social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Τσιώλης: Οικογένειά μου η Νίκη

Τσιώλης: Οικογένειά μου η Νίκη

Για την τριετή θητεία του στη Νίκη Βόλου, τη φετινή προετοιμασία και το ρόστερ, τη σχέση του με τον Στάικο Βεργέτη και το καταπληκτικό του τέρμα στην περσινή νίκη της ομάδας μας, κόντρα στον Ολυμπιακό, μίλησε ο ποδοσφαιριστής, Αποστόλης Τσιώλης.


Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για τα σχεδόν τρία χρόνια που αγωνίζεται με τα κυανόλευκα:
"Ύστερα από ένα τέτοιο μεγάλο χρονικό διάστημα στη Νίκη, είναι λογικό να έχω αναπτύξει συναισθήματα γι' αυτήν την ομάδα, να έχω "δεθεί" μαζί της και να τη θεωρώ οικογένειά μου. Φέτος το καλοκαίρι ήθελα, χωρίς δεύτερη σκέψη, να ανανεώσω τη συνεργασία μου με την ομάδα κι αμέσως αποδέχτηκα την πρότασή της. Θυμάμαι ακόμα, με αρκετό ενθουσιασμό, τη μέρα της μεταγραφής μου στην ομάδα, τον πρώτο μου αγώνα ως ποδοσφαιριστής της Νίκης.
Πέρσι, ήταν μία διαφορετική χρονιά, σε σχέση με την πρώτη μου εδώ. Φτάσαμε σε ένα αμιγώς επαγγελματικό επίπεδο, με τη συμμετοχή μας στη Football League, με εξαιρετική δουλειά, θεωρώ, και από την πλευρά μας, αλλά και από τη διοίκηση. Σίγουρα, δεν ξεκίνησε, όπως περιμέναμε. Πιστεύαμε πολύ στις δυνατότητές μας, αλλά η ψυχολογία μας, ελέω των πρώτων αρνητικών αποτελεσμάτων, δεν ήταν καλή. Από την έλευση του κ. Βεργέτη κι έπειτα, όμως, πιστεύω πως βελτιωθήκαμε πολύ αγωνιστικά, πήραμε αποτελέσματα και ανακτήσαμε την καλή μας ψυχολογία. Για μένα, η χρονιά πέρσι ήταν πετυχημένη και πιστεύω ακράδαντα πως, αν ολοκληρωνόταν το πρωτάθλημα, θα κερδίζαμε την απευθείας άνοδο και φέτος θα ήμασταν στη Superleague 2".
Για τη σχέση του με τον Στάικο Βεργέτη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και πριν τη συνύπαρξή τους στο Βόλο και την ομάδα μας, στον Αστέρα Τρίπολης:
"Πήρα μεταγραφή στον Αστέρα Τρίπολης στα 15 μου, ύστερα από λίγο καιρό υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο, αγωνιζόμουν στις "μικρές" ηλικιακά ομάδες των Αρκάδων και κάποιες φορές, μαζί με μερικά ακόμα παιδιά, συμμετείχα στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Από την τότε συνεργασία μας, δεν μπόρεσα να έχω ολοκληρωμένη άποψη για τον coach, καθώς δεν είχαμε ιδιαίτερα μεγάλη αλληλεπίδραση, ως νεαρότερος. Το μόνο που καταλάβα αμέσως, ήταν πως επρόκειτο για έναν προπονητή που του άρεσε πολύ η δουλειά, το επίπεδο των προπονήσεών του ήταν υψηλότατο, θυμάμαι πως, αμέσως μετά από τις προπονήσεις εκείνες, πήγαινα αμέσως σπίτι για ύπνο, ήταν πολύ δυνατές, ιδιαίτερα οφέλιμες για εμάς. Όταν ήρθε στη Νίκη, με θυμήθηκε αμέσως. Μέσω της στενής συνεργασίας μας, πέρσι και φέτος, κατάφερα να έχω σφαιρική άποψη για εκείνον κι είναι η καλύτερη. Είναι τιμή μου που είμαι ποδοσφαιριστής του".
Για τη στελέχωση του φετινού ρόστερ και την προετοιμασία
"Η προσωπική μου άποψη είναι πως το έμψυχο δυναμικό μας απαρτίζεται από πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, κανένας δεν υστερεί αγωνιστικά, είτε από τους "παλιούς", είτε από τις μεταγραφές. Επίσης, κρίνεται ως πολύ σημαντικό το γεγονός πως όλα τα νέα παιδιά, ακόμα κι οι ξένοι, φαίνεται πως προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα, σε κοινωνικό επίπεδο. Βέβαια, βοήθησαν σε αυτό πολύ οι ξένοι που βρίσκονται από πέρσι εδώ, με τους οποίους μιλάνε την ίδια γλώσσα. Αλλά και εμείς, οι Έλληνες, έχουμε φροντίσει, για αυτά τα παιδιά, να μάθουν την πόλη, να πάμε για έναν καφέ, μία βόλτα, πριν την καραντίνα, βέβαια. Οι σχέσεις, μεταξύ μας, μηδενός εξαιρουμένου, είναι άψογες.
