social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης: «Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας με την ΠΑΕ»

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης: «Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας με την ΠΑΕ»

Ανακοίνωση – απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου εξέδωσε σήμερα (25/11) ο Γυμναστικός Σύλλογος Απόλλων Σμύρνης, με σκοπό την ενημέρωση των φιλάθλων του για τις «άκαρπες» όλο το προηγούμενο διάστημα διαπραγματεύσεις με την ΠΑΕ. Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται, μάλιστα, σε συνέχεια της προ δύο ημερών δημόσιας τοποθέτησης του ερασιτέχνη, μέσω της οποίας διαψευδόταν κατηγορηματικά ότι έχει υπάρξει άρση του προς την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης παραχωρητηρίου του γηπέδου «Γεώργιος Καμάρας». Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ συνεδρίασε την Τετάρτη 23-11-2022 και ομόφωνα:

α)Εξέφρασε την ομόθυμη στήριξη του στις μέχρι τώρα ενέργειες του Προέδρου Παναγιώτη Καταβέλου όσον αφορά τους χειρισμούς του στο θέμα των συζητήσεων του Συλλόγου με την Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ σχετικά με την παραχώρηση της χρήσης του γηπέδου.

β)Επανέλαβε την πάγια θέση και επιθυμία του η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ να αγωνίζεται στην ιστορική της έδρα, στη Ριζούπολη, διότι αυτό απαιτεί το συμφέρον της ομάδας και προς αυτήν την κατεύθυνση κάνει ο,τι μπορεί. Πληροφορεί, κάθε Απολλωνιστή, κάθε φίλαθλο ότι η ΠΑΕ απειλεί συνεχώς τον Γυμναστικό Σύλλογο και τα μέλη του Δ.Σ. με εξώδικα για να πληρώσουν 120.000 €, ότι είναι υπέγγυοι για ποσό 2.000.000€ και σήμερα με αγωγή της ζητά 240.120€ από κάθε μέλος του Δ.Σ. Ο Γ.Σ. κατέβαλε κάθε προσπάθεια και έκανε υποχωρήσεις για την επίτευξη συμφωνίας. Γι' αυτό, πλην των συζητήσεων του τέλους Σεπτεμβρίου 2022, οπότε και είχε επέλθει μία κατ' αρχήν συμφωνία των οικονομικών όρων για τις δαπάνες χρήσης, συνεχίστηκαν αυτές και επήλθε οριστική (προφορική) συμφωνία στο τέλος Οκτωβρίου 2022 μεταξύ των εκπροσώπων της ΠΑΕ (κ.κ. Βασ. Γκαγκάτση και Νικ. Τσάλα) και του Γυμναστικού Συλλόγου (κ.κ. Παναγιώτη Καταβέλου, Προέδρου και του Αριστοτ. Φόρτωμα δικηγόρου) στους οικονομικούς όρους για τις δαπάνες χρήσης του κάθε επισήμου και φιλικού αγώνα και προπόνησης, καθώς και για τους αναγκαίους χώρους διεξαγωγής των (που ήδη και είχαν παραχωρηθεί γι’ αυτό). Ουδεμία αντίρρηση υπήρξε και για τα νόμιμα ποσοστά 15% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων του κάθε αγώνα (νόμιμο ποσοστό για το δικαίωμα παραχώρησης χρήσης) και επί των διαφημίσεων και αποφασίστηκε η υπογραφή της συμφωνίας αυτής. Στις 2 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12.30 προσήλθε στα γραφεία του συλλόγου ο Διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ κ. Παναγιώτης Ιωάννου (ενταλμένος για την υπογραφή της συμφωνίας), συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Ιωάννη Παξεβανάκη. Απεστάλη με email η συμφωνία στον δικηγόρο του μεγαλομετόχου και της ΠΑΕ, όμως ο μεγαλομέτοχος υπαναχώρησε αυτής όσον αφορά το 15% επί των διαφημίσεων μόνον για αυτές του Ομίλου ΒΕΝΕΤΗ ΑΒΕΕ των θυγατρικών εταιριών της και των συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών (προφανώς διότι το ποσό που θα κατεβάλλετο θα ήταν υψηλό). Ο Γ.Σ. προκειμένου να υπογραφεί η συμφωνία υποχώρησε στο νόμιμο ποσοστό του 15% για τις διαφημίσεις του Ομίλου Βενέτη κλπ και περιόρισε ως προς αυτές το δικαίωμά του για εφάπαξ ποσό 3.000 € καταβλητέο μέχρι 31/5/2023. Τελικά η ΠΑΕ υπαναχώρησε της συμφωνίας με εντολή του μεγαλομετόχου.
Αυτή η τακτική της ΠΑΕ, να πυροβολεί εκ του μακρόθεν με δικαστικές ενέργειες, δεν βοηθά και ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου. Ο Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ όλους αυτούς τους μήνες παρέμεινε και παραμένει φιλικός προς την ΠΑΕ και απόδειξη τούτου αποτελεί η πρόταση του για τη χρήση του γηπέδου με πολύ χαμηλότερες οικονομικές απαιτήσεις από τα 5 προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή ενώ η χρήση κόστιζε (απολογιστικά) στην ΠΑΕ 110.000 ευρώ σε ετήσια βάση, η τωρινή μας πρόταση είναι υποπολλαπλάσια. Την παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια. Αλλά το θέμα δεν είναι οικονομικό. Επιδιώκεται τους τελευταίους μήνες κάτι σκοτεινό και άνομο. Στόχος είναι η διάλυση και ο αφανισμός του Γ.Σ. Θυμίζουμε όμως σε όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν ότι ο Γ.Σ. ιδρύθηκε το 1891, επέζησε της καταστροφής της Σμύρνης, στήθηκε από το μηδέν στην Αθήνα το 1922 και μετά τον ολέθριο Β' παγκόσμιο πόλεμο έχτισε το γήπεδο του στη Ριζούπολη. Τώρα δεν θα πτοηθεί από ανόητες επιθέσεις . Στο όνομα των 1.000 αθλητών του, των χιλιάδων μελών των οικογενειών τους, της ιστορίας και της αγάπης των φιλάθλων θα είμαστε εδώ και τα επόμενα πολλά χρόνια για να προσφέρουμε στους νέους και στη πόλη.

