social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Γ' Εθνική - Θέμα: Αλλάζουν χρόνο από την κορυφή

Γ' Εθνική - Θέμα: Αλλάζουν χρόνο από την κορυφή

Ένα αγωνιστικό δίμηνο (και αυτό... σκάρτο) έχουμε διανύσει στη φετινή Γ' Εθνική.

Μόλις και μετά βίας είχαν προλάβει οι ποδοσφαιριστές να ιδρώσουν για τις ανάγκες της Κατηγορίας, η οποία βρέθηκε στην αφετηρία το σαββατοκύριακο 23 και 24 Οκτωβρίου. Εν τούτοις, σε αυτό το σύντομο πρωτάθλημα, με το μικρό μήκος και τον μεγάλο ανταγωνισμό, τα συμπεράσματα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ασφαλή, καθώς βρισκόμαστε λίγο πριν τα μισά της διαδρομής.

Δοθείσης της ευκαιρίας από τη διακοπή, οι προπονητές των ομάδων που οδηγούν την κούρσα στους επτά ομίλους (Πανδραμαϊκός, Μακεδονικός, Ηρακλής Λάρισας, Τηλυκράτης Λευκάδας, Ηλιούπολη, Πανελευσινιακός, ΑΟΑΝ) μοιράζονται κάποιες σκέψεις εν είδει απολογισμού, αλλά και τις εκτιμήσεις τους για τη συνέχεια της σεζόν.

 

1ος ΟΜΙΛΟΣ - ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ

Καζεπίδης: Μπορούμε και θα το κυνηγήσουμε!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την πρώτη σεζόν στην Κατηγορία μετά την επάνοδό του είδε την προσπάθεια να μένει ανολοκλήρωτη ελέω κορονοϊού. Από την πέμπτη θέση εκείνης της σεζόν βρέθηκε να τερματίζει στην τέταρτη της περσινής, που κρίθηκε σε έναν γύρο. Φέτος, ο Πανδραμαϊκός δείχνει έτοιμος να υποστηρίξει έναν μεγαλεπήβολο στόχο, κάτι που αποτυπώθηκε και στα λόγια του Μπάμπη Καζεπίδη. Άλλωστε, μετά από εννέα αγωνιστικές βρίσκεται στην κορυφή του 1ου ομίλου, σε μία -ευνοϊκή για εκείνον- τριπλή ισοβαθμία με Αγροτικό Αστέρα και Άρη Αβάτου. «Μετά από δύο χρόνια σε αυτή την κατηγορία, έχουμε ωριμάσει πλέον σαν ομάδα. Έτσι, είπαμε φέτος να προσπαθήσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Μέχρι τώρα, η πορεία μας δείχνει ότι είμαστε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί. Βλέποντας και τους υπόλοιπους αντιπάλους, θεωρούμε ότι μπορούμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα! Το σίγουρο είναι ότι δεν θα κάνουμε πίσω, από τη στιγμή που έχουμε φτάσει ως εδώ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να κυνηγήσουμε την άνοδο» σχολίασε χαρακτηριστικά ο 45χρονος προπονητής και πρόσθεσε σχετικά με το πρωτάθλημα: «Θεωρώ ότι πρόκειται για έναν πάρα πολύ αμφίρροπο, ανταγωνιστικό και δύσκολο όμιλο. Αποτελείται από πολύ καλές ομάδες, που έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Όλες οι ομάδες είναι εμφανώς ενισχυμένες, καθώς πήραν παίκτες από τη Football League. Μην ξεχνάμε ότι δεν ανέβηκαν ομάδες από το τοπικό, που συχνά είναι πιο αδύναμες. Επίσης, πέφτουν πάρα πολλές ομάδες και αυτό κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό τον όμιλο. Θεωρώ ότι για την πρώτη θέση θα παλέψουμε οι ομάδες που είμαστε ήδη ψηλά, μαζί με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και τον Εθνικό Σοχού».

Στον επίλογό του, ο Μπ. Καζεπίδης ευχήθηκε «καλές γιoρτές, καλή χρονιά σε όλους, με υγεία που -ειδικά αυτή την εποχή- είναι τόσο σημαντική για την κοινωνία μας».

