social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Απόφαση... μνημείο της ΕΠΟ: νικήτριες και οι δύο ομάδες του ίδιου αγώνα!

Απόφαση... μνημείο της ΕΠΟ: νικήτριες και οι δύο ομάδες του ίδιου αγώνα!

Ουκ ολίγα είναι τα αξιοπερίεργα που έχουν συμβεί ανά περιόδους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα, ωστόσο, η ΕΠΟ ξεπέρασε τον εαυτό της, παίρνοντας απόφαση «μνημείο» στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού!

Σε μία προσπάθειά της να επιλύσει τον έναν από τους δύο «γόρδιους δεσμούς», που συνιστούσε η διαμάχη των ΑΕ Λευκίμμης και Κοζάνης με τον Μακεδονικό στον 2ο όμιλο, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε αφενός, υπακούοντας στην απόφαση του CAS, να επιστρέψει στην ΑΕΛ τους βαθμούς που είχαν αφαιρεθεί από την Επιτροπή Εφέσεων και να την οδηγήσει έτσι σε παραμονή στην Κατηγορία (εις βάρος του Μ. Αλέξ. Τρικάλων Ημαθίας), αφετέρου να επικυρώσει την άνοδο του Μακεδονικού στη Super League 2! Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ο Μακεδονικός είχε προκριθεί στα μπαράζ με τους τρεις βαθμούς που είχε πάρει στα... χαρτιά από το παιχνίδι στη Λευκίμμη (με αποτέλεσμα να προσπεράσει στην κορυφή την Κοζάνη)! Με άλλα λόγια και σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής, από το ίδιο παιχνίδι παίρνουν από τρεις βαθμούς και οι δύο ομάδες που τέθηκαν αντιμέτωπες! Θα μπορούσε κανείς, για να υποστηρίξει τον παραλογισμό, να ισχυριστεί ότι η απόφαση ελήφθη σε εφαρμογή των αποφάσεων του CAS. Ωστόσο, στο πρόσφατο «διευκρινιστικό» έγγραφο που έστειλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην ΕΠΟ, μπορεί να μην διατάσσεται η τροποποίηση των ομάδων που πήραν μέρος στα μπαράζ, δεν διατάσσεται όμως ούτε και η διόρθωση της βαθμολογίας στον 2ο όμιλο...

Κατά τα άλλα, η Εκτελεστική Επιτροπή ενημέρωσε πως παραμένει σε εκκρεμότητα η υπόθεση του Αγροτικού Αστέρα, ο οποίος επίσης έχει πετύχει την άνοδό του στη Super League 2 μέσα από τα μπαράζ, όπως επίσης ότι σε προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα συζητηθεί το θέμα της Κοζάνης.

Αναλυτικά, το σχετικό ενημερωτικό κείμενο αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε σε εφαρμογή αποφάσεων του CAS: α. Με την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων επιστρέφονται στην ΑΕ Λευκίμη οι αφαιρεθέντες βαθμοί και κατά συνέπεια η ομάδα παραμένει στη Γ’ εθνική και υποβιβάζεται ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας ΑΟ. β. Επικυρώθηκε η βαθμολογία του ειδικού πρωταθλήματος για την άνοδο στη Super League2. Κατά συνέπεια στην επόμενη κατηγορία προβιβάζονται οι Παναχαϊκή Προοδευτική, Μακεδονικός (σε εκκρεμότητα παραμένει η υπόθεση του Αγροτικού Αστέρα). Σε προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα συζητηθεί το θέμα του ΑΟ Κοζάνης».

 


Σχετικά άρθρα

Η εκτελεστική επιτροπή συνεδριάζει με φόντο την Γ' Εθνική

Γιούχτας-Κοζάνη 2-1 [highlights]

Μπαράζ Πρωταθλητών: Τι ισχύει με το δικαίωμα ανόδου

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35