social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Φαναρίτης: «Να συνεχιστεί το πρωτάθλημα μόνο εάν ολοκληρωθεί σωστά»

Φαναρίτης: «Να συνεχιστεί το πρωτάθλημα μόνο εάν ολοκληρωθεί σωστά»

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕ Μοσχάτου, ο κος Στέφανος Φαναρίτης.

Ο εκ των ισχυρών ανδρών του συλλόγου αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα αλλά και εν γένει στο ποδόσφαιρο μετά τη διακοπή ελέω Κορονοϊού, έκανε λόγο για τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει, μίλησε για την ανάγκη να τελειώσει το Πρωτάθλημα αλλά αυτό να γίνει σωστά και υπό σοβαρές προυποθέσεις και χωρίς εκπτώσεις ,αλλά και για το όραμα που υπηρετεί μαζί με τον κο Βασίλη Γκούμα για τον σύλλογο

Eρ: Έχει περάσει σχεδόν ενάμιση μήνας από τότε που υπήρξε η διακοπή. Η ΑΕ Μοσχάτου ήταν η πρώτη ομάδα που αντέδρασε. Πώς αντιμετωπίζει η διοίκηση αυτή την κατάσταση.

Απ: Πραγματικός αιώνας αυτή η διακοπή για εμάς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και μας τρώει το σαράκι του. Όμως αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Με τα μέτρα ευχολόγια και με αναγκαστικά χλιαρές αντιδράσεις από την πολιτεία που πρόταξε τα συμφέροντα κάποιων ολιγαρχών του ξενοδοχειακού κλάδου ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι γρήγορα θα φτάναμε στο σημείο μηδέν. Απλά κάποιοι “πιστέψαμε ” στην άποψη των ανεύθυνων υπεύθυνων που διακαώς διαβεβαίωναν ότι νέο λοκνταουν δεν αντέχει η οικονομία .

Εγώ προσωπικά το άκουσα τετ α τετ σε υπουργικό γραφείο φίλου πολιτικού (πρώτης γραμμής) τον Αύγουστο της προετοιμασίας όταν είχα τις μεγάλες αγωνίες…. Εμείς όπως πάντα αντιδράσαμε γρήγορα, κόντρα στην ανεπάρκεια των θεσμών… Κάναμε τις διαπιστώσεις μας και προτείναμε αυτά που θεωρούσαμε σωστά, πάντα με γνώμονα την προστασία του ύψιστο αγαθού της υγείας.

Απλά επισημαίνουμε ότι συμφωνούμε στα απαραίτητα μέτρα αλλά.όχι “αλα καρτ αντιμετώπιση” ανάλογα με το τι προτάσσει η δυνατότητα αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού η υπηρετώντας κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα. Εμείς σαν διοίκηση πιστεύουμε ότι όλα μπορούν να γίνουν αν υπάρχει βούληση και αν εκλείψει η υστεροβουλία και ο καιροσκοπισμός. Καταρχήν όλοι οι ερασιτέχνες παράγοντες δεν πρεσβεύουμε τα ίδια πράγματα, ούτε έχουμε την ίδια αφετηρία , ούτε τους ίδιους στόχους, ούτε τα ίδια μέσα , αλλά απλά ομαδοποιούμαστε κάτω από την ασημαντότητα της ταμπέλας του ερασιτέχνη.

Του δήθεν ερασιτέχνη που ονειρεύεται μεγαλεία που θα οδηγήσουν σε οικονομικούς πόρους… Ρομαντικός όποιος το πιστεύει καθώς δεν έχει για όλους το σύστημα. Η πανδημία ξεχώρισε τους ερασιτέχνες σε διάφορες κατηγορίες… στους βολεμένους που χωρίς κόπο χωρίς πολλές δαπάνες επιθυμούν να μην ξαναρχίσει ποτέ το πρωτάθλημα και του χρόνου βλέπουμε...

