social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Μαρμαρινός: Περιμένουμε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για το γήπεδο Γρηγόρης Λαμπράκης

Μαρμαρινός: Περιμένουμε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για το γήπεδο Γρηγόρης Λαμπράκης

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός συγκαταλέγεται στα κοινωνικά παιδιά που δέχτηκαν τα μεγαλύτερα τραύματα από την πανδημία δηλώνει στη συνέντευξη που ακολουθεί στην εφημερίδα "ΖΩ" ο Πέτρος Μαρμαρινός πρόεδρος της ιστορικότερης ομάδας του Ζωγράφου του Αστέρα Ζωγράφου.


Ο κ. Μαρμαρινός αναφέρεται στα προβλήματα της συγκυρίας επισημαίνοντας ότι η άμεση επάνοδος στην κανονικότητα είναι ζωτικής σημασίας για τις ομάδες.

-Λόγω της πανδημίας έχει παγώσει κάθε δραστηριότητα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Πώς θα βγούμε από αυτή την κατάσταση; Ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις;


Πραγματικά η νέα αυτή πραγματικότητα που βιώνουμε λόγω της πανδημίας είναι πρωτοφανής. Έχει αλλάξει ο τρόπος που ζούμε την καθημερινότητά μας και γενικότερα ο τρόπος ζωής μας. Μία από τις σημαντικότερες ηλικιακές ομάδες που πλήττονται βάναυσα είναι η νεολαία μας που κατά 90% δραστηριοποιείται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό από την ηλικία των 5 έως την ηλικία των 16 ετών στις ακαδημίες και μετέπειτα στην ανδρική ομάδα.
Κάθε χαμένος μήνας για αυτά τα παιδιά είναι πάρα πολύ σημαντικός. 'Νους υγιής εν σώματι υγιεί' έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι γιατί σε αυτούς τους χώρους σφυρηλατείται η υγεία του σώματος, η Διαύγεια του νου και μέσα από το παιχνίδι η θεραπεία της ψυχής και όλες οι αξίες του αθλητισμού. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο πολύ σημαντική είναι η άμεση επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Η δική μου πρόταση μιας και προέρχομαι από αυτό το χώρο και ως επικεφαλής της ιστορικότερης ομάδας της πόλης μας του Αστέρα Ζωγράφου με έτος ίδρυσης το 1923 είναι η άμεση επάνοδος στην κανονικότητα η οποία είναι ζωτικής σημασίας.
Όπως είπατε κύριε Πολύζο η πρώτη περίπτωση αφορά το lockdown το οποίο όταν λήξει θα επέλθει και η φυσική εξέλιξη των γεγονότων που όμως έτσι κάνετε μία ολόκληρη αγωνιστική χρόνια όπως μας δείχνει η μέχρι τώρα εξέλιξη της πανδημίας. Ο δεύτερος τρόπος είναι να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο και αν πρέπει να το κάνουμε, να το κάνουμε με ηρεμία και ωριμότητα σκέψης ειδικά στις ακαδημίες. Από τη στιγμή που επαναλειτούργησαν τα δημοτικά σχολεία επιβάλλεται να ξεκινήσουμε με όλα τα πρωτόκολλα διασφάλισης της υγείας των παιδιών και όλων μας. Στις ανδρικές ομάδες ωστόσο δεν θα προλάβει να τελειώσει η φετινή σεζόν μιας και θα καθυστερήσει ο εμβολιασμός των αθλητών δεδομένου ότι προηγούνται οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Κατά τη γνώμη μου η πιο ενδεδειγμένη λύση για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα των ανδρικών ομάδων και να ολοκληρωθούν ομαλά είναι να οριστεί η επανεκκίνηση τους αρχές Φλεβάρη. Θα πρότεινα να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ πολιτείας και Δήμου ώστε να χορηγήσουμε rapid test στις ομάδες μας δωρεάν έτσι ώστε οι αθλητές, οι προπονητές και οι όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι να είναι ασφαλεις.

