social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Super League 2: Έτσι διαμορφώνονται οι δύο όμιλοι για τη σεζόν 2022-23

Super League 2: Έτσι διαμορφώνονται οι δύο όμιλοι για τη σεζόν 2022-23

Την 1η Μαΐου ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League 2, το Σάββατο (11/6) οριστικοποιήθηκαν οι τέσσερις ομάδες που πήραν την άνοδο από τη Γ' εθνική και το ερχόμενο Σάββατο (18/6) θα δοθεί το τελευταίο εισιτήριο συμμετοχής στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, είτε στη Βέροια, είτε στη Λαμία.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στην πρωτεύεουσα της Φθιώτιδας στον επαναληπτικό αγώνα, με τη Λαμία να έχει σαφέστατο προβάδισμα μετά τη νίκη της με 2-1 μέσα στην Ημαθία. Ο ηττημένος της διαδικασίας θα συμμετάσχει τη νέα σεζόν στη Super League 2, ως η 30η ομάδα, μιας και οι υπόλοιπες 29 θέσεις είναι κλεισμένες.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, το πρωτάθλημα της Super League 2 για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 15 ομάδων έκαστος.

Οι 30 ομάδες θα χωριστούν με βάσει τα γεωγραφικά κριτήρια και αν δεν υπάρξουν... αλχημείες, οι δύο όμιλοι είναι δεδομένο το πως θα διαμορφωθούν. Στον βόρειο όμιλο θα συμμετάσχει προφανώς ο ΠΑΟΚ Β και φέτος ο Παναθηναϊκός Β'. Έτσι στο νότιο όμιλο θα αγωνιστούν οι ΑΕΚ Β' και Ολυμπιακός Β'.

Όσον αφορά τον προβιβασμό, θα υπάρξουν συζητήσεις με τη Super League 1, προκειμένου να μην συνεχιστεί η φετινή αδικία (1+1) και η διοργανώτρια θα διεκδικήσει τουλάχιστον την απευθείας άνοδο των δύο πρωταθλητών. Παράλληλα, θα ζητήσει ένα ακόμα εισιτήριο ανόδου, όπου ο νικητής του μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στη 2η θέση της βαθμολογίας των δύο ομίλων να αντιμετωπίσει σε διπλό μπαράζ τον 12ο της SL1.

Τέλος, για τον υποβιβασμό θα ισχύσει ότι και φέτος. Ήτοι, οι 4 τελευταίοι κάθε ομίλου θα πέσουν κατηγορία και συγκεκριμένα στη Γ' εθνική.

 

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΕΛ, Απόλλων Λάρισας, Ξάνθη, Νίκη Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας, Πανσερραϊκός, Ηρακλής, Μακεδονικός, Αγροτικός Αστέρας, Απόλλων Πόντου, Αλμωπός Αριδαίας, Θεσπρωτός, ΠΑΟΚ Β’, Παναθηναϊκός Β’ Βέροια ή Λαμία

 

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Απόλλων Σμύρνης, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Κηφισιά, Προοδευτική, Καλαμάτα, Παναχαϊκή, Χανιά, Επισκοπή, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, ΟΦ Ιεράπετρας, Διαγόρας, Ολυμπιακός Β’, ΑΕΚ Β’

 

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35