. Στους επιτυχημένους που αν μη τι άλλο κράτησαν την ομάδα στην κατηγορία…. στους ρομαντικούς που ονειρεύονται λουλούδια και στα κορόιδα που έριξαν τα πραγματάκια τους και βλέπουν το όνειρο να απομακρύνεται… Γιατί για όλα υπάρχουν λύσεις αλλά θαύματα κάνει μόνο ο Χριστούλης…κανείς άλλος. Εμείς σαν διοίκηση έχουμε άποψη, έχουμε σαφώς καταθέσει προτάσεις στην πολιτεία αλλά προτάσσουμε το κοινό συμφέρον για την δημόσια υγεία και συντασσόμαστε με επιφύλαξη βέβαια με τις αποφάσεις της πολιτείας. Εν κατακλείδι συνεχίσω τα πιστεύω μας σε μια πρόταση.

Ανοίξτε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό για να κρατηθούν κλειστές οι φυλακές… για να μην εκτονώνονται λανθασμένα οι δραστηριότητες των νέων. Η πολιτεία να καθορίσει αυστηρά πλαίσια και εβδομαδιαίο τεστ για τις ομάδες . Αναλαμβάνοντας και το κόστος. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε πρωταθλήματα με ασφάλεια. Αλλιώς δεν θα προλάβουμε και η φετινή χρονιά θα είναι ταφόπλακα για όλους. Εμείς έχουμε τους αθλητές μας με ατομικά προγράμματα εκγύμνασης και αναμένουμε οδηγίες . Να τονίσω ότι δεν πιπιλαμε δάκτυλο… ξέρουμε καλά ότι κάποιες ομάδες κόντρα στις κοινές λογικές … και με την σιωπηρή ανοχή φορέων…πχ δήμων κλπ κάνουν κανονικά προπονήσεις… κεκλεισμένων των θυρών… Και στην Αθήνα και στην επαρχία ευκολότερα… Γιατί ως γνωστόν οι νόμοι δεν είναι για όλους… Οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης… Πιάνουν τα μικρά έντομα… τα μεγάλα τον ιστό τον σκίζουν και δραπετεύουν…. Άρα κάποιοι την κατάλληλη στιγμή θα είναι πιο έτοιμοι από εμάς τους “νομοταγείς και αφελείς” όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν.

Ερ:Το κλίμα με τον Κορονοϊό μοιάζει περίεργο. Το μέλλον άγνωστο .Πως βλέπετε το μέλλον

Απ: Η κατάσταση με τον κορονοϊό μοιάζει ζοφερή. Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Ο σωσμός είναι η ανοσία του πληθυσμού. Η ελπίδα μας είναι στο εμβόλιο. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μπήκε στην ΜΕΘ πολύ πριν τον κορονοϊό.. Ο κορονοϊός δεν ήταν η εντατική του…. Ήταν η πρίζα που τραβήχτηκε και αποσύνδεσε το μηχάνημα της τεχνητής αναπνοής… Ας μην κοροϊδευόμαστε χρειάζεται βούληση και μέτρα… Και εξυγίανση… Τελικά μετά απο Χρόνια ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο κατάλαβα κάτι πολύ σοβαρό και κατέληξα σε ασφαλή συμπεράσματα… Δεν κατηγορούμε καμία παράγκα για τις δραστηριότητες της…. Απλά ερίζουμε για το ιδιοκτησιακό της καθεστώς… Αυτό μας νοιάζει… Να είμαστε οι νομείς της εξουσίας η έστω οι πρόσκαιροι διαχειριστές της … Εμείς είμαστε στην μέση μιας διαμάχης… που έμμεσα μας επηρεάζει σαφέστατα αλλά έχει άλλο υπόβαθρο. Η πολιτεία προσπαθεί να επιβληθεί στο ποδοσφαιρικό σύστημα της Ομοσπονδίας. Για λόγους που καταλαβαίνουν όλοι αλλά είναι επιζήμιο για τις ομάδες δεν προχωράνε μαζί η έστω παράλληλα αλλά εντελώς αντιδιαμετρικά προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Όμως θέλω να δώσω ένα μνμ προς πάσα κατεύθυνση και πολλαπλούς αποδέκτες… Όλοι παιδιά του ίδιου Θεού είμαστε.

