social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Φώναξε «παρών» ο Εθνικός και «τελείωσε» τον Αιολικό (4-1)

Φώναξε «παρών» ο Εθνικός και «τελείωσε» τον Αιολικό (4-1)

Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων, με την απομάκρυνση του Θ. Καλύβα από την τεχνική ηγεσία, δεν είχαν άμεσες βαθμολογικές συνέπειες για τον Εθνικό.

Στο παιχνίδι με τον Αιολικό για την 10η, εμβόλιμη αγωνιστική, η ομάδα του Πειραιά επικράτησε νωρίς το μεσημέρι στο γήπεδο Αγ. Αναργύρων με 4-1 και παρέμεινε στο -3 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Προοδευτική. Από την άλλη, έχασε αρκετό έδαφος ο νησιωτικός σύλλογος και, πλέον, δύσκολα θα μπορέσει να μπει με αξιώσεις στη μάχη του τίτλου.

Μόνο εύκολα δεν ήρθε, πάντως, η νίκη για τον Εθνικό, ο οποίος είχε σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ Μουζάκη, που επενέβη σωτήρια σε αρκετές περιπτώσεις. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να αποκτήσουν αριθμητικό πλεονέκτημα μόλις στο 3ο λεπτό, όταν τερματοφύλακας Ζαχαρής ανέκοψε αντικανονικά τον Παντελίδη, που ετοιμαζόταν να τον προσπεράσει, για να αντικρίσει απευθείας την κόκκινη κάρτα. Μάλιστα, πέντε λεπτά μετά προηγήθηκαν χάρη σε συρτό φάουλ του Ηλιόπουλου (1-0). Οι νησιώτες «απάντησαν» άμεσα και στην επόμενη φάση (9') έφεραν το ματς στα ίδια με κοντινό σουτ του Κονδύλη, μετά από απόκρουση του Μουζάκη. Οι Πειραιώτες ανέκτησαν το προβάδισμα στο 34ο λεπτό χάρη σε προβολή του Φερναντίνιο, με το 2-1 να διατηρείται μέχρι τα τελευταία λεπτά. Αφού πρώτα ο τερματοφύλακας του Εθνικού κράτησε το προβάδισμα σε προσπάθειες των Κουρούπη και Τακίδη, ακολούθησαν άλλα δύο γκολ σε αντεπιθέσεις, με τα οποία σφραγίστηκε το «τρίποντο» για τους γηπεδούχους. Ο Λύγκος με έξοχη προσωπική ενέργεια και υπέροχο τελείωμα έκανε το 3-0 στο 90ο λεπτό, ενώ ο Αποστόλου έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του με κοντινό σουτ μετά από κάθετη πάσα του Φερναντίνιο.

Διαιτητές: Φωκάς (Αχαΐας), Σούζας (Αιτωλοακαρνανίας)-Ζουλής (Αχαΐας)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Ντανιέλ Μπατίστα): Μουζάκης, Νταούλιας, Ζωγραφάκης, Νικολόπουλος, Παντελίδης, Ντάφλας, Φερναντίνιο, Αποστόλου, Σάμιος (88' Παπαγεωργίου), Διάκος (68' Κώστας), Ηλιόπουλος (68' Λύγκος)

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Θοδωρής Γιακαλής): Ζαχαρής, Αγριμάκης, Κουρούπης, Πάτας (86' Πρωτούλης), Τακίδης, Νικολάου, Γιουκαρής, Αποστολόπουλος (46' Γκέζος), Λαμπράκης (68' Μουζακίτης), Κονδύλης, Μουκίδης (7' Βρονταράς)

 

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35