social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Έγραψε έπος το Χαϊδάρι, 2-1 τον Μικρασιατικό Αστέρα στην Καισαριανή!

Έγραψε έπος το Χαϊδάρι, 2-1 τον Μικρασιατικό Αστέρα στην Καισαριανή!

Με την επικράτησή του απέναντι στον Πανερυθραϊκό την προηγούμενη αγωνιστική είχε στείλει μήνυμα πως έχει τα προσόντα για να διεκδικήσει κάτι πολύ μεγάλο στο φετινό πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΑ.

Σήμερα (12/2) το απόγευμα το Χαϊδάρι ξεπέρασε με επιτυχία όλες τις απαιτήσεις του ντέρμπι με τον Μικρασιατικό Αστέρα και πέτυχε κάτι που μοιάζει με άθλο, επικρατώντας με 2-1 στην Καισαριανή με «χρυσό» σκόρερ τον Μπιταξή! Πόσο εύκολο είναι να νικήσεις στην έδρα της μία ομάδα με υψηλής ποιότητας ρόστερ, που μέχρι σήμερα δεν είχε καμία ήττα, που οδηγούσε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν την κούρσα και που βρέθηκε στο παιχνίδι να προηγείται στο σκορ μέχρι το 71ο λεπτό;

Οι κυανέρυθροι του Γ. Χλωρού έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο, πίστεψαν στη νίκη και στο τέλος είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται, για να περάσουν στην κορυφή του 1ου ομίλου, έξι «στροφές» πριν το φινάλε! Το γεγονός, βέβαια, ότι ο Αστέρας έχει πραγματοποιήσει το ρεπό του, εν αντιθέσει με το Χαϊδάρι, περιπλέκει σημαντικά τα πράγματα όσον αφορά στις όποιες προσπάθειες για προβλέψεις...

Στο γήπεδο της Καισαριανής και μπροστά σε περίπου 700 φιλάθλους έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι, ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τον κακό αγωνιστικό χώρο να αποτελεί σαφές εμπόδιο για κάτι τέτοιο. Στο πρώτο ημίχρονο, μετά το πρώτο δεκάλεπτο που οι δύο ομάδες απείλησαν από στατικές φάσεις, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, χωρίς όμως να καταφέρνουν να τη μετουσιώσουν απέναντι στους φιλοξενούμενους, που σε αυτό το διάστημα φρόντισαν να διαφυλάξουν τα νώτα τους, χωρίς να μπορέσουν να βρουν κάτι περισσότερο στις όποιες αντεπιθέσεις τους.

mikrasiatikos-xaidari.jpg

Στο δεύτερο μέρος οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα μπήκαν πιο δυνατά, αλλά με την πάροδο του χρόνου εκείνοι του Χαϊδαρίου ανέβασαν τις γραμμές τους, προσπαθώντας να μεταφέρουν το παιχνίδι προς την εστία του Μιχελή. Έτσι, σε μία από τις γρήγορες αντεπιθέσεις των γηπεδούχων, στο 67', η μπάλα βρέθηκε στη μικρή περιοχή από την αριστερή πτέρυγα και ο Αμπντέλ Ραχήμ αξιοποίησε την αδράνεια για να γράψει το 1-0 με κοντινό σουτ σχεδόν προ κενής εστίας! Παρά το σοκ οι Χαϊδαριώτες αντέδρασαν άμεσα και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν τέσσερα λεπτά μετά (71'). Ο Καλογερόπουλος εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της άμυνας, ο Μπιταξής επιχείρησε να πιάσει την κεφαλιά και είδε τελικά την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, μετά την προσπάθεια του Μαραγκουδάκη να απομακρύνει (1-2).

Το Χαϊδάρι είχε πάρει, πλέον, με το μέρος του την ψυχολογία απέναντι στον Αστέρα, οι ποδοσφαιριστές του οποίου καλούνταν πλέον να αποφασίσουν αν το ισόπαλο θα ήταν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα ή όχι. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αξιοποιήσουν άλλη μία στατική φάση. Ήταν το 86ο λεπτό όταν ο Αποστολόπουλος αυτή τη φορά εκτέλεσε φάουλ και ο Μπιταξής νίκησε άπαντες στον αέρα, στέλνοντας με άψογη κεφαλιά την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Μιχελή! Η ανατροπή είχε μόλις ολοκληρωθεί για το Χαϊδάρι, που αρκέστηκε στα τελευταία, δραματικά λεπτά να αμυνθεί σθεναρά και να διατηρήσει το υπέρ του, σπουδαίο αποτέλεσμα! Το τριπλό σφύριγμα του Παπαπέτρου μετά από τρεισίμιση λεπτά καθυστερήσεων έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στην πλευρά της εξέδρας όπου είχαν πάρει θέση οι φίλοι του Χαϊδαρίου!

Όσο για τη διαιτησία του Παπαπέτρου, με την κρίση του στις φάσεις, με τη διαχείριση που έκανε όταν το παιχνίδι κινδύνεψε να... ξεφύγει και με τη συνολική συμπεριφορά του απέναντι σε ποδοσφαιριστές και πάγκους, ο Παπαπέτρου δικαίωσε όλους εκείνους που τον θεωρούν κορυφαίο ρέφερι όχι μόνο στην ΕΠΣ Αθηνών, αλλά ενδεχομένως και σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχε, συγχρόνως, μία άψογη συνεργασία με τους βοηθούς του, που αποδείχθηκαν άξιοι συμπαραστάτες.

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Φωτόπουλος-Κολλιάκος

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ηλίας Καλοπήτας): Μιχελής, Σμυρνάκης, Π. Κουτσογκίλας, Ε. Κουτσογκίλας, Μαραγκουδάκης, Κωνσταντινίδης, Ζέλο (51' λ.τρ. Ψαραδέλης), Τζέλη (85' Κακός), Σαπαλίδης, Αμπντέλ Ραχήμ, Βουγιουκλίδης (85' Βουτυράς)

ΧΑΪΔΑΡΙ (Γιάννης Χλωρός): Καλαματιανός, Τζανιδάκης (74' Βλαχόπουλος), Καλογερόπουλος, Ζίζηλας, Μπιταξής, Τσιούλος, Γιαννακόπουλος (78' Καμπεράι), Αντωνόπουλος (75' Κατσάρας), Παληγεώργος, Αποστολόπουλος, Γκρέμπι (92' Ζαχαρίου).

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35