social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Αιολικός: Δίνει τα χέρια με Πέτροβιτς!

Αιολικός: Δίνει τα χέρια με Πέτροβιτς!

Στην τελική ευθεία μπαίνει το ζήτημα του προπονητή στον Αιολικό, με τη διοίκηση του συλλόγου να ολοκληρώνει τις επαφές της, καταλήγοντας στον εκλεκτό της για την τεχνική ηγεσία.

Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος Τζιμ Αντωνάκας είχε προχωρημένες συζητήσεις με τον Θεόφιλο Καλύβα, αλλά η περίπτωσή του «κόλλησε» στις επαγγελματικές υποχρεώσεις του πρώην προπονητή του Αιγάλεω και του Κερατσινίου σε επίπεδο ακαδημιών στην Αθήνα. Επαφή υπήρξε και μάλιστα σε ιδιαιτέρως καλό κλίμα με τον πρώην τεχνικό του Αιολικού, Απόστολο Στύλο, ωστόσο δεν βρέθηκε η χρυσή τομή για να επιστρέψει στη Λέσβο, όπου πέρυσι έφτασε με την ομάδα της Μυτιλήνης ως τα μπαράζ ανόδου προς τη Football League.

Από τις πληροφορίες του «SL» όμως, ένας άλλος πρώην «κυανόλευκος» φαντάζει ως ο επικρατέστερος αυτή τη στιγμή για την άκρη του πάγκου του Αιολικού. Ο λόγος για τον Σέρβο Βλάντιτσα Πέτροβιτς, που οι παλιότεροι θα τον θυμούνται σίγουρα από τη σεζόν 2001-02, όταν φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Μυτιλήνης, στη Γ' Εθνική, μαζί με τον Ιβάν Νεντέλκοβιτς. Ως ποδοσφαιριστής ο «Πέτρος» έκανε μεγάλη καριέρα στην πατρίδα του με την Όμπιλιτς, αγωνιζόμενος και στην Πορτογαλία με τη Νασιονάλ Μαδέιρα, πριν έρθει στην Ελλάδα για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και εν συνεχεία παίξει σε Αιολικό και Εθνικό.

Το «SL» επικοινώνησε με τον Βλάντιτσα Πέτροβιτς, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις επιβεβαίωσε τις επαφές με τη διοίκηση του Αιολικού: «Ναι, βρισκόμαστε σε συζητήσεις και μπορώ να πω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Χαίρομαι πολύ, που μου δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψω στη Μυτιλήνη. Έχω πολλούς φίλους στο νησί και πάντα στην καρδιά μου τον Αιολικό. Πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά.»

Ο 49χρονος προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του στους πάγκους στην Εθνική Σερβίας κάτω των 17 ετών (2006-08) και ακολούθως εργάστηκε σε Ζελέζνιτσαρ, Ραντνίσκι και Μέταλατς, πριν οδηγήσει σε διαδοχικές χρονιές τόσο την Μλάντοστ Λουκάνι (2013-14) όσο και την Μέταλατς (2014-15) στην άνοδο τους στη σερβική Super League. Στη συνέχεια εργάστηκε στην Ντρίνα Ζβόρνικ (2015-16) της βοσνιακής Super League και μετά ήρθε στην Ελλάδα για την ΑΕ Ηρακλείου, ενώ πρόπερσι ανέλαβε βοηθός προπονητή της ΑΕΛ στην ελληνική Σούπερ Λίγκα, στο πλευρό του Ηλία Φυντάνη. Τη σεζόν 2018-19 εργάστηκε στη Νόβι Πάζαρ της πατρίδας του. 

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια και ο Πέτροβιτς θα βρίσκεται άμεσα στην Ελλάδα, ώστε να πιάσει δουλειά εκμεταλλευόμενος τη διακοπή. Ο ίδιος έδειξε απόλυτα ενήμερος: «Ξέρω ότι υπάρχει διακοπή τώρα και ότι το επόμενο ματς είναι 12 Ιανουαρίου. Θα πρέπει να δουλέψουμε, εφόσον έρθω, όλο αυτό το διάστημα ακόμα και με διπλές προπονήσεις. Πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε μεταγραφικά, υπάρχει διάθεση. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι να παίζουμε με καρδιά.» 

πηγή: sportlesvos.gr


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35