Η προετοιμασία μας κύλησε ομαλά, μας κούρασε, όμως, αρκετά όλη αυτή η αβεβαιότητα που επικρατούσε, όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος. Δεν επηρεαστήκαμε ιδιαίτερα, όμως, προσπαθούσαμε κάθε μέρα να βρισκόμαστε στο επιθυμητό επίπεδο, δουλέψαμε σκληρά κι όλα πήγαν, όπως έπρεπε. Γενικά, είμαι αισιόδοξος άνθρωπος στη ζωή μου και πιστεύω πως, αν με το καλό επιστρέψουμε στα γήπεδα, μπορούμε να πετύχουμε τους αγωνιστικούς στόχους που έχουμε θέσει".
Για την παρουσία της ομάδας στα φιλικά παιχνίδια:
"Τα φιλικά παιχνίδια, κατά κανόνα, στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα, γίνονται, προκειμένου μία ομάδα να τεστάρει τις δυνατότητές της και να δοκιμάσει πράγματα. Θεωρώ πως μας βοήθησαν πολύ, τα περισσότερα ήταν πολύ δυνατά, με ομάδες ανώτερης κατηγορίας. Κατά τη γνώμη μου, σταθήκαμε εξαιρετικά, φυσικά κάναμε και λάθη, τα οποία τα προσέχαμε κάθε εβδομάδα, τα αναλύαμε και δουλεύαμε πάνω σε αυτά. Τα αποτελέσματα δε μας προβλημάτισαν ποτέ, ήμασταν άπαντες σίγουροι πως θα ήμασταν αυτοί που έπρεπε, στα επίσημα παιχνίδια".
Για το γκολ του στην περσινή νίκη της ομάδας μας, κόντρα στον Ολυμπιακό, στη Νεάπολη:
"Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για την καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου, μέχρι στιγμής. Θυμάμαι ότι περίμενα πώς και πώς αυτό το παιχνίδι. Είχα αγωνιστεί σε ένα τέτοιο ντέρμπι και την περσινή αγωνιστική χρονιά, είχαμε χάσει τότε, αλλά μου άρεσε πολύ το κλίμα, όλη η ατμόσφαιρα κι είχα πει πως, την επόμενη φορά που θα παίξω σε μία τέτοια αναμέτρηση, θέλω να κερδίσω. Ήταν, αν θυμάμαι καλά, η δεύτερη εβδομάδα του κ. Βεργέτη εδώ, μαζί μας κι είχε ήδη αρχίσει να φαίνεται η αγωνιστική αλλαγή κι ανάκαμψή μας στις προπονήσεις και στον αγώνα στη Ρόδο, με τον Διαγόρα. Το πιστεύαμε όλοι οι ποδοσφαιριστές πολύ ότι θα πάρουμε αυτό το ντέρμπι. Εγώ, προσωπικά, ήμουν σίγουρος πως θα κερδίζαμε.
Στη φάση του γκολ, είδα τον Κρουθ να περνά μπροστά μου και κινήθηκα πίσω του. Άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, ύστερα από την πάσα του Καπού, και έφτασε στα πόδια μου. Στην κίνησή μου, η κλειστή γωνία της εστίας του Ολυμπιακού ήταν το μοναδικό σημείο που έβλεπα, καθώς ο αμυντικός των αντιπάλων βρισκόταν στα αριστερά μου. Είπα μέσα μου "σούταρε όσο πιο δυνατά μπορείς", το έκανα και πέτυχα το γκολ. Από 'κει και πέρα, δε θυμάμαι πολλά πράγματα, για μερικά δευτερόλεπτα, είχα "θολώσει" ολόκληρος".
Τέλος, ο Αποστόλης έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της Νίκης:
"Αρχικά, στο πλαίσιο της πανδημίας, θέλω να πω σε όλον τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του, να παραμείνει ασφαλής, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωσή της, όσο το δυνατόν πιο δραστικά. Από 'κει και πέρα, εύχομαι να επιστρέψουμε στο γήπεδο σύντομα, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να συμμετέχουμε στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις μας, δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων μας, για να πετύχουμε τους στόχους μας".


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35