social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Θέμα της εφημερίδας «ΦΩΣ» στον παράγοντα του Πανιώνιου, Κυριάκου Σκούρα

Θέμα της εφημερίδας «ΦΩΣ» στον παράγοντα του Πανιώνιου, Κυριάκου Σκούρα

Είναι Πανιώνιος, είναι δυνατός οικονομικά, Είναι όμως μυαλωμένος

Εφημερίδα ΦΩΣ-Θέμα: Θέμης Σινάνογλου

Δεν είναι άσχετος με τον χώρο και με τον Πανιώνιο. Βγήκε μπροστά στην πιο δύσκολη στιγμή, ο Κυ ριάκος Σκούρας. Σήμερα θα διαβάσετε ένα ρεπορτάζ από διαφορετικές πηγές στην ιστορική ομάδα της  Νέας Σμύρνης. Ξεκίνημα από τα χρέη που είναι πονεμένη ιστορία. Το 2014 μπήκε και ο Σκούρας στην Επιτροπή Σωτηρίας, τα χρέη ήταν 8 εκατ. ευρώ περίπου, από την εποχή όπου εγκατέλειψε ο Τσακίρης την ομάδα και μπήκε ο Τσάβαλος με τους άλλους, οι οποίοι βρήκαν πολλά χρέη. Από τότε ο Πανιώνιος ήταν να πέσει στη Γ' Εθνική.

Ο Ζαμάνης με τον Δάρα τότε φώναξαν και τον Σκούρα να σώσουν την ομάδα, να κάνουν μια προσπάθεια με νέα παιδιά, με χαμηλό μπάτζετ. Όντως βγήκαν 7-8 νέα παιδιά από τον Πανιώνιο που πήρανε μεταγραφή σε άλλες ομάδες , έγινε παραγωγή, υπήρχε στην αρχή χαμηλό μπάτζετ, ο Σκούρας ήταν δίπλα τους, αλλά επειδή είναι πετυχημένος επιχειρηματίας και έχει μεγάλη περιουσία φοβόταν πολύ με τις υπογραφές, δεν ήθελε να καταστραφεί για τον Πανιώνιο. Είπαν να βάλουν την ομάδα σε πτωχευτικό κανάλι με το άρθρο 106, να πληρώνανε σιγά σιγά την εφορία, χωρίς μεταγραφές άνω των 23 χρόνων λόγω περιορισμού από τον κανονισμό, αλλά δεν τηρήθηκαν αυτά.

Η δίψα για μεγαλύτερη διάκριση έκανε τους διοικούντες να παρασυρθούν. Ο Σκούρας ήταν αντίθετος, είχε άλλη νοοτροπία απο τραβήχτηκε λοιπόν. Ξεχείλωσε το πράγμα και ο Πανιώνιος χρεοκόπησε και είναι τώρα στη Γ' Εθνική και αυτό χάρη στην προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι που βγήκαν μπροστά, αλλιώς θα πήγαινε για το τοπικό ερασιτεχνικό...

Ο Σκούρας είναι ο αφανής ισχυρός άνδρας στη νέα διοίκηση. Δεν θέλει να κατακρίνει τον Δάρα και τον Ζαμάνη, καταστράφηκαν οικονομικά για τον Πανιώνιο... Η ομάδα, όμως, έφτασε στον πάτο και δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την πτώση στη Γ' Εθνική, να φτάσει στις στάχτες και να αναγεννηθεί μέσα από αυτές ο Πανιώνιος.

Φτιάχτηκε ένα τιμ που θα προσπαθήσει να σώσει τον Πανιώνιο από τα χειρότερα. Ο Κυριάκος Σκούρας, ο γιος του, ο Γιάννης Μανιάτης που είναι έμπειρος ως βετεράνος ποδοσφαιριστής και ο Κοταρίδης που είναι και αυτός επιχειρηματίας.

Ο Κυριάκος Σκούρας έχει τις μεγαλύτερες κατασκηνώσεις στην Ελλάδα, ένα ράντσο με αθλητικά κέντρα, έχουν πάει και οι ακαδημίες του Ολυμπιακού εκεί και ο πρόεδρος του... Φιλοξενεί 2.000 άτομα! Στο Σοφικό Κορινθίας.

Σε μία έκταση 500 στρεμμάτων! Αχανής έκταση. Το καλοκαίρι δουλεύουν οι κατασκηνώσεις, το ράντσο όμως δουλεύει όλο τον χρόνο! Με τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, εκ των οποίων τα δύο έχουν φυσικό χόρτο και το ένα πλαστικό. Και με κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Κάνουν τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, συν τις κατασκηνώσεις. Οι εγκαταστάσεις είναι ιδιόκτητες του Σκούρα. Τα 500 στρέμματα . Και έχει επίσης ένα από τα μεγαλύτερα εκτελωνιστικά γραφεία στην Ελλάδα, με 25 άτομα προσωπικό. Δεν μπορεί όμως να ρισκάρει την περιουσία του και να καταστραφεί με δεσμεύσεις περιουσίας για τα χρέη άλλων. Στον Πανιώνιο λένε ότι η πολιτεία πρέπει να το καταλάβει αυτό. Δεν είναι δίκαιο να δεσμεύεται μία ΑΕ με κατασχέσεις για τα χρέη άλλων. Υπάρχει νόμος από την ΕΠΟ ότι το 50% των χρεών προς ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές τα αναλαμβάνει η νέα ΠΑΕ όταν συ σταθεί, αλλά υπάρχει και νόμος του κράτους που αφορά τις ΑΕ πως ό,τι υπόλοιπο μείνει από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες , αν δεν τα πάρουν από την περιουσία τους γιατί αυτή δεν υφίσταται πλέον, να τα επωμιστεί η νέα AE.

