social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ισχνό βήμα ο Μικρασιατικός Αστέρας, 2-1 τον Άγιαξ Ταύρου

Ισχνό βήμα ο Μικρασιατικός Αστέρας, 2-1 τον Άγιαξ Ταύρου

Η πρώτη μάχη των ομάδων που συνθέτουν το αθηναϊκό ζευγάρι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΑ ανέδειξε φαβορί, άφησε όμως και ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει των επαναληπτικών.

Στο δημοτικό γήπεδο Καισαριανής «Μ. Κρητικόπουλος» ο Μικρασιατικός Αστέρας πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στον Άγιαξ Ταύρου, κάνοντας ένα πρώτο, ισχνό βήμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του θεσμού. Με κορυφαίο και σκόρερ τον Σαπαλίδη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν μέχρι λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης να διατηρούν ασφαλές προβάδισμα, όμως οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν και σε μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που φάνηκαν απειλητικοί έφτασαν σε γκολ ελπίδας με τον Μαυροβουνιώτη!

Oι κόκκινοι είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους, αλλά και την αυτοπεποίθηση πως θα έθεταν από σήμερα (22/2) τις βάσεις για την πρόκριση. Παρότι δεν μπόρεσαν στο πρώτο τέταρτο να βρουν γρήγορο γκολ, με κορυφαίες στιγμές τις προσπάθειες του Κακού στο 4' και του Σαπαλίδη στο 10', ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ πριν την ανάπαυλα. Εκμεταλλευόμενοι μία από τις λιγοστές ολιγωρίες της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων, άνοιξαν το σκορ στο 39' με ωραία κεφαλιά του Σαπαλίδη έπειτα από σέντρα του Κακού (1-0). Στη μοναδική καλή στιγμή του στο πρώτο μέρος, ο Άγιαξ Ταύρου έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τη συμπλήρωση του 45λεπτου, όταν ο Καλαμάτας από πλάγια θέση σούταρε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι φρόντισαν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα, πετυχαίνοντας να φτάσουν σε δεύτερο γκολ στην πρώτη αξιόλογη φάση που δημιούργησαν. Ήταν το 70ο λεπτό όταν ο Σαπαλίδης βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και με αριστερό σουτ νίκησε τον Γεωργίου για το 2-0.

mikrasiatikos-ajax.jpg

Όσο πήγαινε προς την ολοκλήρωσή του, το παιχνίδι έδειχνε να «σβήνει», αφού ο Μικρασιατικός Αστέρας δεν επέτρεπε στον αντίπαλο να πλησιάσει με αξιώσεις την περιοχή του Καραντάνη. Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες του Άγιαξ κατόρθωσαν στο 88' να μειώσουν το σκορ και να μπουν στη διεκδίκηση του εισιτηρίου για τον τελικό! Έχοντας εντείνει τις προσπάθειές τους, έκλεψαν την μπάλα ψηλά, εκείνη πέρασε δεξιά στον Τρακόση, εκείνος σέντραρε προς την περιοχή, ο Αναστασόπουλος έστρωσε στον Μαυροβουνιώτη στην αποδιοργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων και ο τελευταίος με σουτ πέτυχε ένα γκολ που δημιούργησε νέα δεδομένα ενόψει του δεύτερου αγώνα στο γήπεδο του Ταύρου (2-1).

Ο Μικρασιατικός Αστέρας δεν μπόρεσε να ανακτήσει το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε αποκτήσει, παρά το γεγονός ότι «άγγιξε» το τρίτο γκολ στο 92', όταν ο Αμπντέλ Ραψήμ τελείωσε άστοχα από πλάγια θέση, φάση που δημιουργήθηκε από την αριστερή πτέρυγα.

Διαιτητές: Γουρέλης, Ανδρέου-Μπακογιάννης

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ηλίας Καλοπήτας): Καραντάνης, Σμυρνάκης (78' Χρυσανθόπουλος), Έσλερ, Π. Κουτσογκίλας (86' Αδαμάκης), Μαραγκουδάκης, Τζέλη, Βουτυράς, Θεοδώρου (69' Κωνσταντινίδης), Σαπαλίδης, Βουγιουκλίδης (68' Αμπντέλ Ραχήμ), Κακός (86' Παπούλιας)

ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ (Γιάννης Γαζής): Γεωργίου, Χασιώτης, Καβαλλάρης, Μαρούσης, Δρόσης, Παπαευθυμίου, Καλαμάτας (78' Αναστασόπουλος), Τρακόσης, Σ. Σέχου (68' Ζυγοκώστας), Μαυροβουνιώτης, Στατήρης (68' Στρέφι).

 


Σχετικά άρθρα

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35