 

2ος ΟΜΙΛΟΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ

Αμανατίδης: Σωστές κινήσεις, πολλή δουλειά

Giorgos_Amanatidis.jpg

Κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί στον όμιλό του, ποτέ όμως μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Ίσως, φέτος, να είναι η... χρονιά του, του Μακεδονικού, που από το καλοκαίρι έχει εμπιστευτεί το «τιμόνι» του ποδοσφαιρικού τμήματος στον περσινό πρωταθλητή με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Γιώργο Αμανατίδη. Ήταν, άλλωστε, και για εκείνον μία βασική προϋπόθεση, προκειμένου να αναλάμβανε τα ηνία των πράσινων, που έπειτα από εννέα αγωνιστικές προπορεύονται στον 2ο όμιλο, έχοντας διαφορά δύο βαθμών από τον δεύτερο Εδεσσαϊκό. «Είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι από τη διοίκηση, με την οποία συζητήσαμε, συμφωνήσαμε και θέσαμε τους στόχους. Ήταν προϋπόθεση για μένα να σχεδιαζόταν μία ομάδα που θα πήγαινε για πρωτάθλημα, ώστε να αναλάμβανα. Υπάρχει καλή συνεργασία μεταξή διοίκησης, προπονητικού επιτελείου και ποδοσφαιριστών. Έγιναν σωστές κινήσεις και, μέσα από πολλή δουλειά, θεωρώ ότι δίκαια βρισκόμαστε πρώτοι αυτή τη στιγμή» σχολίασε αρχικά και συνέχισε μετά από σχετική ερώτηση: «Είναι ένα δύσκολος όμιλος, γιατί κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητές του. Δεν υπάρχει εύκολο ματς σε καμία περίπτωση! Κάθε Κυριακή θα πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι στον στόχο. Είναι πιο δύσκολο το πρωτάθλημα από ό,τι ήταν πέρσι και είναι λογικό γιατί έχουν φύγει οι πιο αδύναμες ομάδες. Είναι σίγουρα και πιο ελκυστικό. Θεωρώ ότι μαζί με την ΑΕΠ Κοζάνης, την Κοζάνη και τον Εδεσσαϊκό θα πάμε μέχρι τέλους! Υπάρχει, όμως, και η ευχάριστη έκπληξη, τα Τρίκαλα Ημαθίας, που επίσης μπορούν να διεκδικήσουν γιατί είναι κοντά».

Τέλος, ο Γ. Αμανατίδης έστειλε την ευχή του για το 2022: «Μακάρι να έχουμε όλοι μία καλή χρονιά, να μπει καλά ο νέος χρόνος και πάνω απ' όλα να έχουμε την υγεία μας, γιατί όλα αυτά που ζούμε μας ανησυχούν, πάνω από όλ να έχουμε την υγεία μας».

 

3ος ΟΜΙΛΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Χατζηλιάδης: Τίποτα δεν έχει έρθει τυχαία!

