social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Τσιμπούκας: Στα λόγια μπορούμε να κάνουμε πολλά

Τσιμπούκας: Στα λόγια μπορούμε να κάνουμε πολλά

Για την παρουσία του στη Νίκη Βόλου, τη φετινή προετοιμασία, τον υγιή ανταγωνισμό στα ενδότερα της ομάδας μας και το φαινόμενο της πανδημίας μίλησε ο αμυντικός της ομάδας, Θωμάς Τσιμπούκας.


Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για την παρουσία του στο Βόλο και στη Νίκη τον τελευταίο χρόνο:
"Αρχικά, οφείλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω και τη φετινή αγωνιστική σεζόν στη Νίκη. Από πέρσι τον Ιανουάριο που είμαι εδώ, η διοίκηση, το τεχνικό τιμ και ο κόσμος της ομάδας με "αγκάλιασαν" από την πρώτη στιγμή, με καλωσόρισαν με τον ομορφότερο τρόπο, στην ομάδα και στην πόλη, σαν να ήμουν ένα ντόπιο παιδί. Είμαι εντυπωσιασμένος με τους οπαδούς μας, κάθε Κυριακή, εντός κι εκτός έδρας, ήταν κοντά μας, έχω αναπτύξει και διατηρώ μία πολύ όμορφη σχέση με πολλούς φιλάθλους της ομάδας της Νίκης. Παράλληλα, αξίζει να αναφέρω πως η πόλη του Βόλου είναι πολύ όμορφη κι ιδανική για έναν ποδοσφαιριστή. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ".
Για τις εντυπώσεις του από τη φετινή προετοιμασία στα κυανόλευκα:
"Ξεκινήσαμε προετοιμασία, περίπου στα μέσα Αυγούστου, ύστερα από μία μακρά αποχή 5-6 μηνών. Για έναν ποδοσφαιριστή, μία τέτοια διαδικασία είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς απείχαμε από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αργήσαμε να βρούμε ρυθμό, αλλά με τη βοήθεια του τεχνικού μας τιμ, τα καταφέραμε, ανακτήσαμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό και τη φυσική μας κατάσταση. Κάναμε πολύ δυνατά φιλικά, με ομάδες των παραπάνω κατηγοριών κι οι εμφανίσεις μας ήταν πάρα πολύ καλές, αλλά στα επίσημα παιχνίδια δε μετρά απλώς αυτό, μετράνε τα αποτελέσματα, οι τρεις βαθμοί. Ήταν ένα "μάθημα" για εμάς τα φιλικά, προκειμένου να μπούμε στις επίσημες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις με περισσότερη "δίψα" για διάκριση και με μεγάλη συγκέντρωση, προκειμένου να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί".
Για το αν νιώθει έτοιμος να "ανταγωνιστεί" τους συμπαίκτες του στο κέντρο της άμυνας και να πάρει και φέτος τις ευκαιρίες που του αναλογούν αγωνιστικά:
"Ο υγιής ανταγωνισμός σε μία ομάδα, ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, είναι ο καλύτερος και ο πιο ωφέλιμος παράγοντας για κάθε αθλητή, καθώς η υπέρμετρη προσπάθεια, για να ξεχωρίσεις, μόνο καλύτερο μπορεί να σε κάνει. Φέτος, στην αμυντική μας γραμμή, πραγματοποιήθηκαν αρκετές προσθήκες ποιοτικών ποδοσφαιριστών, οι οποίες θα βοηθήσουν σ' αυτό που ανέφερα παραπάνω, πέρα από τη γενικότερη βελτίωση του συνόλου. Εγώ, προσωπικά, πιστεύω στον εαυτό μου, θα συνεχίσω να δουλεύω με σκυμμένο το κεφάλι και προσήλωση στο στόχο μου και πιστεύω πως θα μου δοθούν ευκαιρίες. Γενικά, όλη αυτή η διαδικασία θα κάνει καλό σε όλους τους ποδοσφαιριστές ανεξαιρέτως. Παραδείγματος χάρη, μιλώντας ξανά για τον εαυτό μου, όντας ένας από τους νεαρότερους σε ηλικία, στη δική μου θέση, όταν βλέπω τους μεγαλύτερους να προσπαθούν στην προπόνηση και στα φιλικά, πάντα έχω στο μυαλό μου να τους ξεπεράσω, προσπαθώντας όσο περισσότερο μπορώ κι εγώ. Είναι "ευλογία" για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά να ανήκει σε μία ομάδα που το ρόστερ της είναι γεμάτο και θα "παλέψει" θεμιτά για τη θέση του".
Για τη δεύτερη καραντίνα, ελέω πανδημίας, σε μικρό χρονικό διάστημα, και πώς εκείνη επηρέασε την ομάδα, αλλά κι εκείνον προσωπικά:
"Αδιαμφισβήτητα, επηρεαστήκαμε σε αγωνιστικό επίπεδο. Κατά τις τελευταίες εβδομάδες της προετοιμασίας μας βρίσκαμε τον ρυθμό μας, ύστερα από αρκετό καιρό, και τώρα, ουσιαστικά κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Έχουμε να αγωνιστούμε σε επίσημο παιχνίδι περίπου δέκα μήνες, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Βέβαια, σε αυτό το πλαίσιο, ο προπονητής μας και οι βοηθοί του προσπαθούν να μας βοηθήσουν, υποδεικνύοντάς μας συνεχώς ειδικά προγράμματα ατομικής εκγύμνασης, τα οποία εκτελούμε σε καθημερινή βάση, προκειμένου να μπορέσουμε να διατηρηθούμε σε ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και να επιστρέψουμε στις προπονήσεις όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Σε κοινωνικό επίπεδο, είμαι ένα παιδί που έφυγα από το σπίτι μου σε πολύ μικρή ηλικία και αυτός ο "εγκλεισμός" στον προσωπικό μου χώρο, με φέρνει πιο κοντά με τους δικούς μου ανθρώπους. Αυτό προτιμώ και προτείνω, στο πλαίσιο αυτού, σε όλους να διαχειριστούν την παρούσα κατάσταση με τον τρόπο που τους αρέσει, για να περάσει και πιο εύκολα".
Για το αν έχει σκεφτεί τον εαυτό του για πολλά χρόνια στη Νίκη κι αν έχει κάποιο όνειρο σχετικά με την παρουσία του εδώ:
"Με πολλή δουλειά και χαμηλά το κεφάλι, όλα θα έρθουν. Στα λόγια, μπορούμε πολλά να κάνουμε, προτιμώ οι επιδιώξεις μου να αποτυπωθούν στο γήπεδο, μέσω της δουλειάς μου".
Τέλος, ο Θωμάς έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της Νίκης:
"Αρχικά, θα ήθελα να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση σε όσους νοσούν από κορωνοϊό, να το ξεπεράσουν γρήγορα και να επιστρέψουν δυνατοί και υγιείς στις οικογένειές τους. Να μη χάνουμε την πίστη και την αισιοδοξία μας, το 2021 να επιστρέψουμε όλοι μαζί, ποδοσφαιριστές και κόσμος, στα γήπεδα υγιείς, που είναι και το πιο σημαντικό".


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35