social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Το κοινωνικό πρόσωπο του ΓΣ Ηλιούπολης-Δωρεά στο κέντρο  «Ορίζοντες»

Το κοινωνικό πρόσωπο του ΓΣ Ηλιούπολης-Δωρεά στο κέντρο «Ορίζοντες»

Ο ΓΣ Ηλιούπολης δείχνοντας για ακόμη μια φορά το κοινωνικό του πρόσωπο προχώρησε σε ακόμη μια σημαντική κίνηση προσφέροντας στους πολίτες της πόλης μας σημαντική βοήθεια.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του ποδοσφαιρικού τμήματος συνοδεία του τεχνικού διευθυντή του συλλόγου, Τάσου Ρουσσάκη, βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο Κέντρο Ειδικές Εκπαίδευσης Παιδιών και Ενηλίκων με Αναπηρία “Ορίζοντες” και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους υπεύθυνους του κέντρου.

Αφού άκουσαν προσεκτικά τα λόγια των παιδιών και των υπεύθυνων προχώρησαν σε μια σημαντική κίνηση προσφέροντας μια δωρεά για τις ανάγκες του κέντρου, δείχνοντας με αυτό το τρόπο ότι ο σύλλογος μας βρίσκεται κοντά στους πολίτες της πόλης.

Όσον αφορά το κέντρο και όσους δεν το γνωρίζουν παρακάτω υπάρχουν πληροφορίες για τη λειτουργία του:

Το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών & Ενηλίκων με Αναπηρία (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες» είναι ένα Φιλανθρωπικό Σωματείο το οποίο έχει πιστοποιηθεί ως Φορέας παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας, μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΦΕΚ Αρ. φύλλου 4461/19.12.17 τεύχος Β΄).

Δημιουργήθηκε το 1997 από γονείς Ατόμων με Αναπηρία, επιστήμονες και ευαισθητοποιημένους πολίτες. Από τον Σεπτέμβριο του 2013, λειτουργεί ένα Kέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας δυναμικότητας 104 Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, το οποίο εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, την Περιφέρεια Αττικής και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης, όπου ο Φορέας έχει την έδρα του.

Έχοντας συμπληρώσει εικοσαετή πορεία αφοσίωσης και προσφοράς στον χώρο της Ειδικής Αγωγής προχώρησε το 2018, στην ίδρυση και λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ανοιχτοί Ορίζοντες-Μαίρη Βρεττού», ενώ έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την Ίδρυση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης με στόχο την εργασιακή ένταξη των ατόμων με Αναπηρία ως ισότιμα μέλη στο κοινωνικό σύνολο.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35