντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και ουσιαστικότερα αποτελέσματα.

Το ποδόσφαιρο είναι χαρά, συναίσθημα με αρμονική συνύπαρξη που αναδεικνύει τη δύναμη του αθλητισμού και την αθλητική παιδεία όλων μας.

Για μια ακόμα φορά σας ευχαριστούμε όλους θερμά με τις ιδιότητές σας και τους 10 ποδοσφαιρικούς συλλόγους για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του σχολείου μας κι ελπίζουμε να έχετε πάντα τη δυνατότητα να στέκεστε στο πλευρό των παιδιών/μαθητών μας αρωγοί και συμπαραστάτες στις επιθυμίες τους, ώστε όλοι μαζί να ζωγραφίζουμε χαμόγελα στα πρόσωπά τους, επιτελώντας ταυτόχρονα κι ένα τεράστιο κοινωνικό έργο.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς κι ευχόμαστε επιτυχίες στην επίτευξη των νέων πλέον στόχων σας με νέους προορισμούς και στόχους καθώς και σε μελλοντική συμβολή και δράση.

Σας ευχόμαστε ένα ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ σε όλους σας, γιατί πραγματικά το αξίζετε».