Christos_Xatziliadis.jpg

Απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, αλλά με τη διαφορά από τον δεύτερο ΑΟ Υπάτου στην ελάχιστη τιμή της. Ο Ηρακλής Λάρισας αποδεικνύει και φέτος τη δυναμική του, πραγματοποιώντας στις πρώτες εννέα αγωνιστικής μία θετικότατη, αλλά κυρίως αήττητη πορεία. Ίσως το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι στις τάξεις του υπάρχει ένα θαυμάσιο, οικογενειακό κλίμα, που επιτρέπει σε όλους να χαμογελούν, παρά τα βάσανα της καθημερινότητας! Ο Χρήστος Χατζηλιάδης εξηγεί πως τίποτα δεν έχει γίνει τυχαία, αλλά βασίζεται στη μεθοδική δουλειά όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα. «Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες, ορισμένες εκ των οποίων δεν τις γνωρίζαμε παικτικά. Αυτό ήταν κάτι που ανέβαζε κι άλλο τον βαθμό δυσκολίας του -ήδη δύσκολου- πρωταθλήματος. Ο όμιλος είναι πάρα πολύ δύσκολος, με ομάδες έμπειρες στην κατηγορία και με ποιοτικους παίκτες στα ρόστερ τους. Παρ' όλα αυτά, με την προσθήκη έμπειρων παικτών και με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό από την περσινή σεζόν, η ομάδα δείχνει ότι αντεπεξέρχεται και πετυχαίνει τον στόχο που είχαμε θέσει, δηλαδή να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ανταμείβονται με την εικόνα της βαθμολογίας» υπογραμμίζει ο νεαρός τεχνικός και προσθέτει: «Δεν είναι τίποτα τυχαίο στον Ηρακλή! Γίνεται μία σωστή δουλειά που ξεκινάει από τον πρόεδρο της ομάδας, τον κύριο Λάμπρο Ιωακείμ, και συνεχίζεται από τους συνεργάτες μας. Δουλεύουμε καθημερινά για να κατακτήσουμε τον στόχο μας, που είναι ο τερματισμός στις υψηλές θέσεις. Έχουμε ένα πολύ καλό, οικογενειακό κλίμα, δεν έχουμε τραυματισμούς και το χαιρόμαστε κάθε μέρα! Ευελπιστώ ότι με πολλή δουλειά, με στεμνότητα και ταπεινότητα, θα τα καταφέρουμε». Αναφορικά με το επίπεδο

Επ' αφορμή του ερχομού του νέου έτους, ο Χρ. Χατζηλιάδης ανέφερε: «Η ευχή μου είναι να βγούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα από αυτό που ζούμε, να μπορέσουμε να μπούμε στην καθημερινότητά μας και να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο και ό,τι άλλο μας αρέσει στη ζωή μας. Ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά και, με θετική σκέψη και ενέργεια, θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα και θα ολοκληρωθούν κανονικά».

 

4ος ΟΜΙΛΟΣ – ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ

Παντζιαράς: Μεγάλο το κίνητρό μας!

Andreas_Pantziaras.jpg

Το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό όνομα στον 4ο όμιλο είναι δίχως αμφιβολία η Παναχαϊκή. Είναι, ωστόσο, και ο Τηλυκράτης μία σημαντική ομάδα της Κατηγορίας, με έναν άνθρωπο στον πάγκο του που γνωρίζει καλά από νίκες και πρωταθλητισμό! Ο σύλλογος της Λευκάδας... κοιτάζει τον υπόλοιπο κόσμο από την υψηλότερη θέση της κατάταξης, όντας στο +3 από τους Πατρινούς μετά από δώδεκα αγωνιστικές, με τον Ανδρέα Παντζιαρά να σημειώνει πως στους κυανέρυθρους υπάρχουν οι προϋποθέσεις για το μεγάλο βήμα, αλλά και το ισχυρό κίνητρο που θα δώσει την ώθηση σε όσες περιπτώσεις χρειαστεί. «Έχουμε διανύσει περίπου τα μισά του πρωταθλήματος και μπορώ να πω ότι πλέον ο βαθμολογικός πίνακας αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Θεωρώ ότι εμείς, η Παναχαϊκή και ο Αχέρων Καναλακίου, άλλος με λιγότερες πιθανότητες και άλλος με περισσότερες, θα διεκδικήσουμε την πρωτιά. Είναι ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, στο οποίο θα υπάρξουν αρκετές απώλειες βαθμών και στον δεύτερο γύρο, ειδικά στον δικό μας όμιλο, όπου υποβιβάζονται πολλές ομάδες. Καμία ομάδα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, τουλάχιστον στο πρώτο μισό του δεύτερου γύρου» εκτίμησε ο 45χρονος προπονητής, για να αποκριθεί μετά από σχετική ερώτηση: «Δουλεύω πάρα πολλά χρόνια στην Κατηγορία, έχω τα περισσότερα παιχνίδια, ίσως και τις περισσότερες νίκες. Είναι το μεγάλο όνομα στην κατηγορία, αυτό όμως είναι και το μεγάλο μας κίνητρο, ώστε να την ξεπεράσουμε! Το θέμα είναι να αποδείξουμε στην πράξη ότι μπορούμε. Σίγουρα είναι μεγάλη ομάδα η Παναχαϊκή, υπάρχει σεβασμός, όμως δεν μας τρομάζει το όνομά της. Ο Τηλυκράτης είναι επίσης μία ομάδα με επιτυχίες στην Κατηγορία. Πριν από λίγα χρόνια έπαιξε με τον Ηρακλή και τον Βόλο για την άνοδο. Είναι υγιέστατη και οργανωμένη ομάδα, έχει δυναμική, επομένως έχει τα εχέγγυα και τα φόντα να κοντράρει την Παναχαϊκή μέχρι τέλους».