γ)Για τον σκοπό και μόνο της πλήρους ενημέρωσης των φιλάθλων μας- υπενθυμίζει και καταθέτει δημόσια τους οικονομικούς όρους, που συμφωνήθηκαν προφορικά και από τα δύο μέρη, πλην όμως δεν υπογράφηκαν με υπαιτιότητα της ΠΑΕ, δηλαδή την τελική επίσημη πρόταση του Συλλόγου, προς αυτήν, για τη χρήση των χώρων του γηπέδου μέχρι
31/5/2023, και, η οποία έχει περιληπτικά ως εξής:
Η Π.Α.Ε. να καταβάλλει:
- Για κάθε επίσημο αγώνα, συμπεριλαμβανομένης μιας προπόνησης την εβδομάδα, ποσό         1.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ για παντοειδή έξοδα.
- Για κάθε φιλικό αγώνα ποσό 650 ευρώ συν ΦΠΑ πλέον καθαριότητα.
- Ποσό 300 ευρώ ανά ώρα σε περίπτωση χρήσης των προβολέων.
- Ποσοστό 15% επί των ακαθάριστων εισπράξεων κάθε επίσημου αγώνα
  και 10% για δικαιώματα επί του σήματος.
- Το νόμιμο ποσοστό 15% επί των εισπράξεων όλων των διαφημιστικών
πινακίδων εντός αγωνιστικού χώρου, καταβλητέο σε δύο δόσεις. Ειδικότερα δε για τις διαφημίσεις εταιρειών του Ομίλου ΒΕΝΕΤΗ ΑΒΕΕ, των θυγατρικών της εταιρειών και των συνεργαζομένων με αυτήν εταιρειών θα καταβληθεί εφάπαξ ποσό 3.000 € μέχρι 31/5/2023.
Σημειωτέων, για να μη θεωρηθεί ότι η πρόταση μας είναι υπερβολική, ο ΓΣ καταβάλλει 3.720 ευρώ το μήνα για την συντήρηση του χόρτου και 35.000 ευρώ το χρόνο για ρεύμα κλπ.

δ) Επιφυλάσσεται να προβεί σύντομα, με κάθε πρόσφορο τρόπο σε πλήρη και αναλυτική – λεπτομερειακή ενημέρωση των οπαδών και φίλων του ΑΠΟΛΛΩΝΑ καθώς και όλων των φιλάθλων επί της πορείας των διαπραγματεύσεων με την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ απαρχής μέχρι σήμερα».

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35