social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ηλιούπολη - Καλλιθέα 1-2: Η ποιότητα έφερε την πρόκριση

Ηλιούπολη - Καλλιθέα 1-2: Η ποιότητα έφερε την πρόκριση

Στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η Athens Kallithea, καθώς νίκησε με 2-1 την Ηλιούπολη και θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Απόλλωνα Λάρισας.

Η διαφορά ποιότητας, ετοιμότητας και επιλογών από τον πάγκο ήταν τα τρία εκείνα στοιχεία που έδωσαν στην ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου την δυνατότητα να προσπεράσει το εμπόδιο του «Ήλιου» και να δείξει με το... καλημέρα τα «δόντια» της, στη μάχη που επρόκειτο να δώσει για κατάκτηση του πρωταθλήματος στο νότιο όμιλο της Super League 2 και άνοδος στα σαλόνια της Super League 1.

Πρεμιέρα λοιπόν για την Athens Kallithea και αγχωτική νίκη επί της αξιόμαχης Ηλιούπολης με 2-1. Μίας ομάδας που σε λίγο καιρό θα λογίζεται και τυπικά ως ΠΑΕ Super League 2, καθώς και από τη Δευτέρα θα της σταλεί και επισήμως πρόσκληση από την διοργανώτρια αρχή να καλύψει το κενό της Ξάνθης, ως πρώτη επιλαχούσα από τα περσινά μπαράζ ανόδου της Γ' εθνικής.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η ομάδα του Νίκου Παντέλη είχε την πρώτη της σημαντική στιγμή στο 5' με το σουτ του Κρέτσι να περνάει εκτός. Δύο λεπτά μετά και σε αντεπίθεση, ο Λουκίνας προ κενής εστίας έπιασε... αέρα, ενώ ένα λεπτό μετά ο Βάρκας σπατάλησε τη δεύτερη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους.

Στο 13' ήταν η σειρά του Βασιλείου να απειλήσει με μακρινό πλασέ, χωρίς επιτυχία. Πέντε λεπτά μετά, η Καλλιθέα βγήκε στην κόντρα από τα αριστερά με τον Βασιλούδη, αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα, από τις κόντρες ευνοήθηκε ο Μουνιέ, ο Γάλλος από πλάγια δεξιά σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Λουκίνα και αυτός από το σημείο του πέναλτι με δυνατό σουτ και εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα άνοιξε το σκορ.

Στο 21' και έπειτα από μία ακόμα αντεπίθεση, ο Κυνηγόπουλος βρέθηκε απέναντι στον Περιστερίδη, έκανε το πλασέ, αλλά ο γκολκίπερ της Ηλιούπολης απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια. Και δύο λεπτά μετά ήρθε η ισοφάριση, όταν από σέντρα του Τσαφταρίδη και σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα, ο Βασιλείου εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και με προβολή έφερε το ματς στα ίσα.

Σταδιακά έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Δύο καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους, αρχικά (39') με την κεφαλιά του Κυνηγόπουλου να περνάει άουτ και έπειτα (42') με τον Περιστερίδη να αποκρούει την εκτέλεση φάουλ του Μουνιέ.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες εμφάνισαν σημάδια κούρασης, κυρίως οι γηπεδούχοι. Με το ξεκίνημα οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή στιγμή με τον Νίλι, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Περιστερίδης. Και στο 52' από υπέροχη βαθιά μπαλιά του Ρέντζα στην πλάτη της άμυνας, ο Κυνηγόπουλος βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 2-1 για την ομάδα του Ελ Πάσο.

Στο 56' ο Στρέζος απέκρουσε το φάουλ του Τριανταφυλλάκου, ένα λεπτό μετά ο Μουνιέ άγγιξε το τρίτο γκολ με σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έγλειψε το αριστερό κάθετο δοκάρι. Σε διάστημα τριών λεπτών ο Δημητριάδης, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή, άγγιξε την ισοφάριση, αλλά πρώτα το πλασέ του (72') και έπειτα η κεφαλιά του (75'), έφυγαν λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Athens Kallithea κρατούσε εύκολα το υπέρ της σκορ και η μοναδική φορά που καρδιοχτύπησε ήταν στις καθυστερήσεις, με το διαγώνιο συρτό σουτ του Βασιλείου να φεύγει εκτός εστίας. Λίγο νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν διαμαρτυρηθεί για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Δημητριάδη μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει «παίζεται».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρούτσης (Κορινθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσαφταρίδης, Κρέτσι, Μπουσάι - Σαντάνα, Ευαγγέλου, Μπουλούλης

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Νίκος Παντέλης): Περιστερίδης, Τσαφταρίδης, Μπουσάι, Κρητικός, Πατσατζόγλου, Γκοτσούλιας, Βασιλείου, Κρέτση (46′ Κωστόπουλος), Βάρκας (62′ Δημητριάδης), Τριανταφυλλάκος (87′ Γεωργιάδης), Μπαστακός.

ATHENS KALLITHEA (Λεωνίδας Βόκολος): Στρέζος, Ευαγγέλου, Χατζηδήμπας, Ρέντζας, Βασιλούδης (46′ Ρώσση), Μπουλούλης, Σαντάνα (76′ λ.τρ. Tσιντώνης), Κυνηγόπουλος (76′ Μάλτσι), Νίλι (82′ Kωστανάσιος), Μουνιέ (62′ Μασιέλ), Λουκίνας.

 

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35