social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Έγραψε ιστορία η Κηφισιά που απέκλεισε τον Απόλλωνα Σμύρνης

Έγραψε ιστορία η Κηφισιά που απέκλεισε τον Απόλλωνα Σμύρνης

Η Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 καταγράφεται πλέον ως ιστορική ημερομηνία για την Κηφισιά.

Η ομάδα των βορείων προαστίων επιβλήθηκε εντός έδρας του Απόλλωνα Σμύρνης (1-0) και πήρε το εισιτήριο για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, οι παίκτες του Νίκου Κούστα ακολούθησαν πιστά το πλάνο, έπαιξαν με πάθος και χαμογέλασαν στο τέλος, χάρη σε μια υπέροχη συνεργασία και το ιδανικό τελείωμα του Μανώλη Καλλέργη στο 89′ της νοκ άουτ αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκαν το -φυσιολογικό- άγχος που υπήρχε στην πλευρά της Κηφισιάς και βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ, μόλις στο 8ο λεπτό με τον Ματέι, που αστόχησε σε τετ α τετ. Στο 19′ το γκολ του Ντάουντα ακυρώθηκε ως ο οφσάιντ, ενώ στο 41′ ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, όταν εκτέλεσε μέσα από την περιοχή του Μιχελή.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες της Κηφισιάς κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και έδειξαν πως είναι πιο κοντά στο γκολ. Στο 50′ ήρθε η πρώτη… προειδοποίηση, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πρίτσα, ο οποίος υποχρέωσε τον Βέρχουλστ σε εντυπωσιακή επέμβαση στην αριστερή γωνία του. Στα λεπτά που ακολούθησαν, η ομάδα μας είχε την κατοχή της μπάλας, έδειχνε πιο απειλητική και είχε ακόμη μια καλή στιγμή με το σουτ του Παυλάκη έξω από την περιοχή στο 79′ της αναμέτρησης.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η πίεση από την πλευρά της Κηφισιάς εντάθηκε ακόμη περισσότερο, με τον Βέρχουλστ να κάνει ακόμη μία σπουδαία επέμβαση σε εξ επαφής πλασέ του Καλλέργη.

Οι δυο παίκτες ήταν ξανά πρωταγωνιστές πέντε λεπτά αργότερα, με διαφορετικό όμως αποτέλεσμα.

Ο Πρίτσας ελίχθηκε ιδανικά στον χώρο, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο με ωραία ενέργεια και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Παυλάκη, ο οποίος είχε ανέβει από τα αριστερά. Αυτός με άψογη συρτή σέντρα βρήκε τον Καλλέργη, που έκανε κίνηση στον χώρο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα Σμύρνης στο 89ο λεπτό.

Μέχρι το φινάλε, οι φιλοξενούμενοι άσκησαν πίεση, έβαλαν παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, δεν μπόρεσαν όμως να απειλήσουν επί της ουσίας τον Μιχελή, με το σουτ του Ντεντάκη στο 95′ να καταλήγει ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και να γράφει επί της ουσίας τον επίλογο της αναμέτρησης.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κούστας): Μιχελής, Πριόνας, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Γκότοβος, Οικονομίδης (80′ Παπασάββας), Ντοριβάλ, Καλλέργης, Πρίτσας, Τεττέι (72′ Παυλάκης), Καραγκούνης (61′ Κρητικός).
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (Φέστα): Βέρχουλστ, Βιτλής, Ντεντάκης, Ντομίνγκες (84′ Παμλίδης), Μπρούνο Άλβες (46′ Κάστρο), Φατιόν (46′ Τσιλούλης), Παπαγεωργίου (46′ Κραγιόπουλος), Ματέι, Φαν Λα Πάρα, Σαχλί (70′ Ιωαννίδης),

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35