Ερ. Και με ανακοινώσεις και με τοποθετήσεις είναι αλήθεια πως η ΑΕΜ αντέδρασε στον ορισμό των ομίλων που όπως και να το δει κανείς φαίνεται άδικος.Ποιο το σχόλιο σας

Απ: Η ανθρώπινη κρίση είναι εκείνη που κατά καιρούς προσπαθεί να δημιουργήσει τα δίκαια συστήματα. Οι “δίκαιοι” κανόνες φτιάχτηκαν από ανθρώπους και φυσικά η απονομή της δικαιοσύνης έχει στοιχεία τόσον αντικειμενικότητας αλλά και υποκειμενικότητας. Την συγκεκριμένη στιγμή που είχε νόημα καταθέσαμε την διαφωνία μας και την άποψή μας… Την ίδια ώρα που οι περισσότεροι για ευνόητους λόγους δεν ήθελαν κόντρες και σπάσιμο αυγών… Τώρα που υπάρχει μια διαμορφωμένη κατάσταση είναι ανοησία και αφροσύνη να ασχολείσαι κριτικάροντας κάτι που δεν αλλάζει. Εγώ σαν υστερόγραφο καταθέτω την άποψή ότι προσεχώς κάποια πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα. Εμπιστευόμαστε την διοργανώτρια και ευελπιστούμε ότι θέλοντας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων θα προστατεύσουν το προϊόν τους εξασφαλίζοντας ίδιες για όλους προϋποθέσεις και ισονομία

4) Η ομάδα στην αρχή της σεζόν έκανε πολύ σοβαρές μεταγραφές και γενικά η ομάδα έδειξε ότι έχει υψηλούς στόχους.Αγχωθηκατε από το κακό ξεκίνημα;

Ψηλώσαμε τον Πήχη φέτος

Απ: Με τον Βασίλη τον Γκούμα θελήσαμε να αλλάξουμε τα δεδομένα φέτος. Ψηλώσαμε τον πήχη πολύ. Φέραμε εξαιρετικούς παίκτες με σκοπό την δημιουργία μιας ομάδας που θα ήταν ικανή να πρωταγωνιστήσει. Διπλωματικές απαντήσεις του στυλ εμείς πάμε για το καλύτερο…Η να σωθούμε Παναγία μου και άλλα τινά δεν θα ακούσετε απο εμένα ποτέ… Εμείς στήσαμε μια ομάδα με στόχους…και σχέδια….και όνειρα…. Αλλά καμία φορά όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια και όνειρα ο Θεός γελά… Στην ζωή μου δεν έχω μάθει να χάνω τον έλεγχο και αγχώνομαι πάντα εποικοδομητικά…. Δεν ξεκινήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σίγουρα. Δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητές μας η συγκομιδή των βαθμών. Δεν αλλάζει αυτό όμως. Κοιτάμε μπροστά και ελπίζουμε ότι μπροστά είναι τα καλύτερα. Θεωρούμε ότι το πρωτάθλημα πρέπει να συνεχισθεί Αφού διασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις πρωτίστως εκείνες που δεν θα εκθέτουν σε κίνδυνο την υγεία των συμμετεχόντων αλλά και εν γένει της ισονομίας…. Θα εξηγήσω τι σημαίνει αυτό ο σύντομα…. Το πρωτάθλημα να πάει ως το τέλος… χωρίς εκπτώσεις… Χωρίς πειράματα του στυλ να γίνει το 50% των αγώνων…δλδ μισός γύρος… Αυτο θα είναι πλήγμα στην αξιοπιστία και θα τραυματίσει το προϊόν…. Θα είναι Ρώσικη ρουλέτα για μερικούς και θα αναδείξει το τυχαίο γεγονός σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων.Αλλιώς αν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε αξιοπιστία τότε ας μην γίνει ποτέ σε τελική ανάλυση.