Κάνουν ενέργειες στον Πανιώνιο ώστε να μην ισχύσει αυτό στα φορολογικά και στις ασφαλιστικές εισφορές. Αν δεν το καταλάβει η πολιτεία αυτό, λένε ότι δεν θα βρεθεί επενδυτής για τον Πανιώνιο, κανείς τρελός δεν θα αναλάβει 9 εκατομμύρια χρέη. Να πάρουν στα χέρια τους 9 εκατομμύρια ευρώ χρέη, χωρίς να φταίνε, δεν θα το κάνουν. Η ομάδα άρχισε εκπληκτικά το πρωτάθλημα στη Γ' Εθνική. Είχαν αποφασίσει να κάνουν την προσπάθεια στη Γ' Εθνική με την ομάδα Κ20 του Πανιωνίου και 2-3 προσθήκες. Η Κ20 του Πανιωνίου έβγαλε μάτια! Ο Πανιώνιος έκανε τρεις νίκες στα τρία ματς όσο πρόλαβε να παίξει. Έβαλε 4 γκολ στον Πανναξιακό, νίκησε και τον Χαραυγιακό, έκανε και διπλό στην Προοδευτική. Αν δεν υπήρχε καραντίνα, λένε ότι θα είχαν 4.000 κόσμο στο γήπεδο! Η Νέα Σμύρνη αγκάλιασε την προσπάθειά τους, έβγαλαν κάποιες κάρτες για την ενίσχυση του συλλόγου, η ανταπόκριση ήταν συγκινητική.

Αυτά ήταν "ψιλά" βέβαια, τα "χοντρά" τα βάζουν οι διοικούντες. Το σωματείο λειτουργεί λες και είναι στην Α' Εθνική.

Ο Σκούρας διεμήνυσε σε μάνατζερ ότι θα τους ξεφωνίσεις. Διότι με το που διαλύθηκε ο Πανιώνιος, ήρθαν ορισμένοι και έπεσαν πάνω στα παιδιά σαν τοκογλύφοι, σαν κο. ράκια στον πόλεμο όπως τους είπε... Η νέα διοίκηση είναι αυστηρή στο κομμάτι της δικαιοσύνης. Στην ομάδα θα παίζουν οι καλύτεροι, ούτε γνωριμίες μετράνε ούτε μέσον και σε αυτό εγγύηση είναι ο Γιάννης Μανιάτης που του έχουν εμπιστοσύνη , τον ακούν στη διοίκηση όλοι. Στην ομάδα υπάρχει πολύ καλό κλίμα, ανυπομονούν να αρχίσει πάλι το πρωτάθλημα. Ο Σκούρας είναι Νεοσμυρνιώτης, από 8 χρόνων μεγάλωσε στο γήπεδο. Από το Σοφικό Κορινθίας είναι η καταγωγή του. Τα παιδιά του γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Νέα Σμύρνη, είναι όλοι Πανιώνιοι. Ο πατέρας ήταν και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου. Η μάντρα του σχολείου του ήταν η μάντρα του γηπέδου του Πανιωνίου! Πώς να μη γίνει Πανιώνιος. Αγαπημένοι του παικτες ο Θανάσης Ιντζόγλου, καθώς και οι τρεις μεγάλοι που έβγαλε ο Πανιώνιος, ο Μαύρος, ο Αναστόπουλος και ο Σαραβάκος.

Ο Πανιώνιος πιο παλιά είχε βγάλει και τον Νεστορίδη. Έχουν παίξει και στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια παίκτες που έβγαλε ο Πανιώνιος. Ο Σάμαρης, ο Σιόβας, ο Μασούρας, ο Μανιάτης, στον Ολυμπιακοί αυτοί, ο Μαχαι ρας που είναι στην ΑΕΚ, ο Τζιόλης και ο Μάν. τζιος στον Παναθηναϊκό, ο Σπυρόπουλος στον Παναθηναϊκό, ο Μάκος στην ΑΕΚ, ο Κοντοές στην ΑΕΚ, ο Ανέστης στην ΑΕΚ, ο Αραβίδης στην ΑΕΚ, ο Κολοβός στον Ολυμπιακό, ο Μπα. κασέτας στην ΑΕΚ, ο Χατζηισαΐας στον ΠΑΟΚ, και δεν λέμε για πιο παλιά, όπως ο Βόκολος και ο Μαραγκός στον Παναθηναϊκό . Και μην ξεχνάμε τις σημαίες του Πανιωνίου, τον Δέδε, τον Χάιτα, τον Σκρέκη, τον Θεοφιλόπουλο , τον Μωραϊτέλη, παικταράδες, Αγαπημένη έκφραση του Σκούρα είναι -ο Πανιώνιος έχει την αγιαστούρα θεωρεί ότι έχει κάτι μαγικό η φανέλα του, όποιος φοράει αυτήν τη φανέλα προχωρεί. Είναι βαρύ brand name το όνομα Πανιώνιος. Για εκείνον είναι «η δεύτερη ομάδα που συμπαθούν όλοι οι Έλληνες»! Το όνειρό του είναι να δημιουργηθεί ένα σωματείο υγιές, με αυτοδιαχείριση στα οικονομικά, όχι με παραμύθια, να ανέβει κατηγορίες και να φτιάξει ο Πανιώνιος ένα αθλητικό κέντρο που να ανήκει στον Ερασιτέχνη και να παραμείνει εκεί για οποιονδήποτε επενδυτή έρθει.

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35