social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ιστορική ημέρα για την Μικρασιατική

Ιστορική ημέρα για την Μικρασιατική

Ιστορική η σημερινή μέρα για τη Μικρασιατική καθως σαν σήμερα το 1924 η ομάδα της Χίου έδωσε το πρώτο της φιλικό παιχνίδι.

11 Μαρτίου 1924, Ημέρα Τρίτη.

Η Μικρασιατική παίζει το πρώτο της φιλικό παιχνίδι που σηματοδοτεί την έναρξη της μακροχρόνιας, συνεχούς και αδιάκοπης πορείας της, η οποία σήμερα φτάνει τα 97 χρόνια (διακοπή έγινε μόνο την περίοδο της κατοχής).  
Ο Γεώργιος Χλωρός και οι Μικρασιάτες ιδρύουν ένα ποδοσφαιρικό σωματείο και του δίνουν το όνομα «Μικρασιατική» για να μην ξεχάσουν ποτέ τις πατρογονικές τους εστίες, τις μικρασιάτικες πατρίδες τους, τις ρίζες τους, την ιστορία τους.
 
Στο πέρασμα των χρόνων έχουν υπηρετήσει την ομάδα αυτή εκατοντάδες άνθρωποι που την αγάπησαν, την διατήρησαν, αγωνίστηκαν να την δουν εκεί που της αξίζει.. στην κορυφή, χωρίς όμως να παραμερίσουν τις αξίες της, δρώντας πάντοτε με ποδοσφαιρικό ήθος.
 Πολλοί δεν είναι πλέον εν ζωή, αλλά ποτέ δεν τους λησμονούμε, γιατί έκαναν το καθήκον τους, διατήρησαν την ομάδα και κυρίως την ιδέα που υπάρχει πίσω από αυτήν και μας παρέδωσαν την σκυτάλη, το τιμόνι της , για να συνεχίσουμε το έργο τους και να αγωνιζόμαστε πάντοτε με γνώμονα το καλύτερο για εκείνη και την ιστορία που είναι «φορτωμένη».
Η «αρχή των πάντων» για εμάς, είναι εκείνος ο μακρινός φιλικός αγώνας, μία Τρίτη του 1924!! Χρόνια μας Πολλά λοιπόν! Χρόνια Πολλά στους δικούς μας Μικρασιάτες, στους παίκτες μας, στα μέλη μας που είναι πάντοτε στο πλευρό μας, είτε βρίσκονται στο νησί, είτε είναι κάπου μακριά, γιατί «Μία φορά Μίκρα, πάντα Μίκρα».
Αιωνία η μνήμη, στους προγόνους μας Μικρασιάτες, που ίδρυσαν, αγάπησαν, διατήρησαν την Μικρασιατική μας!!
 
97 Χρόνια Ποδοσφαιρικής Ιστορίας και Συνεχίζουμε!!

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35