Λίγες ώρες πριν την αλλαγή του έτους, ο Α. Παντζιαράς ευχήθηκε «καλές γιορτές, με υγεία και καλή ψυχολογία στον κόσμο».

 

5ος ΟΜΙΛΟΣ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Χαντές: Έχουμε κομμάτια να βελτιώσουμε

Vaggelis_Chades.jpg

Η επέλασή της στο πρωτάθλημα, μετά την «ψυχρολουσία» της πρεμιέρας στη Μύκονο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα αντίπαλα δέη (Φωστήρας και Σαντορίνη) έχουν «σκοντάψει» ήδη αρκετές φορές, έχουν κάνει τους... βιαστικούς να χρίζουν την Ηλιούπολη ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 5ο όμιλο. Ο Βαγγέλης Χαντές σπεύδει να υπενθυμίσει το αυτονόητο, ενώ η ομάδα του είναι πράγματι πρωτοπόρος, αλλά με «συγκάτοικο» τον φιλόδοξο Φοίνικα Ν. Επιδαύρου. «Συνηθίζουμε στην Ελλάδα να ανεβάζουμε ή να κατεβάζουμε με ευκολία πράγματα και καταστάσεις. Μέχρι πριν από λίγο καιρό ήμασταν... υπερτιμημένοι, τώρα, επειδή είμαστε πρώτοι, γίναμε το απόλυτο φαβορί. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε συγκεντρωμένοι και κατασταλλαγμένοι από την αρχή. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε τις δυνατότητές μας, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, είμαστε ακόμα στα μισά του πρωταθλήματος, υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας» ξεκαθάρισε ο 40χρονος τεχνικός και συμπλήρωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την εικόνα μας, αλλά την ικανοποίηση που θέλουμε, θα την έχουμε μόνο όταν τελειώσει το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Έχουμε κομμάτια που πρέπει και μπορούμε να βελτιώσουμε. Εκεί ακριβώς στοχεύουμε να δουλέψουμε και στη διακοπή, για να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι με την επανέναρξη».

Στην ευχή του για τη νέα χρονιά, ο Β. Χαντές τόνισε: «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να περάσει όσο καλύτερα μπορεί αυτές τις γιορτινές μέρες, με υγεία πάνω απ' όλα. Μακάρι πάρα πολύ γρήγορα να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και να ασχολούμαστε με αυτά που έχουν αξία στη ζωή μας και όχι με αυτά που περνάμε τα τελευταία χρόνια λόγω covid».

 