Ερ: Ποιά η άποψη σας για το επίπεδο της κατηγορίας

Απ: Tο επίπεδο της κατηγορίας είναι απογοητευτικό… Για να μην πω τραγικό… Από την μια όμιλοι σαν τον δικό μας, Τσάμπιονς λίγκ ,και από την άλλη, όμιλοι ασθενείς με συμμετέχοντες που δεν μπορούν να σταθούν ούτε στην Δ Πειραιά (που δεν υπάρχει). Έτσι όμως ουσιαστικά δεν υπάρχει ανταγωνιστικότητα, και έχουν σαφέστατα προκαθορισμένους τους πρωταθλητές….

Ερ: Πως αντιμετωπίζετε το θέμα Κορονοϊός με την Πανδημία να έχει επηρεάσει όλη την κατάσταση της ζωής μας

Απ: Ο κορονοϊός άλλαξε τα δεδομένα. Η ζωή των ανθρώπων μπήκε σε άλλη διάσταση. Η διαβίωση στην καθημερινότητα τείνει να αντικατασταθεί με την λέξη επιβίωση. Τίποτε δεν είναι όπως το ξέραμε κάποτε φυσικά δεν είχαμε υποψιαστεί τέτοιες εξελίξεις. Όλοι μας ζούμε μια διαφορετική καθημερινότητα και μπροστά μας βρίσκονται σταδιακά αυξημένες οι αρνητικές επιπτώσεις. Η οικονομία νοσεί και μετρώντας ο καθένας τις προσωπικές του επιπτώσεις βιώνουμε την απόλυτη εσωστρέφεια προσπαθώντας να γλυτώσουμε από το αδηφάγο τέρας της κατάθλιψης . Η κοινωνία μας χρειάζεται στηρίγματα για να αντέξει και να ορθοποδήσει σύντομα….

Ερ: Ακούγονται πολλά για το μέλλον του Πρωταθλήματος.Η θέση της ΑΕ Μοσχάτου ποια είναι

Απ: Οπως είπα και προηγουμένως υπάρχει μια ασάφεια για το μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει, ούτε να προδικάζει, ούτε να κάνει εκτιμήσεις… Αν βελτιωθεί η κατάσταση τότε δειλά θα πρέπει με όρους σοβαρότητα, και φυσικά προϋποθέσεις να ξεκινήσουμε. Με ευθύνη και προφυλάξεις αλλιώς το 3ο κύμα θα επέλθει καταστροφικό και χειρότερο όλων. Η θέση μας επανειλημμένα εκπεφρασμένη είναι σαφής: Συνεχίζουμε μόνο αν μπορούμε να το τελειώσουμε σωστά… Αν δεν μπορεί να διασφαλιστεί τότε να μην γίνει…. Όλα η τίποτε….

Ένα μήνυμα για τον κόσμο ,τις γιορτές και την ΑΕΜ

Απ: Πάνω από όλα ευχόμαστε υγεία χαρά και αγάπη σε όλο τον Κόσμο. Ειδικά στους Μοσχατιώτες θέλουμε να υποσχεθούμε ότι θα τους κάνουμε ξανά περήφανους όπως τους αξίζει. Η ομάδα θα βρει τα βήματα της καθώς έχει όλα τα εχέγγυα για αυτό. Εύχομαι να είναι τα τελευταία δύσκολα Χριστούγεννα για όλους. Προέχει η υγεία. Όλα τα υπόλοιπα έπονται… Το αγαθό της ζωής είναι ανεκτίμητο δώρο από τον Δημιουργό μας. Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία χαρά και δύναμη.Είναι πραγματικά χαρά για μένα να επικοινωνώ τις σκέψεις μου απευθείας στους δικούς μας ανθρώπους. Στην οικογένεια μου, την μεγάλη οικογένεια της ΑΕΜ


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35