-Ειδικότερα ποια προβλήματα έχουν οι ομάδες και πώς τα αντιμετωπίζετε;
Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός συγκαταλέγεται στα κοινωνικά πεδία που δέχτηκαν τα μεγαλύτερα τραύματα και κανένας δεν θα μπορέσει να προβλέψει ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Μην ξεχνάμε ότι από το Μάρτιο με εξαίρεση Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και μέχρι σήμερα το ποδόσφαιρο βρίσκεται στον πάγο. Η Οικονομική κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Κανένα έσοδο από τις ακαδημίες, από εισιτήρια γηπέδου και διαρκείας, από διοργάνωση εκδηλώσεων αλλά και από αυτούς τους λίγους επαγγελματίες που συνεισφέρουν οικονομικά οι επιχειρήσεις των οποίων έχουν ανακληθεί η λειτουργία τους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει βοήθεια από πουθενά. Πρόεδροι, παράγοντες από την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό βάζουν το χέρι στην τσέπη τους διαρκώς και από το υστέρημά τους προκειμένου να κρατήσουν όρθια και υγιή τη νεολαία μας. Κουράστηκαν όμως βλέποντας ότι για την ερασιτεχνικό αθλητισμό ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται σχεδόν κανείς. Πρέπει η πολιτεία να σκύψει σοβαρά πάνω από αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Ας αναλογιστούμε ότι μιλάμε για το μεγαλύτερο κοινωνικό φαινόμενο. Επίσης ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι αθλητές έχουν μείνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός συνθήκης αγώνα. Από τη στιγμή που μιλάμε για ένα ομαδικό άθλημα,  θα πρέπει να δοθεί ένα χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων προκειμένου να υπάρξει προσαρμογή για την ομαλή μετάβαση τους σε αγωνιστική δράση διότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών. Εμείς στην οικογένεια του Αστέρα Ζωγράφου κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες όλα αυτά τα προβλήματα τα αντιμετωπίζουμε με το να είμαστε ενωμένοι αγαπημένοι, διοικητικό συμβούλιο, αθλητές, προπονητές, γονείς και φίλαθλοι της ομάδας μας αναμένοντας παράλληλα τις εξελίξεις. Μην ξεχνάτε ότι ο Αστέρας Ζωγράφου έχει ιστορία 98 ετών με αριθμό μητρώου ΕΠΟ 06. Το 2023 γιορτάζουμε τα 100 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό.

-Αν αύριο γινόταν επιστροφή στην κανονικότητα ποια θα ήταν η αγωνιστική ετοιμότητά του Αστέρα;
‌Η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας βάσει των συνθηκών βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. Έχουμε καταφέρει να έχουμε μία ομάδα στην Α κατηγορία της Αθήνας με μέσο όρο ηλικίας των αθλητών μας τα 20 χρόνια με το μέλλον να διαγράφεται άξιο λόγου. Οι ποδοσφαιριστές μας έχουν λάβει ειδικά προγράμματα εκγύμνασης, παρακολουθούνται από τον προπονητή κύριο Γούτη Βαγγέλη και τους τρεις υπεύθυνους γυμναστές, Δοντσιδη Σάββα, Γούτη Παναγιώτη και Μιτρόβιτς Ντράγκαν. Περιμένουμε την πολιτεία σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και ότι θα μας δώσουν το πράσινο φως να μπούμε ασφαλείς στα γήπεδα.

-Ο Δήμος βρίσκεται αρωγός της προσπάθειας των ομάδων;
Γίνεται μία φιλότιμη προσπάθεια εκ μέρους του Δημάρχου και του επιτελείου του και υπήρξε μία οικονομική ενίσχυση προς όλες τις ομάδες του δήμου μας Επίσης γίνεται μία προσπάθεια ώστε το καλοκαίρι να εκσυγχρονιστεί με νέας τεχνολογίας χλοοτάπητα το γήπεδο 11X11 στο Γουδή.
Σε αυτό το σημείο, όμως, να τονίσουμε ότι περιμένουμε από το Δήμο Ζωγράφου να πράξει αυτά που συμφωνήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του νομικού προσώπου πολιτισμού και αθλητισμού, παρουσία του Προέδρου και των υπολοίπων εμπλεκομέ νων σε αυτό και παρουσία των εκπροσώπων των δυο ιστορικότερων συλλόγων του Δήμου μας, του Αστέρα Ζωγράφου 1923 και του Ηλυσιακού 1925 που αγωνίζονται στην Α' κατηγορία. Στο συμβούλιο, μεταξύ άλλων, συμφώνησαν και συναποφάσισαν, την αλλαγή των καθισμάτων του δημοτικού σταδίου του Ζωγράφου, την απολύμανση των κερκίδων, και την προσθήκη καθισμάτων ουδέτερου χρώματος. Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, και να ξαναδούμε τις ομάδες μας να αγωνίζονται στο δημοτικό γήπεδο Ζωγράφου Γρήγορης Λαμπράκης!


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35