6ος ΟΜΙΛΟΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

Σεροπιάν: Χτίζουμε σε γερή βάση ομάδα με υγεία

Mourat_Seropian.jpg

Ίσως το πρωτάθλημα με το περισσότερο ενδιαφέρον στις υψηλές του θέσεις, είναι αυτό του 6ου ομίλου. Με τον Αιολικό και τον Εθνικό να ακολουθούν, ο Πανελευσινιακός και η Προοδευτική ισορροπούν στην κορυφή, με τους «σταχυοφόρους» να υπερτερούν λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων. Η δουλειά που πραγματοποιεί από τη θέση του προπονητή ο Μουράτ Σεροπιάν δεν έχει ως αυτοσκοπό την άνοδο, αλλά στοχεύει στη δημιουργία μίας ομάδας πάνω σε γερή βάση που προϊόντος του χρόνου θα ζητάει πράγματα. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιό του με την ευκαιρία της διακοπής. «Πρόθεσή μας από την αρχή που ξεκινήσαμε, όταν να φτιάξουμε μία ομάδα με κεντρικό γνώμονα να είναι ανταγωνιστική. Από τη στιγμή που το έχουμε πετύχει αυτό, προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ομάδα, ούτως ώστε να διεκδικήσουμε όσο γίνεται περισσότερα πράγματα. Ωστόσο, δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος! Θέλουμε να πρωταγωνιστήσει η ομάδα, ώστε αργότερα να μπορέσει να τα καταφέρει. Στόχος μας είναι να επανέλθει ο Πανελευσινιακός σε ένα υψηλό επίπεδο και κάθε φορά να ζητάει κάτι παραπάνω. Να γίνει μία ομάδα δυνατή και ανταγωνιστική, που θα έχει υγεία και συνέχεια» κατέθεσε ο 51χρονος προπονητής και συμπλήρωσε για τη μάχη που γίνεται: «Όπως και να έρθουν τα πράγματα, αυτές οι τέσσερις ομάδες (Πανελευσινιακός, Προοδευτική, Αιολικός, Εθνικός) θα παλέψουμε επί ίσοις όροις μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι μικρές και οι αποστάσεις δεν θα ανοίξουν. Θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί από τα μεταξύ μας παιχνίδια. Το καλό, πάντως, είναι ότι το χαιρόμαστε. Επειδή έιμαστε νέα ομάδα, δεν έχουμε άγχος».

Τέλος, ο Μ. Σεροπιάν ευχήθηκε «υγεία σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το κυριότερο, με τον κορονοϊό που έχει μπει στη ζωή μας».

 

7ος ΟΜΙΛΟΣ – ΑΟΑΝ

Σουργιάς: Δουλεύουμε σκληρά για να πάμε μέχρι τέλους!

Nikos_Sourgias.jpeg

Σε ίσο αριθμό αγώνων πιθανόν να ήταν ο ΠΑΟ Ρουφ η ομάδα που θα έκανε... ρεβεγιόν από την κορυφή του ομίλου. Η αναβολή, ωστόσο, του αγώνα της αθηναϊκής ομάδας με τον ΑΟ Πόρου επέτρεψε στον ΑΟΑΝ να μείνει μόνος στην πρώτη θέση, εξαργυρώνοντας την πολύ καλή παρουσία του και τη φετινή σεζόν. Ο Νίκος Σουργιάς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ευχαριστημένος από τα όσα πετυχαίνει η ομάδα του, με δουλειά που φέρει τη δική του σφραγίδα. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για αυτά που έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής. Το σημαντικό για εμάς είναι να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος στον δρόμο των επιτυχιών. Θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωθούμε και να διεκδικούμε νίκες ούτως ώστε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος να βρισκόμαστε ψηλά» επισήμανε αρχικά ο 34χρονος τεχνικός του Αγ. Νικολάου και πρόσθεσε σχετικά με το επίπεδο του ομίλου: «Έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ ανταγωνιστικό όμιλο, στον οποίο δίνουν άλλο κύρος με την παρουσία τους οι ομάδες της Αθήνας, κάτι που είχε λείψει από τις ομάδες της Κρήτης. Τόσο ο Πανιώνιος όσο και ο ΠΑΟ Ρουφ είναι δύο πολύ δυνατές ομάδες, γι' αυτό πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος». Όσο για το που θα κριθεί η μάχη, υποστήριξε: «Είναι ένα μικρό πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα λεπτομερειών, στο οποίο όλοι οι βαθμοί έχουν μεγάλη σημασία. Για εμάς εκκρεμεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟ Ρουφ που κλείνει τον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο γύρο έχουμε και τα δύο παιχνίδια (με Πανιώνιο και Ρουφ) στην έδρα μας. Σίγουρα θα παίξουν τη σημασία τους, αλλά δεν νομίζω ότι θα το κρίνουν κιόλας. Πιθανότατα να χαθούν βαθμοί και σε άλλα παιχνίδια, όπως άλλωστε έχει γίνει μέχρι τώρα».

Τέλος, ο Ν. Σουργιάς ευχήθηκε «καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο και να ευχαριστηθούμε πάλι ποδόσφαιρο».

 

(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ»)

 

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35